URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 20-26 noiembrie

URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 20-26 noiembrie
În perioada 20-26 noiembrie se vor produce două evenimente care ne interesează în mod special din punct de vedere astrologic.

BERBEC

Pentru cei născuţi în zodia berbecului, săptămâna viitoare aduce un impuls nou şi benefic. Este vorba de un sprijin pe care îl primesc de la soare care intră în zodia săgetătorului şi le dă pe deoparte o capacitate uriaşă de a se se mişca, de a călătorii, de a circula ori de a gândi mult mai liber. Se pot produce schimbări în mentalitate, în atitudinea faţă de prezent sau faţă de o serie de elemente care ţin de educaţie, de progres, de cunoaştere, de acumulare ori de rafinare a mijloacelor de expresie.

Cei născuţi în semnul berbecului se confruntă în continuare cu o serie de trăiri care nu sunt agreabile. Multe ţin de domeniul grijilor de fiecare zi, altele însă ţin de supărări personale, de neîmpliniri, de drame, de conflicte de familie sau de o serie de ecouri pe care cei din preajmă le induc acestor nativi, pe care aceştia le preiau ca şi cum ar fi propriile lor dureri şi suferinţe, transformând existenţa lor într-un melanj din care nu pot să iasă prea uşor şi pe care nu reuşesc să-l disocieze. Suferă deopotrivă atât pentru ei cât şi pentru rude şi această combinaţie între suferinţa altora şi a lor devine un motiv de supărare văzând că nu pot tranşa între aceste ipostaze, văzând că nu pot rezolva nici una nici alta dintre secvenţele de viaţă. De aceea mecanismul astral care se schimbă începând cu 22 noiembrie este de natură să radicalizeze această secvenţă, este de natură să-i apropie mai mult cu fiecare zi de realitate şi să-I facă mai puternici.

Dacă la început această concluzie de viaţă este timidă, sau să spunem că nu este timidă, ea este percepută corect dar forţele sunt percepute a fi insuficiente, cu cât înaintăm în acest răstimp pe care îl analizăm şi ulterior şi după 1 decembrie cu atât cei născuţi în semnul berbecului vor constata că situaţia nu este chiar atât de gravă, fie nu este irezolvabilă.

Îşi vor da seama că de fapt s-au timorat singuri, că s-au desconsiderat ori nu au luat în calcul o serie de calităţi şi însuşiri pe care le au şi pe care nu le-au pus la bătaie. Îşi vor da seama că de fapt se pot regrupa, se pot mobiliza şi pot face faţă şi acestor încercări. Această revigorare este bună pentru că într-adevăr va produce efecte, ceva vor rezolva în viaţa lor, apoi va avea un ecou salutar la nivelul conştiinţei de sine, vor fi mulţumiţi că iată, încep să iasă din negură, vor fi încântaţi că nu mai stau la mâna altora.


TAUR

Pentru cei născuţi în zodia Taurului, principalul aspect al săptămânii viitoare este legat de momentul de Lună Plină. Acest context vine în ziua de 21 noiembrie să-i pună pe aceşti nativi în situaţii dintre cele mai speciale. Mai întâi, vor să se stabilizeze. Au o acută nevoie de siguranţă de sine. Vor să ştie pe ce teren calcă, pe cine se bazează, cu cine discută, ce discută, ce proiecte au, cât sunt acestea de logice şi de fezabile, cât este visare sau haos, ori cât este nesiguranţă şi păcăleală.

Doresc foarte mult să alunge elementele care îi destabilizează. Pe de altă parte, este vorba şi de o anume înţepenire în proiect, vor anume lucruri şi vor să renunţe la ele. Nu vor anume lucruri şi nu vor să cedeze din această atitudine, să-i spunem refractară, ostilă sau negativistă. Pentru aceste persoane, momentul de Lună Plină aduce în prim plan o serie de evenimente care se tot petrec de un an de zile încoace şi nu mai reuşesc să ajungă la un sfârşit.

Începând chiar cu ziua de 26 noiembrie se poate spune că încep să-şi pună planul în aplicare sau că întreaga lor viaţă începe să se apropie de modelul, de tiparul astral în care au fost turnaţi. De aceea, pleacă de pe urma concluziilor pe care le trag pe 20 şi 21 noiembrie spre o altă dimensiune personală.

Etapă din zilele de 26 şi 27 noiembrie nu este decât un popas într-un drum care mai are nevoie de câteva ipostaze pentru a se împlini definitiv. Deocamdată, aceşti nativi simt că sunt supuşi unor presiuni pe care le văd deja risipite în ziua de 22 noiembrie. Tot ceea ce a fost suferinţă, nemulţumire, atac, conflict, jignire începe să dispară. Sigur, în locul acestor ipostaze se construiesc multe ale situaţii care îi obligă pe nativi să-şi reconfigureze întreaga existenţă, şi anume: ce fac cu munca lor, cu forţa lor, cu capacitatea lor.

Revenită la un mers direct, planeta Venus îi ajută în această săptămână să gândească o serie de lucruri pozitive la locul de muncă, dar mult mai dramatică, aş spune, este combinaţia pe care o realizează planetele din Săgetător pe casa banilor, şi este vorba de banii altuia sau banii altora, al unor persoane sau al unor instituţii, ori banii care decurg ca o consecinţă firească a unor moşteniri, acte, legat, testament, donaţie, sponsorizare, finanţare, s.a.m.d. Dacă este vorba de o sumă mare de bani, atunci oamenii se vor gândi ce fac cu aceşti bani.

