URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 2-8 octombrie

URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 2-8 octombrie
BERBEC

Pentru cei născuţi în zodia Berbecului, săptămâna viitoare aduce un prim eveniment, o primă încercare şi un prim moment esenţial al acestei toamne. Este vorba de ziua de 7 octombrie când lună nouă le va aduce acestor nativi nişte impulsuri speciale.

Optimism şi veselie

De aceea au o anume tendinţă de a se detaşa de supărare, de conflict, de nemulţumire, de stres, de îngrijorare, de plictiseală. Vor să înlocuiască toate aceste stări morocănoase cu altele mai pline de satisfacţie chiar dacă viaţa nu le oferă motive de bucurie încearcă să găsească ceva bun în fiecare clipă pe care o trăiesc. Fie încep să se bucure mai mult de soare, de aerul curat, de o plimbare, de o zi senină, de o mâncare bună, de o discuţie agreabilă. Apoi vor preţui parteneriatul în sine.
Se vor bucura că nu sunt singuri, vor găsi calităţi sau vor redescoperi calităţi într-un partener pe care nu conteneau să îl suduie până nu demult. Astfel că toţi cei născuţi în berbec vor realiza o serie de relaţii pe care ar fi trebuit să le intuiască sau să le grădinărească mai demult.
Îşi dau seamă într-un anume fel că au greşit, că au întins coarda şi cu un sentiment de o oarecare vinovăţie sau chiar de vinovăţie deplină încearcă să dreagă busuiocul. Oricum contextul astrologic este bun, este binevenit. Cel mai rău din tot acest tranzit astral ar fi să nu ţină seama de ceea ce li se oferă în acest moment şi anume o uriaşă posibilitate de împăcare şi de conciliere cu toată lumea. Chiar dacă nu este vorba de relaţiile dintre soţi, totuşi contextul partenerial este de natură să îi pună pe berbeci într-o postură favorabilă chiar şi faţă de străini.
Se pot alinia unor comandamente care îi nemulţumeau, pot să accepte o serie de interdicţii sau de sfaturi ori de avertismente fără să mai riposteze atât de brutal. Vor fi şi ei înţelegători, uneori chiar îşi vor cere scuze, realizând că au greşit, că au exagerat, că au depăşit măsura. Este un moment al toleranţei totale şi depline aducătoare de satisfacţii. Vor reuşi să găsească cuvântul potrivit şi vorbă bună, tonul indicat şi atitudinea necesară pentru a pune ordine într-o serie de situaţii care începuseră să devină zornăitoare, sonore şi deranjante.

Împăcări

Este un moment favorabil concilierii cu o serie de persoane de care nu îi leagă nimic altceva decât o afacere sau cine ştie ce, nici măcar atât, oameni cu care au ajuns să se întâlnească pe poziţii radicale într-un proces, într-un conflict, într-o dispută, într-o ceartă sau într-o chestiune de principiu cum ar fi chestiunile de la locul de muncă ce necesită o abordare plină de supleţe.
Pentru aceeaşi nativi săptămâna aduce o serie de situaţii alternative din punct de vedere financiar şi mai bune şi mai rele şi mai liniştitoare şi mai îngrijorătoare sau oricum o mână de ajutor care le este dată într-o direcţie financiară, nu neapărat că ar primi bani dar pot să primească un sfat bun, un avertisment, pot să fie îndrumaţi cu competenţă sau pot să fie consiliaţi cu foarte multă atenţie, cu generozitate şi cu foarte multă abnegaţie de către persoane pe care până nu demult nu le-au cunoscut.
O serie de străini pot să intervină într-un chip favorabil în viaţa lor dându-le senzaţia că nu sunt părăsiţi sau că iată au parte de ajutor în momentul cel mai potrivit. Sigur că unele lucruri ţin de înnegurare, de îngândurare, dar aceasta e o chestiune care se dezvoltă mai ales în funcţie de horoscopul personal. Sunt mai avantajaţi toţi cei care nu au prea multe planete în semn de apă pentru că există şi nativi din zodia berbecului care pot să aibă una sau mai multe planete în semnul peştilor, una sau mai multe planete în zodia racului.
De aceea, în funcţie şi de horoscopul personal, săptămâna viitoare poate să fie mai edulcorată sau mai puternică, mai concentrată şi mai determinantă.


