URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 27 martie - 02 aprilie

URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 27 martie - 02 aprilie
Săptămâna cuprinsă între 27 martie şi 2 aprilie este una dintre cele mai speciale ale anului 2011. Prin acumularea de şase planete în semnul Berbecului şi prin adăugarea influxurilor Lunii negre în acelaşi semn zodiacal, se poate vorbi de şapte posturi astrale care dau o greutate specifică atât zodiei, cât şi tranzitului, pe care îl vom suporta cu toţii.

BERBEC

Pentru cei născuţi în zodia Berbecului săptămâna viitoare aduce un suport astral neobişnuit. Prea mult, prea greu de dus, de înţeles, de perceput, de trăit, de asimilat şi de rezolvat. Berbecii vor avea senzaţia că vor da în clocot, că nu mai pot. Vor spune "nu mai vreau, în felul ăsta nu se poate trăi". Chiar dacă nu rostesc aceste cuvinte, le gândesc, le simt şi uneori chiar se tem să recunoască acest adevăr, faptul că aproape nu mai fac faţă situaţiilor prin care trec.

Unele situaţii sunt conflictuale, altele sunt determinante de aşa natură încât îşi dau seama că trebuie să se schimbe ei ca să-şi schimbe viaţa sau că viaţa lor ia un curs atât de brusc şi de dramatic, încât trebuie să ţină cont de aceste determinări şi să facă la nivelul percepţiilor şi mentalului lor operaţiunile necesare de resetare. Trebuie să reseteze întregul sistem, să şteargă hard-ul, să facă alte instalaţii de soft-uri ca să le permită, folosesc o metaforă, alte tipuri de activitate. Pentru cei născuţi în zodia Berbecului se poate spune că există un moment de depăşire al limitelor de rezistenţă fizică. Este un prea plin sufletesc, dar este şi un clocot fiziologic, ceea ce duce la uzură trupească.

Principalul segment pus la încercare este capul, creierul, sistemul cerebral şi toate procesele de gândire. Pe un astfel de context, vă asigur, nu se poate învăţa cu uşurinţă. Informaţiile se asimilează greu, chiar dacă efortul este mare. Capacitatea de sinteză este defectată bine de tot. Se înregistrează scurtcircuite în tot ceea ce înseamnă comunicare interumană, cu atât mai mult cu cât Mercur intră pe 30 martie într-o mişcare retrogradă şi îi bulversează complet. Atenţie, toţi berbecii vor începe să spună ceea ce nu trebuie, să vorbească într-un chip neinspirat şi neinspirat, cu cei din familie, cu superiorii, cu străinii cu oficialii.

Să spună în public ce nu trebuie, să facă mărturisiri aiuristice, să folosească cuvinte anapoda, să aibă exprimări străine pregătiii culturii sau nivelului lor de înţelegere, să nu se mai regăsească în faptele şi gesturile ori inteţiile lor, să nu se mai identifice ei însişi într-o serie de demersuri, să aibă senzaţia că sunt conduşi din afară, că o forţă puternică vine şi îi împinge spre locuri şi jocuri periculoase, ceea ce lor nu le convine, dar nici nu au puterea să se abţină ori să se opună.

Aveţi răbadare. Temperaţi-vă toate trăirile. Că este vorba de nemulţumire sau fericire, ambele trebuiesc temperate în acest moment. Fiinţa celor născuţi în Berbec este acum ca o substanţă chimică într-un laborator, pusă să reacţioneze cu tot felul de alte săruri, acizi sau baze pentru a se vedea ce iese. Tot ca într-un laborator, uneori rezultă un precipitat de valoare, alteori însă, mai ales în situaţia în care este vorba de reacţii acide, subiectul se dizolvă, se aneantizează, ia-l de unde nu-i, a sublimat, a trecut din stare solidă în stare gazoasă şi nu mai e.

Prin urmare, este bine ca aceste fiinţe născute în zodia Berbecului să se odihnească, să fie cumpătaţi, să fie precauţi, să fie detaşaţi, să fie indiferenţi dacă pot, să reacţioneze cu întârziere. Se înţelege că e greu să impui aşa ceva unui Berbec şi mai greu este să-l rogi şi mult mai greu este pentru el însuşi să te asculte. Totuşi, îmi face plăcere să cred că există şi berbeci care se pot controla mai bine decât cred ei însişi, care vor avea înţelepciune ca de acum până la începutul lunii mai să nu facă măcar greşelile fundamentale pe care astrele sunt gata-gata să-i împingă să le comită.


TAUR

Pentru cei născuţi în zodia Taurului săptămâna viitoare este foarte specială. Din cauza acumulării planetelor în Casa a XII-a, asociată cu semnul Berbecului, harta lor este mai mult goală. Planeta Venus intră în Casa a XI-a, a prietenilor, şi le aduce oarecare noroc sau o mână întinsă la nevoie, un ajutor nu foarte mare, nu foarte important, dar contribuie la o oarecare bunăstare sau liniştire interioară.

Restul caselor sunt, cum spuneam, goale, de planete, prin urmare sunt văduvite şi de aspecte, aşa încât prea multe lucruri noi nu putem contura. Singura prezenţă nu este una inedită, e vorba de Saturn în Casa a VI-a a muncii. Doar aici se poate spune că se mai întâmplă ceva. Acest Saturn funcţionează ca un fel de mitralieră care prăpădeşte tot ce îi iese în cale. Stă, acest Saturn, retrograd, puternic, în exaltare în Casa muncii şi părăduieşte tot ceea ce vine ca o iniţiativă sau ca o dorinţă de început. Sunt cele şapte planete care sunt luate la ochi de acest trăgător de elită.