Sfatul astrologului este ca, într-o astfel de ipostază, având în vedere că sunt şi semne duble la mijloc, să aştepte ca toată această conotaţie să se petreacă într-un moment astral mai bun. Să nu ia nicio decizie, dar să ţină cont de tot ceea ce se demască acum, tot ceea ce se prezintă într-o lumină crudă, fără filtre, fără efecte artistice, fără nici un fel de menajament. Să reţină ceea ce iese din fiecare om cu care se întâlnesc, şi alături de care trăiesc, pentru că este momentul dezvăluirii naturii umane mai bune sau mai rea a fiecăruia dintre cei cu care un nativ din Taur ia contact, lucrează, trăieşte, convieţuieşte sau dialoghează.


GEMENI

Pentru cei născuţi în zodia gemenilor zilele de 22 şi 23 noiembrie pot să fie luate în calcul că nişte zile bune dar mult prea încărcate, mult prea solicitante. Luna traversează semnul lor natal şi în opoziţie cu soarele, cu Marte şi cu Mercur aduce tot felul de divergenţe, multe schimburi de opinie, tot felul de cuvinte, de poziţii mărturii, interogaţii, afirmaţii, declaraţii sau tot felul de dialoguri menite să aducă într-un punct logic un demers care ţine de colaborare, parteneriat, afaceri, proces, divorţ, conflict, ceartă, acuzaţie, partaj.

Dacă este vorba de relaţiile matrimoniale atunci lucrurile sunt complicate. În doi arată aşa cum trebuie să arate o ceartă între patru pereţi. Fiecare spune ce-i trece prin minte, îl jigneşte pe celălalt cât poate de tare sau reacţionează brutal şi lipsit de menajamente şi delicateţe pentru că, spune cel născut în zodia gemenilor, i-a ajuns, nu mai poate să suporte, a ajuns la limita răbdării, e obosit, e tracasat, etc.

Dacă este vorba de relaţii de afaceri atunci întreaga lui conduită va primi o replică destul de dură din partea celorlalţi care vor ridica din umeri şi vor spune că asta este legislaţia, asta este realitatea şi că nu există nici o deficienţă în factorul muncă sau în întreaga lor atitudine faţă de ban, câştig şi colaborări. Ei nu e chiar aşa în nici una dintre ipostaze. Pe deoparte este mult subiectivism în ceea ce-i priveşte pe cei născuţi în gemeni în relaţiile personale iar pe altă parte este vorba de un abuz când e vorba de afaceri, o societate comercială.

Din punct de vedere juridic, însă lucrurile sunt foarte complicate pentru că dacă este vorba de un proces în plină desfăşurare atunci conflictul ajunge la maximum, părţile nu se împacă, dimpotrivă supralicitează fiecare ipostază care poate să fie speculată iar momentul întâlnirii la tribunal, în faţa judecătorului sau în faţa unui complet întreg de persoane însărcinate să aplice legea este dintre cele mai neplăcute. Disconfortul public este maxim şi nu odată e vorba de scandal, de publicitate negativă, de acuzaţii nefondate, de exagerări şi chiar de deformări ori de aplicări abuzive ale legii.

Acum depinde şi în ce perioadă se află acest conflict. Dacă este vorba de un conflict incipient atunci el arată a foc de paie pe 22, 23 noiembrie şi apoi încetişor se stinge. Dacă este vorba de un conflict mai vechi de un an sau doi trebuie luat în calcul când Marte s-a aflat tot în săgetător şi încheie acum o etapă, se poate vorbi de riscul de a pierde un proces chiar dacă până la un punct cei născuţi în zodia gemenilor au avut dreptate. Este vorba de acele procese în care adevărul sau departajarea unei vinovăţii se face foarte multă dificultate, unde probele alunecă şi scapă percepţiei judecătorilor sau scapă chiar textului de lege.

De aceea se nasc tot felul de excepţii, de situaţii ciudate sau de decizii contestabile ale unei instanţe de fond. Dacă este vorba de un conflict mult mai vechi care se află acum în ipostaza de apel, recurs, prejudecare sau de o acţiune la Înalta Curte de Casaţie, la Curtea Supremă atunci lucrurile capătă nuanţa unei dreptăţi care se operează magistral, care se operează cu întârziere dar care poate să facă dreptate cu adevărat. Doar în această ultimă ipostază gemenii pot să spere că vor câştiga.

Poate că am insistat prea mult asupra naturii procesuale ale acestui context astral, vă asigur că se poate vorbi încă mult mai mult, bogăţia de semnificaţie este foarte mare şi poate că unii dintre gemenii care nu au procese se vor fi plictisi zicând mai suntem şi noi pe lumea asta, cei care nu avem nici un proces, cu noi, cu noi ce se întâmplă. În ansamblu pentru toţi gemenii care nu au procese, ar trebui să accepte şi ideea se poate crea o situaţie neplăcută care să le prejudicieze imaginea sau statutul şi care provine din alianţe neelaborate şi negândite la timp, din asocieri cu oameni fără caracter, cu nume prost, cu faimă stricată sau cu dosar prost.

De asemeni, unii pot să pătimească de pe urma faptelor, năravurilor sau caracterul soţului ori a soţiei. Se vorbeşte de un anume transfer dinspre parteneriat, căsătorie, relaţie conjugală spre persoană publică sau spre o persoană care are o anume ţinută. Aceasta este coborâtă, trasă în jos şi băgată într-o mizerie morală care nu-i aparţine, nu este vinovat nici măcar că ar fi suportat-o sau pa tronat-o pentru că are mai mult aspectul de surpriză, de demascare, de noutate, de dezvăluire şocantă. Înşişi cei născuţi în gemeni vor fi uimiţi văzând ce a fost în preajma lor şi de care habar nu au avut, nu au intuit, nu au simţit, nu au visat.

