Retinut in PTF Radauti – Prut pentru contrabanda cu tigari

Retinut in PTF Radauti – Prut pentru contrabanda cu tigari
Poliţiştii de frontieră au depistat un barbat cu dubla cetatenie, româno-moldoveana, care transporta 35.480 pachete de ţigări, ascunse in locasuri special amenajate in interiorul autoturismului. Intreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 320.000 lei, a fost reţinută în vederea confiscării, la fel si autoturismul in valoare de 8000 euro. Cetateanul a fost retinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi evaziune fiscală.
 
În data de 29.10.2010, ora 19.50, cu putin timp inainte de inchiderea Punctului de Trecere a Frontierei Radauti-Prut, pe sensul de intrare in tara s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, cetateanul Igor L., de 38 de ani, cu dubla cetatenie romano-moldoveana. Barbatul conducea un microbuz marca Mercedes Sprinter, si a declarat ca merge in Romania pentru a prelua marfa pe care ulterior sa o duca in R. Moldova.

Avand suspiciuni asupra autovehiculului, poliţiştii de frontieră botoşăneni au solicitat organelor vamale efectuarea unui control amanuntit.

In urma controlului efectuat de catre echipa mixta formata din politisti de frontiera si lucratori vamali, asupra mijlocului de transport a fost descoperita, intr-un locas special amenajat, in partea din spate a compartimentului destinat transportului de marfa, cantitatea de 35.480 pachete tigarete, marca Kiss si Pall Mall ce aveau aplicate timbre fiscale R. Moldova.

Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 318.581 lei si autovehiculul evaluat la 34.400 lei au fost indisponibilizate in vederea confiscarii. In urma cercetarilor efectuate si a declaratiei conducatorului auto a rezultat faptul ca Igor L. intentiona sa ajunga in municipiul Suceava, unde urma sa se intalneasca cu o persoana necunoscuta, in vederea achizitionarii de mobilier pe care sa il transporte in R. Moldova.
Politistii de frontiera au intocmit pe numele lui Igor L. lucrare penala pentru infractiunea de contrabanda si evaziune fiscala, iar fata de barbat s-a luat masura retinerii pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat astazi Parchetului de pe langa Judecatoria Darabani in vederea obtinerii mandatului de arestare preventiva
pentru o perioada de 29 zile.




Contrabandist de ţigări reţinut la frontiera cu Moldova

Poliţiştii de frontieră au depistat un cetatean român, care transporta aproape 2000 pachete de ţigări, provenite din activităţi de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 18.000 lei, a fost reţinută în vederea confiscării, iar barbatul va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi evaziune fiscală.

În seara zilei de 28.10.2010, poliţiştii de frontieră botoşăneni, acţionând în baza unor informaţii, au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona localităţii Stânca.

Cu această ocazie, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea bisericii din localitate o persoană de sex masculin care transporta un sac de rafie voluminos, despre care exista suspiciunea că ar fi încărcat cu ţigări. La somaţia legală efectuată de către poliţiştii de frontieră, bărbatul a abandonat sacul lângă gardul bisericii din localitatea Stînca şi a încercat să dispară, profitând de întuneric. Bărbatul a fost recunoscut de către un poliţist de frontieră, care a încercat să-l reţină, iar haina cu care era îmbrăcat bărbatul a rămas în mâna poliţistului.

În urma cercetărilor efectuate au fost descoperite patru colete voluminoase care conţineau 1980 pachete ţigări, marca Winston, de provenienţă R. Moldova, in valoare de aproximativ 18.000 lei. A fost identificat bărbatul care la somaţia poliţiştilor de frontieră a abandonat ţigările ca fiind Andrei P., de 23 de ani, din localitate.

Ţigările, în valoare de aproximativ 18.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele lui Andrei P. s-au întocmit acte premergatoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală.

Cercetarile sunt continuate, sub coordonarea procurorului, de către politiştii de frontieră botoşăneni, care coopereaza în acest caz cu autorităţile de frontieră din Moldova, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun.


Inspector de politie Minodora Racnea,
Purtător de cuvânt în cadrul  
Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) Anunț de interes public pentru locuitorii comunei Mihai Eminescu

astăzi, 15:40

Primăria comunei Mihai Eminescu aduce la cunoștință tuturor locuitorilor comunei că, potrivit art. 2, alin (2) lit. d) din Legea 98/2016 privind achizițiile publice, primăria are obligația ca ...

(P) Vrei să găteşti mâncare gustoasă? Iată 7 trucuri pe care trebuie să le încerci

astăzi, 15:30
11

Mâncarea gustoasă şi aromată nu se găseşte doar la restaurante sau la fast-food, ci poate deveni parte din alimentaţia ta zilnică. Poţi să găteşti gustos acasă, indiferent de câ...

Cardul de sănătate se mută pe telefon. Medicii de familie: „Alte cheltuieli!”

astăzi, 15:21
39

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că sistemul cardului național de sănătate urmează să fie refăcut, deoarece este învechit tehnic. Mai mult, cardul va fi disponibil inclus...