Unele dintre ipostazele construite de evenimentele care se petrec în zilele următoare se vor perima repede, se vor consuma ca nişte scântei care sar în preajma unui foc de tabără. Alte lucruri, însă, se vor constitui în ceea ce se cheamă jăratec sau foc mocnit şi vor alimenta de acum încolo timp de zece luni de zile nemulţumiri, duşmănii, conflicte sau răfuieli ori vor alimenta prin tranzitul marţian şi jupiterian o serie de ipostaze de viaţă care au o componentă indicativă şi judiciară. Partea să-i spunem juridică nu ţine atât de un litigiu, de un complet de judecată, cât ţine mai mult de noţiunea de abuz, dreptate şi nedreptate sau de recuperare de imagine ori de revizuire a unei atitudini şi de refacere a unei situaţii pierdute, compromise, şubrezite sau alterate.

Dacă este vorba însă de Uranus, atunci cei născuţi în semnul Taurului ar trebui să reţină faptul că ceea ce se petrece în aceste zile, pe 3-4 aprilie, este de natură să dea prin vocaţie uraniană o anume repetare fatidică, după un timp să se ajungă iar în situaţia asta. Şi după nişte luni iar să se ajungă în situaţia asta, la nesfârşit până la exasperare, aşaîncât în următorii şapte ani să aibă de tras de pe urma unor secvenţe de viaţă care se petrec ori care sunt determinate de acest context astral. Se pot păstra ani de zile antipatiile, amintirile neplăcute, duşmăniile, rivalităţile, ostilităţile sau o anume discrepanţă în inserţia socială, unii Tauri să înceapă să treacă pe lângă unele şanse sau să nu poată concretiza unele şanse pentru că intervine cineva sau ceva care complică un dosar sau îl împinge pe respectivul nativ în zonele de conflict ale acestui moment. Ca un fel de piază rea, ca o pagubă, ca o tăgârţă la dosar, în permanenţă se va invoca, se va reveni şi ecoul acestor momente nu va fi unul plăcut.

Cântăriţi tot ceea ce trebuie făcut în această etapă, de aşa natură încât să nu rămâneţi, continuând metafora, cu tinichele la dosar. Folosesc această formulă care este bine cunoscută pentru cei ce au anume vârstă, care au trecut prin viaţă într-o anume etapă, când dosarul de cadre, evident, conta foarte mult sau conta un dosar profesional sau conta un dosar la securitate. Bine, veţi spune, trăim vremuri moderne, democraţia cât de cât şi-a spus cuvântul, că are dosar, că are tăgârţă. Dar există şi dosare. Există şi tinichele de coadă care sună şi sună încă foarte tare, şi pot să deranjeze un întreg traseu socio-profesional de acum încolo, chiar dacă trăim în democraţie. Ştiţi cum se zice: "Gura lumii doar pământul o astupă".


GEMENI

Pentru cei născuţi în semnul Gemenilor uriaşa provocare dinspre Berbec ţine de Casa prieteniei şi a relaţiilor stabilite pe bază de bunăvoinţă, corespondenţă spirituală, înţelegere sau parteneriat, altul decât cel care priveşte contractele sau căsătoria. Lucrurile par să fie spectaculoase şi cei născuţi în Gemeni pot să beneficieze de acum încolo de întâlniri deosebite, de situaţii neobişnuite, de persoane care le sunt favorabile, să se facă agreabili, plăcuţi sau utili altora şi să stârnească sentimente de admiraţie, recunoştinţă, prietenie şi solidaritate.

Este bine să dea curs acestor evenimente, este bine să se bucure de tot ceea ce li se oferă în această perioadă, este bine să analizeze cu multă grijă şi riscurile pe care incumbă o serie de relaţii pe care nu le percep suficient în profunzime. De aceea, dacă unele întâlniri se pot produce în conjuncturi favorabile şi să evolueze în beneficiul nativilor, există şi alte situaţii care încep la fel de plăcut, la fel de favorabil, ba chiar pot să fie fascinante, mai spectaculoase decât celelalte, dar să aibă o doză mare de risc, de compromitere sau de răsturnare dintr-un registru plăcut într-unul foarte neplăcut sau periculos.

Atenţie la toţi cei care nu meditează foarte bine cu cine se duc la restaurant, cu cine dansează, cu cine pleacă într-o vizită sau la petrecerea cui se duc. Există riscul unei compromiteri prin intervenţia unor persoane din lumea interlopă, din lumea oamenilor compromişi care pot să le greveze Gemenilor numele, renumele, imaginea, liniştea, bunăstarea financiară, statutul public ori întreaga lor viaţă ca normalitate. Adică să le dea viaţa peste cap, să le ofere după aceea surprize neplăcute şi replieri dintre cele mai dificile.

Bună poate să fie, până la un punct, prezenţa planetei Venus în Casa a X-a. Le aduce succes, beneficiu de imagine, notorietate, un premiu, o primă, o avansare sau o refelctare pozitivă a muncii şi valorii lor în ochii celorlalţi colegi sau superiori. Este un moment însă foarte prost din punct de vedere sentimental şi Casa a V-a este cu totul şi cu totul contrară intenţiilor lor. Vor să-şi găsească u strop de fericire şi strică şi bruma pe care au avut-o. Doresc să stabilizeze o relaţie şi aceea se face praf. Vor să găsească în cercul lor de prieteni o persoană asupra căreia să răsfrângă prea plinul lor sufletesc şi în loc să aibă o anume bucurie interioară au parte de tristeţe, de constrângere, de concluzii dezamăgitoare, ba chiar de neputinţă, să nu le iasă nimic. Să nu se poată duce la întâlnire, să nu poată vorbi la telefon, să nu poată continua dialogul, să se întâmple lucruri peste voinţa lor care să transforme o legătură abia începută într-una care este pe cale să se destrame sau care are toate datele să nu mai poată continua în termenii în care a început. Ceea ce se cheamă forţa destinului.