Este un moment prost şi pentru relaţiile conjugale şi pentru cele parteneriale chiar dacă aşa cum spuneam nu este vorba de proces. Poate că toată această ipostază neplăcută care vine cu dezvăluiri, cu demascări asupra naturii relaţiei conjugale sau doar asupra comportamentului ori caracterului unuia dintre soţi să se petreacă doar în familie şi atunci această ruşine să nu fie una publică, să fie o ruşine în familie. Mergând pe firul acestor explicaţii, zilele de 26 şi 27 noiembrie pot să aducă un element în plus, un soi de foc la inimioară care să îi motiveze şi mai mult pe aceşti gemeni într-o chestiune care ţine de principiu. S-ar putea să se implice mai mult decât este nevoie într-un conflict de familie, s-ar putea să se ambaleze foarte tare.

E bine să evite zilele de 26 şi 27 chiar dacă sufletul lor le dă ghes să spună ceea ce au pe suflet, să rostească ceea ce gândesc, cred său simţ. Este mai bine să o facă într-o zi prudentă, neutră, într-o zi când nu se vor înflăcăra atât de tare. Oricum relaţiile fiind stricate nu au nevoie categoric de benzină.


RAC

Pentru Raci, zilele de 24 şi 25 noiembrie aduc un plus de energie pentru că Luna se află în domiciliul lor şi le aduce un spor de înţelepciune, de sensibilitate şi de intuiţie. Pe de altă parte, întreaga perioadă este bună pentru aceşti nativi la capitolul sănătate. Dacă au o suferinţă, atunci fac foarte multe demersuri pentru a se îngriji şi pentru a o remedia. Fiind vorba de trei planete în Săgetător, se poate lua în calcul şi ideea unui consult în străinătate sau al unui tratament efectuat dincolo de graniţele ţării.

Pentru tot ceea ce ţine de locul de muncă, salarizare, angajare se poate intui o anume forfotă. Preocupări pentru schimbarea locului de muncă, angajări, hârtii, demersuri sau chiar litigii. O serie de aspecte astrale ne pot conduce pe noi cu gândul la faptul că unii dintre nativii din Rac cer explicaţii, pretind, reclamă, fac memorii, introduc acţiuni în instanţă sau, cum spuneam adineauri, chiar se judecă pentru ceva ce i-a lezat, i-a discreditat sau i-a nedreptăţit, din punct de vedere uman, social, profesional sau material.

Nu ştiu pe moment dacă se va rezolva chiar săptămâna asta tot ceea îşi doresc ei, tot ceea ce cer, pretind sau ceea ce li se pare că a venit în detrimentul lor. Cu siguranţă, vor face însă un pas semnificativ în plus pe calea unei rezolvări sau pe calea unei normalizări sau pe calea atragerii unei dreptăţi care să vină de la o instituţie menită să stabilească natura binelui şi a răului, natura oportunităţii sau natura unei lezări, a unui abuz. Că este vorba de un şef, că este vorba de o anume ierarhie, că este vorba de o instituţie care vine şi face control pe urma acestei sesizări, este mai puţin important.

Cert este că începând cu 22 noiembrie dreptatea începe să fie şi de partea celor născuţi în semnul Racului. Sunt priviţi cu mai multă atenţie, cu mai multă grijă sau cu mai multă onestitate de către colegi, de către şefi ori de către reprezentanţii unei instituţii care încearcă să stabilească unde este adevărul şi unde este nedreptatea.

Perioada cuprinsă între 20 şi 26 noiembrie mai presupune pentru nativii din Rac o confruntare între opiniile lor, convingeri, idealuri, credinţe sau conştiinţă, o serie de realităţi care nu intră în rezonanţă. E o anume discrepanţă între ce văd şi ceea ce cred, între elementele pe care şi-au construit existenţa şi ceea ce li se oferă. Această discrepanţă creează criză de conştiinţă, conflict interior, nemulţumire sau, într-un plan exterior, chiar scandal. Sunt în stare să facă destul de multă gălăgie pentru o serie de elemente care gravitează în jurul lor, dar care gravitează într-un chip nociv. Le strică impresia, echilibrul, le strică sănătatea sau îi sperie. De aceea, zilele pe care le vor trăi sunt de natură să îi irite, să-i debusoleze, să-i dea peste cap.

Să-i revolte, să îi transforme în nişte fiinţe mânioase care vor să facă la tot pasul dreptate. De cele mai multe ori, problemele legate de armonie, echilibru sau de o anume conduită, de o anume moralitate nu privesc parteneriatul şi casa soţului şi a soţiei, ci privesc mai ales locul de muncă. De-acolo vin, de-acolo pleacă, toate aceste discrepanţe, o serie de enormităţi sau de situaţii disproporţionate pe care, din nefericire, Racii nu le percep deformat.

Spun din nefericire pentru că chiar sunt nişte situaţii imposibile, nişte situaţii complicate, nişte situaţii de domeniul excepţiei pe care le trăiesc şi care într-adevăr au darul să îi debusoleze. Această stare de dezorientare îi crispează şi mai tare pe nativii din Rac, le displace foarte tare să nu ştie pe ce lume sunt, cum să acţioneze şi mai ales nu ştiu de unde s-a dat peste cap un mecanism social sau profesional care cum, necum, de bine, de rău, funcţiona până nu demult. Acum şi această brumă de echilibru dispărând, îi pune pe ei în situaţia unor fiinţe volatile, care nu mai găsesc un sprijin în preajmă.