TAUR


Pentru cei născuţi în zodia Taurului săptămâna viitoare este determinantă pentru tot ceea ce se cheamă loc de muncă, relaţii de muncă, salarizare, perspectivă de viitor, avansare sau stabilizare într-o poziţie. Mai întâi Lună Nouă aduce un accent deosebit în toate relaţiile cu colegii, superiorii sau subordonaţii. Aduce şi o repoziţionare a nativilor faţă de locul de muncă însuşi. Pentru moment, mari schimbări nu se produc, singurul lucru vizibil sau singurul lucru evident este atitudinea, mai detaşată, mai înţeleaptă, mai încărcată de diplomaţie sau de o anume circumspecţie în faţa provocărilor. Prezenta planetei Mercur intrat în această săptămână în zodia Balanţei aduce şi posibilitate să discute, să negocieze, să pună o chestiune în termeni principiali ori să traseze nişte cadre de colaborare, de muncă într-un fel judicios, acceptat şi de parteneri.

Mai atenţi la imagine

Săptămâna este importantă pentru că permite o serie de limpeziri, de decizii sau de aşezări într-un context care nu este de neglijat. Banii, munca, salarizarea ţin în acest context nu numai de o nevoie cotidiană sau de un echilibru financiar care nu mai trebuie analizat, ţin şi de o anume demnitate pentru că este vorba de demnitate şi pentru că pe casa a zecea există Kyron şi Neptun, nişte planete care dinspre Vărsător aruncă raze destul de bune, se poate anticipa că în această perioadă cei născuţi în zodia Taurului sunt mai grijulii cu numele, renumele, imaginea sau cu potenţialul lor de dezvoltare decât cu prezentul. Nu neapărat că ar sacrifica prezentul cât mai ales nu doresc să compromită viitorul.
Harta astrală a săptămânii viitoare ne oferă însă şi alte elemente de meditaţie, de analiză şi implicit de concluzie astrologică. Rămâne în continuare activată, dar nu foarte bine poziţionată, casa a şaptea, a parteneriatului. Aici lucrurile ţin în continuare de ambiţie, de răscolire sufletească şi de o anume ranchiună. Depinde cu cine se realizează dialogul sau spre cine priveşte nativul din Taur. Astfel, unele dintre controverse se pot isca din familie. Tot felul de nemulţumiri, de observaţii sau de ranchiune, tot felul de amintiri dureroase care nu pot fi lepădate, nu pot fi înlocuite şi care alimentează în permanenţă o stare de animozitate, o anume tensiune care nu este bună în cuplu.

Nesiguri şi egoişti

Dacă este vorba de afaceri, atunci partenerii născuţi în zodia Taurului au faţă de ceilalţi o anume suspiciune foarte bine transmisă. Nu este deloc cenzurată sau mascată. Aceia se simt urmăriţi, spionaţi şi uneori se simt şi jigniţi că sunt bănuiţi. S-ar putea ca Taurului să aibă dreptate, să fie circumspect şi să verifice acte, fapte, documente, cifre sau să verifice o serie de aspecte de viaţă şi de muncă care ţin de loialitate, ţin de disciplină.
Poate că din toată această veghe asupra felului în care se desfăşoară o afacere sau un parteneriat se pot trage nişte concluzii nu tocmai vesele. Probabil, că unii sunt delăsători, sunt egoişti, sun avari, sunt puşi pe căpătuială, fac lucruri cvasi ilegale sau comit tot felul de mici derogări de la lege de pe urma cărora au ei ceva de câştigat, ciupesc de ici, ciupesc de acolo şi au în felul acesta un avantaj care nu îl deranjează în mod special din punct de vedere material pe Taur, îl deranjează din punct de vedere moral şi îl deranjează mai ales din punct de vedere al slăbiciunii umane.