Partenerul, celălalt, este întotdeauna cel care contribuie, determină şi provoacă această modificare a relaţiilor parteneriale. Acela are un mod de viaţă care nu se poate plia cu cel al Gemenilor. Aceluia i se întâmplă necazuri majore în familie, el însuşi trece prin încercări dintre cele mai dificile, boală, sănătate, accidente, probleme importante pe care trebuie să le rezolve şi care intră în contradicţie cu o anume dispoziţie, lejeritate spre sacrificiu şi dăruire. De aceea, relaţiile sentimentale, poveştile de amor, aventurile, logodnele, partea sufletească, tot ceea ce ţine de trup chiar, este supus stresului, singurătăţii, amărăciunii, nemulţumirii, revoltei şi chiar îndârjirii.

Uneori, câte cineva născut în semnul Gemenilor se va opune cu îndărătnicie sorţii, zicând "Dar de ce să fiu singur? Dar de ce să fiu părăsit? Dar eu vreau să am pe cineva lângă mine" şi să caute cu orice preţ, cu orice chip să refacă o relaţie tocmai stricată cu alta nouă crezând că cea nouă va decurge mai bine şi va compensa pierderile. Este o iluzie, pentru că va intra într-o cascadă de relaţii proaste şi caruselul acesta, de situaţii care seamănă una cu alta ca perlele pe un fir de aţă, îi vor da lui senzaţia falsă că este victima unui complot, că soarta s-a întors împotriva lui. Este o etapă neplăcută, de aceea e mai bine să se oprească la timp, decât să devină teren de încercare.


RAC

Pentru cei născuţi în semnul Racului săptămâna viitoare aduce un început uriaş, major legat de carieră, de statutul public. Unii intră în viaţă, se lansează la apă ca o navă, dar deja odată lansarea produsă apar problemele la fel de importante, uneori insurmontabile. Cu cât sunt mai tineri, cei născuţi în zodia Racului, au mai puţine capacităţi să reuşescă pe cont propriu. De aceea, ajutorul, susţinerea şi asistenţa celor din jur este esenţială. Aş spune că uneori este fundamentală, este condiţia sine qua non.

Pe cont propriu s-ar putea să nu reuşească nimic, să nu le iasă decât eşec după eşec. Dacă sunt maturi s-ar putea să găsească resurse într-o experienţă anterioară sau nişte relaţii sociale stabilizate care pot să funcţioneze destul de bine. Deocamdată îl au pe Jupiter în această Casă a X-a. Mai au un strop de protecţie, puţin beneficiu şi o clipă de noroc.

Din iunie însă nu-l vor mai avea pe Jupiter, va rămâne doar furtunosul Uranus care le dă viaţa peste cap şi vor mai avea până aproape de anul nou şi Luna neagră. De aici, bulversări de situaţie, schimbări de carieră sau tot felul de ipostaze care pot să semene cu un soi de luptă greco-romană. Nativul din semnul Racului se ia la trântă cu destinul, cu cariera, cu întreaga familei, cu societatea. Totul este de natură să-l cam doboare şi să-l pună la pământ. Nu vă întristaţi, nu vă speriaţi, pentru că în luptele greco-romane se ajunge la sol de foarte multe ori. Şi, totuşi, există învingători chiar şi în această ipostază.

Eu trasez premizele care se pun acum în aceste zile care urmează pentru aceşti nativi. Nu pot să le minimalizez, nu am cum, despre acest context vom tot vorbi acest an, în 2011, şi despre această matrice puternică existenţială vom vorbi încă şapte ani, dacă vom fi sănătoşi, şi ne vom întâlni în acelaşi context. De multe ori voi reveni şi voi face legătura cu primăvara anului 2011. De aceea, nu am cum să vă păcălesc şi să vă spun "Las’ că-i bine, binişor şi la vară cald". Aşa ceva nu se poate face. Fiţi conştienţi că viaţa dumneavoastră, a tuturor, va conţine turnante periculoase, vă va obliga să luaţi decizii şi viraje bruşte.

Foarte mulţi oameni trăiesc acum bine liniştiţi cu o rezervă bănească, cu un statut social, poate secundar, care nu îi aduce în prim-plan, zicând "Cine ce are cu mine? De ce să mi se răstoarne mie viaţa din senin?". Ei bine, veţi vedea cât de multe lucruri nu vor mai rămâne în lăcaşul lor, cât de multe lucruri se vor dezrădăcina în existenţa dumneavoastră şi de câte ori până înspre 2018 nu o să vă faceţi cruce zicându-vă "Dacă aş fi ştiut ce urma, nu mi-aş fi închipuit că voi trece prin asta".

Pregătiţi-vă, resemnaţi-vă, întăriţi-vă, dar, până una alta, luaţi şi o doză de optimism, de speranţă şi de încredere. Pentru că aceste turnante, aceste viraje pe care le veţi lua, cu mai multă sau mai puţină siguranţă, sunt totuşi menite să vă conducă spre alt drum. Probabil că cel pe care staţi ori stagnaţi acum nu este varianta nici unică, nici singură şi nici cea indicată în destinul dumneavoastră. Aşadar, aveţi speranţă că orice schimbare poate să aducă şi un element benefic. Aduce surpriză, aduce noutate, aduce posibilitate de dezvoltare, dar vă şi obligă să fiţi la înălţime, să fiţi pregătiţi, să fiţi puternici. Nu e uşor. Ştiu.

Planeta Venus intră în Casa a IX-a şi le dă pe bază de reciprocitate două semne de apă, Rac şi Peşti, o anume predispoziţie spre meditaţie, filozofie, reculegere, trăire interioară, bucurii artistice, culturale, estetice, muzicale sau religioase. Îi face pe unii dintre cei născuţi în zodia Racului mai sensibili, mai subtili, mai expresivi şi mai dornici de a se îmbăia din adevărurile speciale, imuabile, cele pe care cultura sau religia le oferă. Vor avea nevoie de această certitudine într-un moment în care barca vieţii lor se clatină şi, ştiu eu bine, de aici de unde şed şi mă adresez dumneavoastră că, barca se zdruncină destul de rău.