Trebuie să găsească sprijin în propria lor construcţie, iar propria lor construcţie în această clipă are alte priorităţi. Una dintre ele este problemă familială, o problemă legată de părinţi, o problemă legată de patrimoniu, mai ales de patrimoniul imobiliar sau de statutul locativ. A doua lor prioritate este legată de locul de muncă şi de sănătate. Prin urmare, chestiunea asta a dreptăţii, aşa în neant, în necunoscut, începe să-i enerveze ca şi cum ar fi Don Quijote care se luptă cu morile de vânt. Este o situaţie care se va risipi, este o situaţie care va trece, dar nu chiar atât de repede. Deocamdată, ipostaza combativă, ipostaza luptătoare şi războinică se va perpetua încă patru săptămâni.


LEU

Pentru cei născuţi în semnul leului doar ziua de 26 noiembrie este pentru ei puţin mai specială pentru că atunci luna le va traversa semnul zodiacal şi tot atunci luna va intra în armonie cu soarele, ceea ce nu e de colo, cu Marte şi cu Mercur. Ziua de 26 noiembrie este una de-a dreptul solară, este una benefică, le aduce forţă, le aduce curaj, le aduce dorinţă de emancipare, capacitate de reacţie rapidă, posibilitate de a înţelege lucrurile într-un chip adecvat sau de a rezona şi de a reflecta o serie de realităţi ori de a se însera într-un chip inteligent, într-o serie de relaţii sociale şi de activităţi unde trebuie să facă faţă, şi vor face faţă, într-un chip strălucit, fără prea mult efort, fără prea multe mofturi şi cu destul de mult beneficiu.

Ziua de 26 dar şi ziua de 27 noiembrie care intră în segmentul analizei noastre viitoare reprezintă factori de progres, de succes, de beneficiu, de avantaj, de intrare în normalitate, de satisfacţie, de jubilaţie, de trăiri emoţionale deosebite. În funcţie de ziua în care s-au născut aproape toţi leii ar trebui să fie fericiţi pe 26 şi 27 noiembrie, ar trebui să se simtă împliniţi sufleteşte, ar trebui să-şi găsească un corespondent spiritual.

Pe 22 şi 23 noiembrie s-ar putea să se întâlnească cu o serie de persoane, cu una sau mai multe, depinde de context, care să le aducă veşti, cu care să dialogheze într-un fel spornic, să aibă pe deoparte avantajul informaţiei pe care o primesc, sau să aibă posibilitatea să înveţe, să audă, să aibă un model, un reper care să însemne ceva pentru ei deosebit, niciodată o întâlnire banală sau niciodată o întâlnire cu o persoană banală.

În rest săptămâna le pune aceleaşi probleme de comunicare şi învăţătură, de relaţii interumane care se stabilizează şi care trebuiesc tratate cu foarte multă atenţie, cu diplomaţie şi cu blândeţe. Nimic haotic, nimic abrupt, nimic violent, este momentul subtilităţii adică aşa cum doar de câteva ori pe an leii au parte. Şi în sfârşit rămân neschimbate toate relaţiile materiale şi toate speranţele financiare pe care le-am comentat de săptămâni şi luni şi care sunt nemodificate pentru aceştia.


FECIOARA

Pentru cei născuţi în zodia Fecioarei, săptămâna viitoare este mai complicată. Se înmulţesc vibraţiile de pe semnul Săgetătorului, se înmulţesc deci şi cuadraturile la propria lor personalitate, după cum se înmulţesc şi cuadraturile spre casa parteneriatului. De aici, o primă concluzie, conflictele latente, mocnite, izbucnesc, se oficializează, sunt sonore, sunt deranjante, sunt costisitoare, de fapt nici nu glumesc când spun că e nevoie de energie ca să te cerţi.

Mai întâi să te mobilizezi, apoi să consumi o serie de factori psihici care conduc spre uzură, pentru că dacă mai şi ridic tonul, mai trebuie să şi gândeşti, mai trebuie să şi rosteşti, mai trebuie să şi suporţi o serie de replici, toată această înhămare la scandal nu este deloc simplă. Discuţii nu o dată incomode, tot felul de semnături şi de parteneriate, tot felul de relaţii interumane care presupun cooperare şi dialog, nu toate simple.

Unele însă, de o asemenea bogăţie şi semnificaţii şi de o asemenea complexitate, încât devin abisale, aproape nu putem să epuizăm întreaga semnificaţie a acestor relaţii. Unele sunt extraordinare, bune şi profitabile. Altele sunt plicticoase, nu fac decât să-l piseze pe nativ în piuliţă, în acelaşi registru, în acelaşi domeniu, fără să se poată ieşi din context. Aici este un soi de menghină. Apoi, sunt relaţiile proaste şi păguboase, cu pierdere de bani sau cu stricarea relaţiei, altele sunt cu alterarea armoniei într-un parteneriat care ţine de afaceri, societăţi comerciale, cooperare sau sume mari de bani.

Atenţie că nimic din tot ceea ce se petrece săptămâna viitoare nu scapă de sub valenţa financiară. Că este vorba de căsătorie, se ajunge la bani, că este vorba de o firmă, se ajunge la bani, că este vorba de o înţelegere, o negociere, evident se ajunge la bani, că este vorba de un proces, se ajunge la bani, că este vorba de căsătorie, se ajunge la bani, că e vorba de divorţ, se ajunge la bani, că e vorba de duşmani, se ajunge la bani. Din când în când, foarte rar, se poate lua în calcul şi elementul loc de muncă, care priveşte tot banii. Aici se poate ca sfârşitul perioadei pe care o analizăm, cuprinsă între 24 şi 26 noiembrie, să aducă o oarecare înnoire, o oarecare echilibrare, oarecare rază de speranţă.