Negicierile trebuie amânate

Nu este un moment bun să se discute sau să negocieze, să se renegocieze nici un fel de contract, nici un fel de clauză. Ei sunt oarecum crispaţi şi tonul lor răstit s-ar putea să nu fie cel mai bun element în sprijinul lor, ba dimpotrivă s-ar putea întoarce în aşa fel încât, deşi au foarte multă dreptate să li se reproşeze, nu conţinutul sau principiul de pe baza căruia ei acţionează, gândesc sau pretind ceva ci să li se reproşeze lucruri insignifiante şi marginale cum ar fi tonul, absenţa surâsului sau cine ştie ce grimasă ori o atitudine cam milităroasă, cam drastică.
Acest fel de a fi cazon acum este alimentat de o serie de elemente care ţin de o disproporţie între elementele armonioase şi cele neplăcute sau contradictorii ori conflictuale de pe harta lor. E mai bine să lase lucrurile să evolueze şi în săptămânile următoare, eventual, începând cu 1 noiembrie să dea curs acestor tentative de verificare, de consolidare a unei relaţii într-o firmă, mai ales de limpezire a relaţiilor. De-a lungul întregii luni octombrie, eu nu sunt de părere că este perioada indicată pentru a face curăţenie în relaţiile parteneriale.

GEMENI

Pentru cei care s-au născut în zodia gemenilor, săptămâna viitoare aduce foarte multe influxuri bune pe un capitol pe care deja îl au deschis, care era conturat dar acum se maturizează, se îmbogăţeşte şi ajunge la apogeu.
Cel puţin ziua de 7 octombrie este una specială, aducătoare de satisfacţii într-un plan artistic, estetic, cultural sau într-un plan sentimental. Acumularea de planete din zodia balanţei adică pe casa a cincea a acestor nativi poate să însemne şi o serie de rezolvări financiare care nu presupun muncă şi asiduitate ci dimpotrivă o anume jonglerie, o abilitate, o lovitură de maestru.
Pot câştiga în tot felul de variante mai puţin pretenţioase cu privire la performanţă profesională sau răspundere. Câştigurile se îndreaptă mai mult în zona speculaţiilor, a norocului, a cadoului, a favorurilor sau a intuiţiei extraordinare de moment a unei ipostaze fericite din punct de vedere financiar. Aceste persoane născute sub semnul lui Mercur pot să aibă o minte foarte bine organizată dar şi foarte distributivă.

Veşti de maternitate

Mercur, guvernatorul lor se află într-un semn de aer, într-un semn superior al mentalului eliberat de cenzuri şi de tot felul de prejudecăţi. De aceea gândirea lor este liberă, necenzurată, aripile acestei activităţi mentale îi pot purta spre tărâmurile inspiraţiei artistice, a inovaţiei, a soluţiilor deosebite sau a capacităţii de a se descurca în viaţă într-un chip destul de uşor şi de fără riscuri. Aceste persoane pot să mai aibă satisfacţii de la copii, bucurii în, cu şi prin copii.
Astfel unele mame pot să aibă bucuria de a constata că sunt însărcinate. Altele pot să aibă bucuria unei naşteri uşoare şi a unor prunci care să le aducă o bucurie care nu mai este nevoie să mai fie comentată. Alţii, în postură de părinţi deja experimentaţi, pot să înregistreze o serie de succese ale copiilor care să le ungă inima. În indiferent ce ipostază, relaţiile cu copii sunt bune, sunt stabile şi mai ales dialogul ori toate tentativele pedagogice se asociază cu succesul.
Reuşita lor ţine mai ales de o gândire foarte pragmatică, de o atitudine concretă care se bazează uneori şi pe învăţătură, pe consultare alteori doar pe fler.