LEU

Pentru cei născuţi în zodia Leului săptămâna viitoare vine cu o provocare de pe o casă foarte specială. Casa a IX-a demult nu a mai fost locuită atât de brusc, de brutal şi de covârşitor ca acum. A mai fost odată pe an un tranzit al Soarelui, pentru două zile al Lunii şi, evident, din când în cânt al lui Mercur. Acum, însă, este un adevărat congres pe acest semn de foc al Berbecului. Pentru foarte mulţi dintre nativii din zodia Leului această descărcare energetică are efect de paratrăznet. Le schimbă convingerile, le strămută conştiinţa, îi radicalizează, pe unii îi face foarte puternici, pe alţii îi entuziasmează, îi motivează. Unii dintre cei născuţi în zodia Leului se pot ataşa de idei, proiecte sau schimbări în viaţa lor de natură să aibă senzaţia că renasc, că acolo trebuie să-şi concentreze efortul. Sunt de-a dreptul gata să se sacrifice pentru aceste idei sau ipostaze. Îmbrăţişează tot felul de convingeri care le-au fost străine sau se apropie de domenii pentru care nu aveau nicio apetenţă, nicio chemare, niciun feeling.

Acum ceva îi fascinează, îi încântă. Poate că nu o dată vor zice "De ce nu" în faţa unei opţiuni sau a unei variante existenţiale. Alteori vor spune "Da" unor preocupări sau activităţi sau implicări ale lor în domenii sau în grupuri de activitate pe care le-au respins categoric, de care au fugit, ca ştiţi dumneavoastră cine, de tămâie. Ei bine, acum sunt pur şi simplu dispuşi, nu să facă pact cu necuratul, Doamne fereşte, ci să se apropie de aceste teritorii pe care le-au considerat periculoase, nisipuri mişcătoare, ca şi cum ar fi opţiunea riscantă a vieţii lor. Acum îşi asumă riscul ca pe un sport chiar foarte plăcut. Este momentul de graţie al celor născuţi în zodia Leului.

Este o uriaşă forţă, este o vigoare extraordinară care se scurge prin acest segment astrologic, zodia Berbecului, prin conştiinţa lor, este casa conştiinţei, a gândurilor înalte, este casa reconstrucţiei desine şi cum Berbecul este casa întâi este clar că acolo e începutul. E şi schimbarea, e şi înnoirea, este şi preocuparea pentru o nouă dimensiune a vieţii lor. Sunt convinsă că cei mai mulţi dintre nativi vor reuşi. O singură piedică există pentru moment, spun pentru moment. Este vorba de opoziţia dintre Saturn şi Jupiter care nu le permite să aibă în aceste zile sau în următoarele săptămâni dialogurile necesare pentru confirmare şi pentru materializare. E ca şi cum totul s-ar amâna, s-ar delega, s-ar prelungi.

Va veni un moment mai ales când Mercur nu va mai fi retrograd, când aceste dialoguri vor fi posibile, lesnicioase, profitabile şi se vor realiza atât de firesc încât nu o să le vină să creadă cât de simplu la un moment dat se pot rezolva nişte lucruri atât de complicate. Partea bună este că opoziţia între Saturn şi Jupiter se risipeşte după 10 aprilie într-un chip semnificativ.

Vă reamintesc că Jupiter nu are mişcare retrogradă, merge foarte repede prin Berbec, astfel că pe 5 iunie el va şi părăsi acest semn zodiacal. În acel moment Jupiter va intra în zodia Taurului.

De pe 5 iunie, când Jupiter va intra în Casa a X-a, pentru nativii din zodia Leului va începe o cu totul altă viaţă, altă carieră, alt noroc, alt destin sau altă posibilitate de valorificare a unor calităţi personale.


FECIOARĂ

Pentru cei născuţi în zodia Fecioarei uriaşa provocare pe care o aduce încărcătura astrală din zodia Berbecului este legată de Casa banilor. Sunt foarte lucruri bune, mai ales ca speranţă, promisiune şi proiect, sunt foarte multe lucruri complicate la nivelul prezentului prin tot felul de condiţionări juridice, prin determinări sau mai ales prin imposibilităţi, interdicţii, amânări, întârzieri, blocaje, neputiţe. Acolo este opoziţia Saturn-Jupiter despre care vorbim de la începutul emisiunii, care crează premizele unor ipostaze enervante.

O serie de instituţii nu permit să se realizeze ceva, o serie de persoane se interpun şi complică lucrurile, legislaţia însăşi este de natură să creeze tot felul de ambiguităţi sau să limiteze posibilitatea nativilor de a construi ceva din punct de vedere financiar. Intervine şi Luna neagră care le dă gânduri dezamăgitoare sau care îi transformă însă nişte fiinţe sceptice. Totuşi, este Marte care aduce foarte multă determinare.

În sfârşit, într-un alt tip de analiză sau plecând de la alt criteriu de referinţă, chiar atât de multe planete în Casa a VIII-a, a accidentelor, nu este chiar lucrul cel mai bun. De aceea, tranzitul este greu şi complicat pentru toţi cei care au suferinţe, au afecţiuni sau, chiar dacă sunt tinri şi sănătoşi, pot să treacă prin accidente. Mai ales Marte şi Lună neagră cheamă accidentele în special în zona capului sau putem să depăşim această precizare anatomo-fiziologică şi să ne gândim în ansamblu la o lezare a corpului fizic. Sunt de luat în calcul accidentele care provin de la manipularea unor utilaje, autovehicolelor sau a maşinilor şi instalaţiilor care funcţionează pe bază de curent electric.