BALANŢA

Pentru cei născuţi în zodia balanţei prezenţa planetei Venus revenită la o mişcare directă este un element pozitiv. Le dă stabilitate, încredere, iniţiativă, însănătoşire sau reechilibrare organică ori refacere după eforturi majore. Modificările de statut solar presupun pentru cei născuţi în balanţă că vor avea parte de o intensificare a drumurilor, a călătoriilor şi de o multiplicare a contactelor umane. Multe discuţii cu vecini, cu rude, tot felul de călătorii şi drumuri scurte, uneori chiar un soi de agitaţie, de nelinişte.

În funcţie de vârstă şi statut socioprofesional unii dintre nativi pot să fie trimişi la tot felul de forme de studiu, de învăţătură pentru a se perfecţiona, pentru a-şi completa o serie de goluri, pentru a-şi lărgi paleta de competenţe, pentru a-şi actualiza întreaga informaţie ori pur şi simplu pentru a o lua de la capăt în viaţă. Unii pot să facă o serie de cursuri scurte, de o săptămână, două-trei săptămâni, alţii pot să facă cursuri chiar de un an de zile. Este vorba de o determinare puternică, este vorba de o motivaţie care vine pe fondul unei spaime sau chiar al unei disfuncţii care le arată că aşa nu mai merge.

Dacă depăşim contextul sau limita zilei de 26-27 noiembrie surprizele s-ar putea să fie dintre cele mai pline de amărăciune. E bine să luaţi în calcul şi o serie de modificări care depăşesc posibilitatea dumneavoastră de a controla lucrurile cum ar fi statutul instituţiei înseşi, al firmei, al patronului ori modificările care vin de la legislaţie şi atunci sunteţi un fel de victimă cum spunea Miron Costin – nu sunt vremurile sub om ci bietul om sub vremuri.

SCORPION

Pentru cei născuţi în Scorpion, protecţia solară ţine până pe 21 noiembrie la prânz. După aceea, Soarele părăseşte segmentul lor zodiacal şi intră în casa banilor, alături de Mercur şi Marte, ceea ce nu este deloc, dar deloc, un lucru rău. Un beneficiu financiar real s-ar putea să aibă toţi, indiferent de vârstă, de pregătire sau de context al muncii. Unii poate nu mai muncesc, au ieşit la pensie, sau desfăşoară tot felul de alte activităţi care nu presupun o muncă asiduă, cu orar, cu regulament, cu normă şi cu un control exercitat asupra lor în permanenţă.

În toate cazurile este vorba de un beneficiu financiar care poate să vină din speculaţii, din tranzacţii, din intuiţie, din fler, din sesizarea unei oportunităţi, din câştiguri care vin dintr-o serie de activităţi mai mult sau mai puţin onorabile, cum ar fi jocul de cărţi sau tot felul alte activităţi care nu sunt foarte bine prizate de lume, în general, sau de legislaţie, dar care totuşi aduc bani. Nu contează felul în care vin aceştia, contează că vin bani şi reglementează o serie de disfuncţii în viaţa personală. Apoi, se pun destul de multe probleme legate de venirea unui copil pe lume care înseamnă cheltuială, grijă, şi răspundere materială.

Dar, săptămâna le aduce acestor nativi un impuls mult mai mare, am spune element important pentru ei, şi anume momentul de Lună Plină, cu Soare în Scorpion şi Lună în Taur. Este un context foarte ciudat pe care se construieşte această Lună Plină pentru că Soarele este la 29 grade şi 17 minute, ceea ce înseamnă că mai sunt câteva ore şi Soarele îşi încheie stagiul prin această constelaţie, prin această zodie.

Este o Lună Plină la sfârşit de zodie care nu mai poate decât să marcheze o etapă, nu însă să o patroneze, să o conducă şi să o determine pe mai departe. Altceva era dacă era la începutul traseului zodiacal. Cu Luna în Taur este de aşteptat ca între 20 şi 21 noiembrie să se producă o serie de evenimente la nivel partenerial. Unele prietenii se pot rupe, unele relaţii matrimoniale pot să intre în criză, altele care sunt demult în criză pot să cunoască un sfârşit sau începutul sfârşitului, să se depună hârtiile de divorţ, să se separe partenerii în fapt, să se ajungă la partaj sau chiar să hotărască de comun acord că trebuie să pună punct unei căsnicii care, iată, nu le-a adus numai fericire. Indiferent despre ce tip de parteneriat e vorba se cam pune punct.

Mai ales, se pune punct la relaţiile de mai lungă durată, nu la cele de câteva săptămâni şi la cele de câteva luni. Relaţiile care au avut timp să se corodeze, să se găurească, să se rarefieze sau să devină exact reversul, să se transforme prin degenerare, din foarte bune, în foarte proaste şi păguboase. De aceea, între prima şi ultima zi a răstimpului pe care noi îl analizăm, putem să intuim şi două etape şi două repere, şi anume conflictul, determinarea, hotărârea pe 20 şi 21 noiembrie şi finalizarea sau marcarea unui punct cu o conotaţie socială-26 noiembrie.