Modificări ale stării de sănătate

Din alt punct de vedere nativii din semnul gemenilor pot să se confrunte cu unele probleme de sănătate. Segmentul cel mai vulnerabil este domeniul endocrin respectiv funcţia glandelor cu secreţie internă. Aici se poate observa o anume degringoladă, o anume tulburare care nu are o bază organică concretă.
Nu odată medicii nu vor ştii dacă este vorba de o afecţiune reală sau de o disfuncţie trecătoare, de un hop firesc pe care organismul îl suportă din când în când. Alteori totuşi este bine să se ia în calcul întregul set de analize care poate să fie modificat dacă unele persoane suferă de mai mult timp de o serie de disfuncţii endocrine atunci acest tablou clinic poate să fie oarecum îngrijorător sau să reprezinte prin modificările minore de parametrii de laborator o anume transformare care s-a produs în organism. Este bine să o ţină sub control în funcţie de cum indică medicul.
Prin alimentaţie, prin medicaţie, prin terapie, prin tratament, prin mai multe forme conjugate de îngrijire a corpului ori cine ştie chiar prin operaţie. Dacă este vorba de operaţie se înţelege că nu acum este momentul cel mai indicat, acum este momentul lămuririi cu privire la starea exactă a organismului şi a fiziologiei acestuia.

Multă invidie

O serie de persoane se confruntă cu ipostaze care le pot da oarecare vertij şi anume să îi ameţească succesul, să fie lăudaţi, să avanseze, să aibă posibilitatea de a se afirma, de a fi mulţumiţi la locul de muncă sau de a fi alţii mulţumiţi de prestaţia lor. Dar de aici şi foarte multă invidie, comentarii şi tot felul de blocaje care vin din partea unor persoane care nu văd cu ochi buni fie ascensiunea fie pur şi simplu stabilizarea unui nativ din zodia gemeni într-o funcţie, într-un statut de autoritate ori rangul şi demnitatea care se asociază cu o numire, o funcţie sau determinare socio-profesională.
Invidia în mod special este la cote maxime, gelozia cunoaşte forme de manifestare dintre cele mai stupide şi nu odată nativii din semnul gemenilor vor ajunge după-masa acasă supăraţi pentru că au fost obligaţi să strângă din dinţi şi să asiste la tot felul de ieşiri lipsite de educaţie, de onestitate sau măcar de vreo minimă logică.
Cu siguranţă vor avea înţelepciunea şi tăria de caracter să se stăpânească, asta nu înseamnă că nu vor ţine minte şi nu vor remarca cum, în faţa unui succes, poate chiar modest, unii se transformă într-atât încât se desfigurează. Din toate aceste motive consider că ziua de 8 octombrie este una antipatică dar şi periculoase, aducătoare de conflicte nedorite şi de stres inutil. Este o zi în care aceşti nativi trebuie să facă un efort deosebit pentru a se extrage din tot felul de situaţii neplăcute, compromiţătoare sau riscante.


RAC

Pentru cei născuţi în zodia Racului, ziua de 7 octombrie vorbeşte despre noţiunea de acasă, tot ceea ce ţine de casă, domiciliu, locuinţă, gospodărie, patrie, familie este la cote maxime, trăită, gândită sau percepută de către aceşti nativi. Probabil că în preajma datei de 7 octombrie, o serie de evenimente vin să construiască o realitate nouă, oarecum mai bună sau mulţumitoare sau satisfăcătoare pentru aceşti nativi. Deşi, toate planetele din Balanţă sunt în cuadratură cu Soarele nativilor, deşi pe 7 octombrie este vorba de un moment de Lună Nouă, totuşi putem considera că este vorba de un început, de o comunicare, de o stabilizare ori de o schimbare lentă care ţine de o evoluţie pe termen mediu şi lung care poate fi considerată favorabilă.
Mai puţin bună este casa a cincea pentru aceşti nativi dacă sunt tineri pentru că devin posesivi, sentimentali, devin romantici, devin uşor extravaganţi, insistenţi şi nu o dată geloşi. Pe fondul acestor relaţii astrale, unii dintre nativi pot să fie fermecători, ademenitori, interesanţi ori fascinaţi, mă gândesc acum în mod special la bărbaţi. Pe femei le face vulnerabile, le face oarecum antipatice sau caraghioase, sau limitate, mărginite, ori destul de dificil de suportat, pretenţioase, exagerate şi veşnic nemulţumite.