Atenţie! Începând cu 30 martie mintea celor născuţi în zodia Fecioarei nu este în cea mai bună formă. Mercur e guvernatorul lor şi, fiind retrograd, manipulează greşit utilaje, iau decizii total neinspirate cu privire la un gest banal în gospodărie. De asemenea, cei tineri ar trebui, în măsura în care sunt dispuşi să asculte de un sfat astrologic, să nu facă excese, dacă este vorba de o activitate sportivă, de antrenament, sau de toate tipurile de pregătire pentru menţinerea formei corporale. Şi de aici pot să survină tot felul de accidente.

Prezenţa planetei Venus în Casa a VII-a le aduce celor născuţi în Fecioară un strop de noroc în relaţiile cu o serie de persoane cu care nu se poate spune că se află în duşmănie, dar nici în mare prietenie şi colaborare. Se netezesc nişte asperităţi, se îndulcesc nişte dialoguri, se mai şi surâde, se fac mici concesii, se întinde o mână de prietenie sau de cooperare către o persoană ostilă sau dificilă ori antipatică până nu demult. Se pot ameliora relaţiile în viaţa de cuplu.

Se poate câştiga un pas important într-un litigiu, într-un proces, se poate obţine o decizie favorabilă sau se poate înregistra o turnură favorabilă dacă este vorba de desfăşurarea într-o primă fază, spun într-o primă fază, a unui proces. De aceea, nu trebuie să se amăgească zicând că odată cu aceste zile şi cu acest moment, încărcat de speranţă, trebuie să-şi ia adio de la problema în sine. Vor mai avea de rezolvat un apel, un recurs, o răsturnare de situaţie, lucrurile încă nu s-au rezolvat, este vorba doar de o mică etapă bună, una tranzitorie. E bine să o marcheze, să o cultive, să o speculeze, dar să nu-şi pună nădejdea doar în acest mic moment de succes.


BALANŢĂ

Nu ştiu ce li se pot întâmpla celor născuţi în semnul Balanţei. Bine, veţi zice, păi dacă nu ştii dumneata care eşti astrolog, de ce am ştii noi. Spun nu ştiu doar ca efect stilistic, pentru a sublinia stufoşenia aspectelor, evantaiul bogat, prea bogat în aspecte, care pot la un moment dat să se manifeste în viaţa unui nativ din semnul Balanţei.

Prima observaţie este legată de Saturn, retrograd, care nu le permite să fie în formă. Sunt nemulţumiţi, sunt ostili sau porniţi pe un fapt de viaţă, pe o realitate sau pe o conjunctură pe care o traversează. Dar nici prea multă putinţă de a rezolva ceva nu au. Constată şi ei acest lucru, ceea ce sporeşte starea de nemulţumire şi de dezabuzare. Pe de altă parte, nici nu e uşor să ai un Saturn puternic, foarte-foarte puternic, care acţionează acum ca un restructurator de identitate şi care la rândul lui să fie retrograd şi care la rândul lui să mai fie şi atacat de şapte posturi astrale şi să mai fie atacat şi de viitoarea Lună nouă care se va petrece în ziua de 3 aprilie.

Este adevărat că noi ne oprim cu analiza în seara zilei de 2 aprilie, dar la o diferenţă de numai câteva ore, de momentul final al acestui răstimp pe care îl analizăm, tot vor intra în acest context, în acest vârtej. Prn urmare, chiar şi pe 2 aprilie trebuie să fie pregătiţi să întâmpine o schimbare, o transformare în viaţa lor.

Ea ţine de viaţa de familie, de viaţa în doi, poate să ţină de un contract, poate să ţină de mai multe contracte. Pot să facă lucruri noi, să intre într-o firmă, să deschidă o societate comercială, să accepte un parteneriat, să se asocieze cu cineva, cu sau fără acte scrise, ori înregistrate oficial, pentru a desfăşura o activitate de cercetare sau o activitate lucrativă. Pot să înceapă un proces, nu-l pot sfârşi.

Atenţie! Puţini, foarte puţini, la nivelul excepţiei, sunt cei născuţi în Balanţă care pot să vadă încheiată o anume perioadă, o etapă conflictuală cu componentă juridică. Sau, cel mult, dacă este vorba de încheierea unui proces, este vorba doar de încheierea unei etape, nu de întreaga conjunctură.

Depăşesc un moment şi-l deschid pe celălalt, unul mai complicat, unul superior şi unul mai drastic, mai aspru, mai lezant, dacă este vorba de duşmănie, rivalitate, contradicţie, ceartă, răspundere sau revendicare. Iată, din nou, se înmulţesc paletele de ipostaze, vă asigur că nu sunt sinonime, dimpotrivă.

Această Casă a relaţiilor cu ceilalţi poate să aducă o amprentă neplăcută asupra vieţii de fiecare zi, dar nu aduce neapărat necaz. Dacă ne referim la prezenţa Lunii negre, s-ar putea ca o serie de elemente neplăcute să nu se manifeste acum. Mai au timp până în decembrie să le tot întâmpine şi să le tot analizeze. Totuşi, Luna nouă va aduce o schimbare. Măcar de atitudine, de perspectivă sau le va contura o decizie asupra căreia în această clipă nu sunt cristalizaţi, au dubii, oscilează, mai doresc amănunte, mai au nevoie de un sfat, vor să se stabilizeze. Ceea ce va aduce cu adevărat clar momentul de pe 3 aprilie, odată cu această Lună nouă, este chiar cristalizarea însăşi. Cu planeta Venus în Casa a VI-a a muncii lucrurile sunt bune.