Aşa înseamnă că în oricare zi a săptămânii viitoare, elementul parteneriat poate fi pus în discuţie, poate fi rezolvat şi tranşat, poate fi comentat. În sfârşit, mai există o anume predispoziţie spre dispută şi conflict pe 27 noiembrie în contextul în care Luna va face atunci o opoziţie cu Neptun şi Chyron şi care va privi şi un anume statut familial, de natură să lezeze interesele părinţilor, fraţilor, rudelor colaterale sau să vizeze patrimoniul, bunurile.

Săptămâna nu aduce prea multe evenimente pentru nativi, aş spune că aduce chiar prea puţin evenimente, cele mai multe case importante din punct de vedere social, de la casă a şasea până la casă a unsprezecea, sunt goale, rămâne ca fiind un element benefic prezenţa planetei Venus în casa bolilor lungi şi cronice, care aduce ameliorări, însănătoşiri, speranţă, optimism sau veşti bune, după cum rămâne un marcaj deosebit, important, casa a treia.


SĂGETĂTOR

Pentru nativii din zodia săgetătorului ziua de 22 noiembrie poate să fie considerată un soi de aniversare. Soarele începe să devină susţinătorul lor real pentru că le aduce energie şi optimism. De fapt nu este o surpriză, este doar o amplificare a unui fenomen care a început odată cu intrarea planetei Mercur şi apoi a planetei Marte în acest semn. Au făcut deja un mic antrenament, au văzut cum este să ai susţinere astrală de la două planete personale.

Acum intervine şi se adaugă şi vibraţia solară ceea ce le transferă din astral acestor nativi tot ceea ce este mai bun, echilibru, tărie, avânt, curaj, forţă, implicare, determinare, speranţă şi o anume capacitate de a se dărui până la risipire, de a se implica până la epuizare, de a munci până la neodihnă sau nesomn şi de a face o serie de lucruri să ajungă la apogeul lor, la împlinire. Recuperează repede tot ceea ce a fost amânat, se înhamă la muncile cele mai plicticoase, nu mai ţin cont de rutină, nu mai ţin cont de faptul că nu dorm, se ostenesc sau că reuşesc să strice foarte multe dintre plăcerile vieţii pe care le-au preţuit până nu demult. Acum ei înşişi îşi spun gata cu distracţia, gata cu petrecerile, munca mă aşteaptă. Şi într-adevăr ies minuni din mâinile lor, fac minuni de vitejie cu această atitudine implicată, responsabilă.

Zilele de 22 şi 23 noiembrie n-aş spune că sunt rele, sunt doar complicate prin prea multă vorbărie ceea ce pe ei culmea, ei care sunt nişte comunicativi, începe să-i deranjeze. Prea multe discuţii, prea multe întrebări, prea multe explicaţii, ei vor să facă ceva, să se vadă de pe urma lor un rezultat concret. Ei vor să fie constructori şi nu doar prezentatori de proiect. Din această perspectivă cele două zile presupun pentru ei abaterea atenţiei, risipire de timp sau abandonarea pentru un moment a unor proiecte, ceea ce îi enervează din plin.

În schimb zilele de 20 şi 21 noiembrie, cu întregul context de referinţe astrale pe care le pune momentul de lună plină, reprezintă pentru aceşti nativi un accent pe sănătate. Nu-şi fac bilanţul dar acum pe fondul acestui efort, pe fondul acestor teste de fiabilitate, pe fondul unor exagerări, pe fondul unei lipse de măsură sau a unei igiene a muncii organismul începe să dea semnale şi evident semnalele de alarmă provin din locurile şubrede, acolo unde există deja o boală, unde este o afecţiune instalată care fie şi în surdină există.

Poate nu a creat stări de suferinţă majoră, poate nu a dat semnale de alarmă drastice, acum însă cum se zice în popor ceva scârţâie. Atenţie aşadar la acest ceva care scârţâie, că este o articulaţie, că este zona ficatului, că este funcţionare sângelui, că este o chestiune de hipertensiune, că sunt tot felul de alte probleme organice este bine să le luaţi în calcul, să le identificaţi chiar dacă nu veţi da pe moment fuga la medic, reţineţi că acolo se petrece ceva.

De altfel este bine să nu insistaţi ori să răbdaţi dacă există o durere, o suferinţă reală, aceasta este chiar cea mai mare greşeală pentru că pe un astfel de tranzit astral lucrurile pot să scape de sub control. Săptămâna nu aduce mari evenimente, aş spune că nici nu patronează o serie de modificări de statut personal social vizibil.


CAPRICORN

Pentru cei născuţi în semnul Capricornului, zilele de 24 şi 25 noiembrie sunt un pic mai complicate. Sunt destul elemente care îi sperie, îi nemulţumesc sau îi pun într-o espectativă majoră. Au rezervă faţă de tot ceea ce se întâmplă în afara lor, dar care are un ecou asupra relaţiei parteneriale. Protejează căsnicia cu toată forţa, nu doresc să ajungă veşti îngrijorătoare, nu doresc să se petreacă lucruri care să dea peste cap un echilibru de familie sau starea de sănătate a celuilalt, în aşa fel încât întregul lor efort de mai bine să fie în felul acesta mai sacrificat.

Grija lor pentru armonie, pentru calm, pentru linişte, pentru recuperare este uriaşă, este favorizată de către astre şi va rămâne destul de mult timp, cel puţin prin patronajul saturnian. Dar, dacă ne referim la Saturn, în măsura în care există elemente de stabilizare, există şi tot atâtea elemente de provocare.

O astfel de provocare se petrece chiar în zilele pe care le-am amintit, 24 şi 25 noiembrie, când lucrurile par să scape de sub control ori sunt ei hiperatenţi şi sunt vulnerabili şi au senzaţia că tot ceea ce se întâmplă vizează acest echilibru matrimonial şi casnic. Multă preocupare şi multe gânduri îşi fac în legătură cu unul sau mai multe drumuri în străinătate.

Ridică o serie de probleme mai întâi în forumul lor interior, apoi transferă aceste probleme prin intermediul cererilor sau emailurilor către o serie de foruri din afara ţării. Vor un plus de documentaţie, vor precizări, vor confirmări sau fac o serie de gesturi necesare nu doar transferului lor ca persoană, ci şi transferului bănesc sau al unui transfer de bunuri, obiecte, mobila, s.a.m.d.

Pe 22 şi 23 noiembrie se pot ridica mai multe probleme decât au fost până acum în legătură cu un drum, în legătură cu o relaţie în străinătate, în legătură cu un parteneriat care s-a construit greu, încet şi nu întotdeauna bine sau armonios. Acum contextul astral nu schimbă acest parteneriat, dar îl pune pe alte baze.

În acest context, dialogul este posibil, este chiar mai lesnicios, dar nu sunt veştile cele aşteptate care sosesc, sau dialogul se face cu alte persoane şi se pune în alţi termeni, se schimbă ceva, se modifica o înţelegere, se alterează o promisiune, se reconfigurează un întreg parteneriat care părea până acum stabil şi chiar era greu de bănuit că s-ar putea modifica de la o zi la alta. De aceea, zilele de 22 şi 23 noiembrie vin cu o modificare, modificarea în sine este neplăcută, în rest lucrurile îşi urmează cursul stabilit.

Pe 22 şi 23 noiembrie insă cei născuţi în Capricorn pot să mai sufere de pe urma unei disfuncţii trupeşti, a unei boli, al unei oboseli, al unei astenii şi mai ales al unei enervări. Se văd foarte clar semnele unei dezabuzări, al unei exasperări, al unei uriaşe plictiseli sau enervări, legate de on context întreg sau de un cortegiu de evenimente fapte, date şi circumstanţe care trimit iarăşi cu gândul la străinătate. În paralel cu legătură, sau fără legătură, cu problemele legate de o deplasare, o călătorie, se ridică şi chestiunile de la locul de muncă.

O chestiune legată de bani şi, iarăşi, o să vă miraţi de străinătate. Nu toată lumea are această componentă în viaţa personală, probabil că unii vor intra cu totul şi cu totul în acest context de previziuni, alţii nu vor intra deloc, dar acesta nu este un motiv să spună că astrologia nu merită atenţie pentru că nu le-a ieşit lor figura cu străinătatea în săptămâna viitoare. Pentru aceştia sunt de luat în calcul atunci o serie de probleme de sănătate, o serie de chestiuni legate de zona picioarelor, din punct de vedere anatomic, de musculatură şi de întreaga fiziologie a membrelor inferioare.

Sunt de luat în calcul puseele de hipertensiune, problemele sangvine, hepatice şi toate disfuncţiile care pleacă de la o anomalie, fie anatomică, fie funcţională. Pentru aceeaşi nativi sunt de luat în calcul şi problemele neurologice în zilele de 22 şi 23 noiembrie, cu un accent deosebit pus, dacă este vorba de sistemul nervos pe funcţionalitatea braţelor şi a mâinilor de unde posibilitatea sau riscul de a se face mici accidente vasculare, cu impact asupra manualităţii, dexterităţii, cu tot felul de stări denumite în popor amorţeală, dar care capătă diagnostice diferite, în funcţie de cazuistică şi amplitudine în medicină.


VĂRSĂTOR

Pentru cei care s-au născut în zodia Vărsătorului, este importantă şi prin impactul, este drept nu fundamental, dar totuşi de reţinut al momentului de Lună Plină, care se construieşte pe axa Taur-Scorpion, respectiv pe casa a zecea, nume, renume, putere şi pe casa familiei din care provin. 20, 21 noiembrie presupune o anume aşezare a acestora într-o dinamică puternică, fără posibilitatea de a se transforma sau de a se mlădia.

Există un anume radicalism, o stabilitate în opinii, în convingeri, în atitudine sau în decizii. Acelaşi lucru se petrece şi pe 26 noiembrie. Este vorba, de fapt, de o săptămâna care strânge la mijloc între aceste două repere, prima şi ultima zi a săptămânii, o întreagă ţesătură de relaţii interumane şi o întreagă implicare a nativilor într-o serie de probleme care pot să ţină de: relaţiile cu prietenii, parteneriatul, parteneriatul cu străinătate, implicare în relaţii cu străinii, muncă în străinătate sau o serie de gesturi şi demersuri care se fac dincolo de hotarele ţării.

Având în vedere că de pe 22 noiembrie, Soarele se află în Săgetător împreună cu Marte şi Mercur, pentru aceşti nativi, dacă într-adevăr se pune problema, sunt minunat aspectate toate relaţiile de comunicare sau de solidarizare într-o idee. Probabil că ei sunt elementul important, exponenţii unei idei sau atitudini al unui punct de vedere sau al unui plan pe care îl oferă, îl susţin şi care stârneşte comentarii dar stârneşte adepţi, va chiar să nu se mire că vor stârni entuziasm.

Există o uriaşă bătălie de dus, este o miză mare şi importantă. Bătălia se duce pe calea oralităţii, al deschiderii verbale către ceilalţi, mai puţin prin hârtii şi înscrisuri, şi mai mult prin conversaţie, explicaţie, conferinţe, disertaţie sau printr-un soi de verbalitate care este susţinută de documente, dar care nu mai aşa poate să devină un factor, o armă în apărarea acestui proiect. Este unealta lor de lucru, dar este şi felul în care reuşesc să transpună într-un plan dintr-o potenţialitate, într-o realitate.