Pot să aibă un câştig, un beneficiu, un ban în plus, nu foarte mulţi, poate să fie vorba de o a doua activitate, de o a treia preocupare, de un hobby, de o satisfacţie sau de o activitate paralelă, alta decât pregătirea lor profesională obişnuită din care câştigă banii, şi care să le aducă laudă, preţuire, o redescoperire de sine, o afirmare într-o nouă dimensiune, o ipostază simpatică, plăcută, fericită, nostimă, veselă sau sugestivă. Din punctul de vedere al sănătăţii, pentru foarte mulţi dintre cei născuţi în semnul Balanţei, se poate vorbi de o componentă psihică favorabilă, se pot limpezi la cap, se pot îndepărta de stres, nemulţumire, pot alunga negura din suflet, pot să alunge tristeţea, pot să se reechilibreze sufleteşte, se pot înveseli sau pot să-şi găsească foarte multe argumente reale pentru a reveni la un mod de viaţă firesc, fără tablete, fără calmante, fără văicăreli, fără nopţi nedormite, fără lacrimi, fără vizite la doctor, pe baza propriei lor puteri.


SCORPION

Pentru cei născuţi în semnul Scorpionului cuvântul de ordine este începând cu ziua de 2 aprilie muncă şi sănătate. Acolo este greu, acolo este provocarea, acolo este încercarea, acolo este fibra de rezistenţă, acolo este miza esenţială a acestei perioade, acolo este şansa refacerii, acolo este locul vulnerabil, călcâiul lui Achile. Acolo pot greşi, acolo pot înregistra un eşec, acolo pot să sufere. Foarte multe ipostaze amestecate, şi bune şi rele, din care lipsesc nuanţele.

Deci nu sunt şi aspecte mediocre, banale, insignifiante sau care pot să fie ignorate. Totul este radical, totul este esenţial. Este şi un semn foarte puternic, Berbecul, cu care de multe ori cei născuţi în Scorpion intră în rezonanţă. În plus, guvernatorul lor intră de pe 27 martie în Berbec, intră în domiciliu, şi începe să-i ajute şi pe ei. Ipostaza bună, puternică, stabilă, ipostaza încărcată de energie a lui Marte este şi pentru ei una favorabilă. Patronajul marţian este din plin valorificat de către aceşti nativi peste care dă hărnicia, cheful de muncă, eficienţa şi o rezistenţă fizică care îi transformă în fiinţele redutabile ale zodiacului.

Pot să muncească mult, intens, pot să facă faţă stresului, să muncească într-o tensiune nervoasă deosebită, să muncească, cum se spune în popor, zi şi noapte la propriu, chiar făcând nu una, ci mai multe nopţi nedormite, transformând nopţile în zile de muncă, făcându-se admiraţi, stupefiindu-i pe cei din jur cu rezistenţa lor nervoasă, fizică, intelectuală, mentală, cu performanţa lor în aceste condiţii uriaşe de stre, de nemulţumire sau de conflict. Pot să aibă necazuri la locul de muncă, dar le rezolvă repede, conflictual şi repede. Provoacă un scandal, deschid discuţia, strigă, tranşează, trântesc şi gata, s-a rezolvat. Îi rezolvă pe cei din jur în doi timpi şi trei mişcări, reuşiind cu cuvinte puţine, dar foarte bine plasate, să-i transforme pe aceeia în nişte fiinţe insignifiante.

Lupta este, aş spune, o plăcere, victoria este uşoară şi victimele, chiar dacă se recrutează dintre persoane cu o dotare specială, sunt victime sigure. Este momentul victoriei, este momentul unor înfrângeri spectaculoase pe care cei din preajma unui nativ din Scorpion le pot înregistra. Ba mai mult, o serie de oameni, dotaţi şi ei cu diplomaţie, cu strategie, cu ştiinţă, cu experienţă, ba chiar şi cu o mare platformă, o greutate specifică mare a personalităţii lor, vor rămâne uimiţi cum au fost făcuţi knock-out, cum au fost îngenunchiaţi. Este o condiţionare astrală, este, cum spuneam, un moment de prea plin energetic care vine în favoarea acestor nativi din Scorpion. Dar, reţineţi, totul este legat de muncă, cu colegii de muncă, în relaţiile de muncă şi cam atât. Dacă este vorba de sănătate, lucrurile nu mai stau la fel de bine. Provocarea uriaşă îi poate şubrezi sau poate scoate la iveală o serie de disfuncţii. Acestea se pot accentua, se pot înrăutăţi, iar agravarea lor poate să îi trimită direct la spital.

Sunt mai vulnerabili bărbaţii, sunt mai vulnerabili cei cu afecţiuni deja instalate, sunt vulnerabili cei care iau medicamente, multe şi grele, sunt vulnerabili cei care au fost de curând operaţi şi mai sunt vulnerabili cei care trăiesc periculos şi imprudent.


SĂGETĂTOR

Pentru cei născuţi în semnul Săgetătorului se poate spune că ceea ce începe să se producă, să evolueze odată cu ziua de 2 aprilie este de bun augur. Este pe o casă simpatică, este pe o casă care le aduce veselie, putere, chef de viaţă, de dragoste, expansiune a personalităţii, eu convergent, eu care se integrează cu eurile celorlalţi foarte bine. Fiinţa Săgetătorului trăieşte din plin, se bucură, jubilează, este satisfăcută de tot şi toate.

Prietenii sunt pe măsura lor, bucuriile sunt la cote maxime, întâlnite, trăite, provocate, cultivate. Beau, cântă şi dansează, râd, nu prea muncesc ei, dar în rest lucrurile sunt favorabile. Casa sentimentelor clocoteşte, debordează şi puţini sunt cei care sunt singuri, trişti şi plâng în batistă că pe ei nu-i iubeşte nimeni. Sau, mă rog, dacă fac acest lucru înseamnă că sunt nedrepţi cu propria lor secvenţă de viaţă. Dacă ar fi mai atenţi ar constata că nu-i aşa, cineva îi iubeşte şi pe ei. Au uneori tendinţa să exagereze şi să radicalizeze atât fericirea, cât şi nefericirea.

Pentru cei care lucrează în domenii de creaţie sau în care componenta iniţiativă, inspiraţie, inteligenţă, inovaţie este esenţială, pot deci în această perioadă să atingă nişte performanţe deosebite. Sunt în formă mentală şi fizică, chiar dacă Mercur este retrograd, aici pe Casa a V-a funcţionează destul de discret şi nu poate să facă relele pe care le face acelaşi Mercur pentru alte semne zodiacale. Postura lui este limitată şi restrânsă, ar putea doar să-i împingă pe unii dintre nativi să facă mărturisiri deplasate sau să spună ce nu trebuie ori să spună tot, un fel de sinceritate debordantă, de empatie de aşa natură încât nu mai reuşesc să păstreze pentru ei niciun element care să-i securizeze. Spun tot, nu ascund nimic şi în felul acesta pot să devină o pradă uşoară pentru oamenii lipsiţi de caracter care îi observă, îi contabilizează şi care la un moment dat merg pe principiul dintr-o scrisoare pierdută, pac la război.

Prin urmare, ar fi bine să aibă o reticienţă şi să nu spună chiar tot despre ei, chiar lucrurile nevinovate fireşti pot prin răstălmăcire şi scoatere din context să devină stupide, caraghioase sau compromiţătoare. Acesta este singurul risc care se conturează odată cu ziua de 30 martie şi va continua prin vocaţie mercuriană în următoarele săptămâni.

În rest, planeta Venus care intră în Casa a IV-a îi transformă în nişte fiinţe care se bucură de casă, gospodărie, confort, care îşi vor cumpăra lucruri frumoase, care se vor duce în magazinele de decoraţiuni interioare şi vor cumpăra lucruri frumoase din punct de vedere al unui imprimeu artistic, al cromaticii, al croiului, vor căuta materiale nobile, materiale naturale, gen lână, mătase, bumbac, lemn, care să dea interiorului o căldură şi o senzaţie de cuib primitor.


CAPRICORN

Pentru cei născuţi în semnul Capricornului acumularea de planete în zodia Berbecului, în Casa a IV-a, aduce o anume ipostază stringentă. Totul seamănă cu o constrângere, cu o limitare, cu o condiţionare esenţială, cu un destin implacabil, cu drum fără ieşire, cu soluţie unică sau cu soluţie de criză, ori cu soluţie de avarie. Pentru mulţi cei născuţi în semnul Capricornului foarte multe elemente importante care ţin de familie, casă, patrimoniu, monştenire, datorie, obligaţie, morală, conştiinţă încărcată se acumulează acum şi atinge pragul limită al suportabilităţii.

În general, cei născuţi în Capricorn dau mai greu în clocot, trăiesc altfel stresul, nemulţumirile şi pe ei cavalcada evenimentelor nu-i ambalează şi nu-i angajează atât de tare ca pe alţi nativi din alte zodii. Dar simt şi ei în chipul lor structural această impregnare puternică. Sunt nemulţumiţi de o serie de evenimente care se petrec peste voinţa şi putinţa lor. Evenimente pe care nu le pot controla, nu le pot opri, pentru care nu au decât un statut neutru de spectator, stau şi asistă la ceea ce se întâmpă în jurul lor, această postură de asistent neputincios nu-i mulţumeşte şi nici nu-i fericeşte, în ideea bine că se întâmplă altora şi nu mi se întâmplă şi mie.

Simt greul, durerea şi suferinţa celor din preajmă, cu atât mai mult cu cât sunt incapabili să intervină şi să repare ceva ori să atenueze. Ideea de ameliorare pentru unii este pe alte criterii, mai ales cele care ţin de regimul juridic al unui patrimoniu funciar sau imobiliar. Până în iunie pot beneficia de ajutorul jupiterian, să intre în legalitate sau normalitate cu hârtia, acte, certificate, adeverinţe, contracte sau înscrisuri oficiale care le înlesnesc accesul la o serie de valori patrimoniale. Ceea ce rămâne ca o componentă generală pentru nativii din Capricorn este stinghereala, nemulţumirea existenţială, neputinţa sau marginalizarea şi trimiterea lor într-un context foarte special atunci când este vorba de ceilalţi.

Ca şi cum s-ar ridica un zid nevăzut pe care nu-l poţi străpunge. Unii dintre cei născuţi în semul Capricornului se pot trezi izolaţi de membrii de familie. Aceeia să plece din ţară într-o călătorie, să plece din ţară să îşi vadă de sănătate, să plece din ţară pentru că urmează o bursă, o formă de şcolarizare sau se duc să muncească în străinătate. Aceste despărţiri, înstrăinări, zone de tăcere sau de absenţă sunt de natură să îi destabilizeze. Nu o dată vor simţi un dor puternic, vor simţi tristeţe, singurătate, vor trăi un sentiment de părăsire, chiar dacă el nu este cu adevărat definibil aşa, dar asta este senzaţia lor. Ideea că sunt singuri pe lume şi că nu au la cine să apeleze îi va cutremura de multe ori, şi pe cei tineri care nu au experienţă de viaţă, şi pe cei maturi, şi va fi cu atât mai dureros cu cât acest sentiment va fi resimţit de cei care trăiesc acum ceea ce se cheamă vârsta a III-a.


VĂRSĂTOR

Aş începe cu importanţa planetei Venus în Casa banilor, care reprezintă pentru Vărsători un moment favorabil. O serie de elemente bune, liniştitoare, care pot să reprezinte pentru ei, şi tot atâtea argumente pentru însănătoşire psihică, scapă de stres, de insomnie, de grijă, nu mai iau tablete pentru că, iată, au o datorie, au o rată sau o situaţie financiară este anapoda în viaţa lor. Ameliorări, normalizări sau atenuări ale unor ipostaze financiare grave, neplăcute, compromiţătoare ori riscante. Foarte specială, evident, este Casa a III-a, cea legată de învăţătură, drumuri şi mica comunicare interumană.