Atenţie, până la sfârşitul lunii noiembrie au parte de noroc într-o astfel de susţinere, în care componenta ideologică sau poziţia politică sau economică sau morală este de partea lor. După aceea, lucrurile se schimbă. Vor avea mai mult noroc în plan personal şi proiectul, fără să fie abandonat sau contracarat, începe să trăiască numai şi numai prin expresia pe care au reuşit să o dea şi prin felul în care au reuşit să instaleze în opinia publică, în conştiinţa publică, respectivul proiect, respectiv dinamică. Ea va continua şi va reverbera tot acest an şi probabil că va dura până la anul viitor, pe vremea aceasta. De aceea, toate zilele sunt importante, toate demersurile sunt importante.

Să presupunem că avem de-a face şi cu oameni obişnuiţi, oameni care trăiesc într-un loc de muncă mai puţin spectaculos, că nu au atâta răspundere şi implicare şi atunci această latură a analizei noastre astrale nu se valorifică pentru ei. Atunci bună este doar o relaţie cu prietenii, încântătoare este întâlnirea cu ei, corespondenţa, să-i spunem culturală, spirituală sau doar la nivelul beneficiului epidermic. Se simt bine în preajma unor prieteni, cu aceştia reuşesc să râdă, să cânte, să danseze, să joace zaruri, să facă o serie de lucruri care vin în întâmpinarea unei dorinţe de relaxare sau de rupere de realitate.

Acum, partea spectaculoasă este că un Vărsător ori de câte ori îşi propune să facă un lucru banal, îl face întotdeauna într-un chip excelent sau extravagant sau original, aşa că numai despre banalitate până la urmă nu poate fi vorba. Ori de câte ori îşi propune să fie neobişnuit şi să treacă nevăzut, necunoscut, iată succesul le iese în cale şi realitatea îl face să se distanţeze, să se deosebească cum spunea Topârceanu, ca o pată discordantă pe căpiţa de strujeni. Să se vadă de la distanţă că el e Vărsător şi e altfel decât ceilalţi. De aceea, zile de succes, zile de emancipare, zile de realizare şi zile de satisfacţie şi jubilaţie interioară pot să fie şi pentru oamenii obişnuiţi, 24 şi 25 noiembrie.

După cum pe 22 şi 23 s-ar putea să fie veseli, inovator, inventivi, să se bucure de familie, iubite şi copiii, să câştige în tot felul de întreceri şi la pariuri, să facă tot felul de glume şi să se tină de ghiduşii ori să atragă de partea lui o serie de satisfacţii din domeniul vieţii culturale, cum ar fi cărţile şi filmele.

PEŞTI

Pentru cei care s-au născut în zodia peştilor săptămâna viitoare aduce o problemă deosebită, una de imagine, de identitate, de nume, de renume, de cuvânt, de rostire, de amplitudine socială, de anvergură profesională, de rezonanţă a individului. Este momentul în care unii dintre peşti se impun. Cei tineri reuşesc să se facă cunoscuţi şi numele lor începe să circule, cei maturi se impun, cei mai în vârstă confirmă succesele sau valoarea anterioară.

Este un moment în plus şi de responsabilizare dar şi de responsabilitate. Unii încep să se simtă responsabili faţă de propria persoană sau de propriul destin, încep să ia în calcul propria carieră şi să lase deoparte interesul pentru ceilalţi şi marea dorinţă ori marea lor vocaţie de a se sacrifica pentru alţii. Alteori este vorba de responsabilizare pentru că vor primi tot felul de însărcinări, de funcţii sau asupra lor se proiectează speranţă şi tot felul de interese care îi pun în situaţia de a ridica nivelul de performanţă profesională, să ridice practica lor la alt grad de valoare sau la o anume ipostază a necesităţii absolute, adică fără ei să nu se poată, adică să ajungă să îi facă pe ceilalţi să rostească ceea ce până acum credeau în forul lor interior dar nu cu atâta convingere că este absolută nevoie de ei într-un anume loc.

Este momentul afirmării şi într-un plan care ţine de materialitate. Acum peştii îşi mai propun să facă bani, peştii încep să îşi propun să câştige sau să realizeze alt tip de venituri din alte tipuri de activităţi. Un moment în care pot să pună piciorul în prag, să pretindă, să-şi explice ori să-şi aroge nişte drepturi şi nişte pretenţii financiare pe deplin justificate. Dintr-un alt punct de vedere se poate vorbi şi de un efort uriaş de a reglementa o situaţie financiară. Pot să apară o serie de gesturi de binefacere, o serie de gesturi care ţin de prietenie, milă, cooperare sau înţelegere a situaţiei dificile a cuiva.

De aceea, o persoană cu dare de mână, cu o situaţie bănească mult peste nivelul unui peşte poate să intervină într-un chip salutar, benefic sau chiar salvator şi să ofere mâna de ajutor necesară. Acest ajutor poate consta în bani propriu-zis cash, în înlesniri, favorizări, reduceri, amânări, temporizări, sponsorizări, acte de mecenat, transferuri, beneficii sau chiar o vorbă bună pusă într-un anume loc esenţial, într-un context al unei activităţi care odată deblocat prin acest demers poate să aducă binecuvântaţii bani.

(Citeste mai mult pe evz.ro)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
9

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
27

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
62

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...