Lucrurile sunt amestecate. Pot să înveţe bine şi pot să ia şi examene spectaculoase sau să fie implicaţi în tot felul de competiţii pe care până acum câteva săptămâni nu le intuiau. Se vor regăsi în vâltoarea unor evenimente socio-profesionale, pedagogice, şcolare, care sunt de natură să-i bulverseze. Trebuie să facă foarte-foarte repede faţă şi, destul de stresant, unor teste, unor evaluări, unor vizionări, unor audieri, depinde de domeniul la care se referă şi în care se pregătesc. Se naşte foarte repede ideea unui concurs, a unei competiţii sau a unei testări a calităţilor personale pentru a merge mai departe, pentru a-şi putea depune un Curriculum Vitae, un dosar sau o candidatură.

Una peste alta, aspectul este favorabil. E complicat, se desfăşoară pe o secvenţă de timp restrândă, de aceea şi conotaţia aceasta palpitantă de cursă contra cronometru pe care ei o onorează, sunt în stare să rezolve repede şi bine foarte multe etape care ţin de hârtii, de partea funcţionărească, de partea organizatorică sau de partea administrativă. Sunt performanţi din punct de vedere mental, sunt puţin obosiţi şi enervaţi, şi e bine să se controleze foarte tare să nu irite în jur audienţa sau să nu se certe cu rivalii. Este bine să-i lase în pace pe cei care concurează cu ei pe un post, pe un loc, pe o bursă, pentru că fiecare are norocul lui. Dacă se ceartă nu obţin ceva în plus, ba, dimpotrivă, riscă să-şi compromită imaginea şi să stârnească comentarii, bârfe sau mici sancţiuni şi depunctări.

Această indicaţie este adresată mai ales părinţilor, care au copii, elevi, studenţi sau adolescenţi ori tineri în situaţia de a trece astfel de etape de verificare. Dacă este vorba de relaţiile interpersonale, şi atunci ne îndreptăm cu atenţia spre Vărsătorii maturi, Casa a III-a e cam complicată. Pot să fie nişte vârtejuri verbale, vecine cu scandalul, cu cearta, cu reproşurile, cu implicările puţin iraţionale, în tot felul de discuţii care nu au noimă, nu au logică, nu au profitabilitate.

Se bagă inutil - iertaţi-mă că folosesc aşa mai direct şi mai simplu, formulă din popor – unde nu le fierbe oala. Se ambalează, îşi asumă tot felul de misiuni, Lasă că mă duc eu şi fac ordine, lasă că îi împac eu, mă duc eu şi zic două vorbe şi îi rezolv. Nu rezolvă nimic. Ba, mai mult, complică toate lucrurile, aşa încât ar fi bine să renunţe. Ori de câte ori cineva îi roagă să facă diligenţe în favoarea lor, să îşi decline competenţa, calitatea sau disponibilitatea. Cum îi taie capul, cu mai multă asu mai puţină sinceritate, cu mai multă sau mai puţină diplomaţie, dar e bine să spună nu. Este un moment în care e bine să vă păstraţi firea, calmul şi distanţa necesară, aşa ca pe şosea.


PEŞTI

Nu demult, cei născuţi în Peşti erau vedete, cu un termen abuziv care se foloseşte acum, glumesc şi eu, supervedete. Acum, iată, li s-a luat această postură şi trofeul a trecut de la regele Peşte la regele Berbec. Acum sunt Berbecii supervedete, aşaîncât pentru cei născuţi în semnul Peştilor rămân mai puţine aspecte determinante. Venus va intra în semnul lor zodiacal şi le aduce fericire, bunăstare, împăcare, liniştire, intrare în normalitate, şansă, protecţie, oarecare însănătoşire sau înseninare ori distanţare de motivele de stres şi de enervare de până acum.

Şi Marte părăseşte semnul lor zodiacal şi intră pe 2 aprilie în Berbec lăsându-i în pace. Dispar motivele de iritare, motivele de ceartă, motivele de ripostă. Acum se acumulează toate aceste planete pe Casa banilor. O fi bine, o fi rău, să încercăm o analiză. Atâta timp cât Soarele se află în opoziţie cu Saturn sunt motive de îngrijorare, de stres, de blocaj, de neştiinţă sau de neputinţă, nu ştiu încotro să o ia, nu ştiu cum să procedeze, nu sunt clare lucrurile din punct de vedere legislativ sau al unor acte care reglementează o serie de gesturi oficiale.

Se va petrece şi o a doua ipostază. Blocajul se accentuează într-un chip alarmant în primele zile ale răstimpului pe care îl analizăm, adică 27-31 martie, pentru ca după 3 aprilie această opoziţie între Jupiter şi Saturn, pe axa banilor proprii şi a banilor altora să se uşureze, să se limpezească, ba poate chiar să răsară lumina. Deocamdată este vorba de o activitate deosebită, un efort uriaş pentru a face bani, dar şi o preocupare deosebită pentru a face ordine în hârtii, acte, datorii sau ipostaze financiare. După cum există şi un efort uriaş legat de muncă, activitatea salarizată, poate că efortul nu este răsplătit pe măsură, dar munca este în cascadă.

Îşi asumă o serie de sarcini de serviciu care puţini îi copleşesc, îi acaparează şi este de aşteptat ca după 6 aprilie să se simtă obosiţi, foarte obosiţi şi să aibă, aşa, un soi de dezinteres, îşi iau un respiro şi spun câteva zile nu mă mai gândesc la nimeni şi la nimic, să mă lase toată lumea în pace, vreau să dorm, să mă odihnesc. Este reacţia tipică a Peştilor de apărare, de protecţie şi de refacere după momente de încercare. Partea şi mai proastă pentru cei care aşteaptă evenimente este că mai mult de atât nu prea li se întâmplă Peştilor. Altceva decât v-am spus, eu nu pot să anticipez. Există un spaţiu gol de planete şi de aspecte de la Casa a III-a locuită de Taur până la Casa a XI-a, a prietenilor, acolo este Pluton.

 

Material complet pe evz.ro

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
221

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
289

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
232

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...