Refaceri sufleteşti

Aşadar, încercaţi să vă repliaţi pe un anume calapod care este totuşi bun al acestei perioade şi care vă dă o anume disponibilitate şi distanţă faţă de fleacuri. Dar pentru asta trebuie să vă ridicaţi la înţelegerea superioară a unui context astral care vă dă şi bune şi mai puţin bune. Din acest punt de vedere, casa a cincea nu este chiar cea mai uşor de suportat. Pentru femeile nemulţumite, părăsite, singure, triste, care se află acum într-un proces de refacere sufletească, ori care nu au reuşit să-şi oblojească rănile de pe urma unui divorţ ori a unei părăsiri, tranzitul acesta este complicat, este nemulţumitor şi le face să opteze pentru soluţii de vindecare ce nu sunt întotdeauna foarte inspirate.
Fie se izolează de lume, fie se întristează, fie se vaită în faţa oricărei persoane pe care o întâlnesc. Cel mai bine ar fi să uite pur şi simplu motivul care le-a adus această stare. Reiterarea la nesfârşit a unor circumstanţe frumoase vai ce bine ne împăcam, vai ce mult ne iubeam după cum şi analiza îndelungată, despicarea firului în patru de ce a venit, de ce a plecat, de ce a trântit telefonul sunt inutile. Există şi realităţi care în preajma în acestor nativi mai frumoase, mai interesante, mai utile, de analizat şi asupra cărora se zăbovească şi să mediteze.

În extrema cealaltă

O altă tendinţă lipsită de înţelepciune şi temei este aceea de a cădea într-un soi de religiozitate falsă, de habotnicie ori de misticism care nu are nici un fel de legătură cu trăirea frumoasă şi înţeleaptă a religiei şi a întâlnirii cu creştinismul. Astfel, unele persoane lezate în viaţă de un partener încep să îşi caute, nu neapărat fericirea cât liniştea la biserică. Până la un punct această atitudine nu este nici de condamnat, nu este nici greşită, este implicarea lor într-un mod de viaţă care este de fapt un substitut. În loc să-şi vadă de cele sufleteşti şi cele creştineşti cum (...) dublând în felul acesta ceea ce într-un loc al inimii este un motiv de suferinţă. În loc să se detaşeze, să se învioreze şi să se însănătoşească, merg de două ori pe zi la Biserică să aprindă lumânări şi să dea acatiste, să se întoarcă Gigel. Gigel nu se întoarce, biserica nu este vinovată, nici preotul care le ascultă, nici duhovnicul care este îngăduitor cu suferinţa lor, nici icoanele care asistă neputincioase la acest zbucium.
De aceea este bine ca lucrurile să fie trăite şi puse în locul lor cuvenit. Ceea ce ţine de viaţa sufletească să fie foarte bine administrat, iar ceea ce ţine de viaţa spirituală să nu fie amestecat cu lucrurile care nu au nici un fel de legătură. Din păcate, întregul context astral pe care nu-l mai detaliez este de natură să îi pună în încurcătură pe aceşti nativi, mai ales pe femei, şi să le aducă într-o adevărată degringoladă sufletească care nu-şi află leacul nici la farmacie, nici la medic, nici la preot şi care nu face decât să accentueze o stare de nemulţumire, de singurătate şi de izolare.


LEU

Pentru cei născuţi în zodia Leului, săptămâna viitoare este bună, frumoasă şi interesantă din plin pe segmentul învăţătură, examene, comunicare, tot ceea ce ţine de schimb de idei este avantajat din plin. Leii au o supleţe extraordinară, au o anume abilitate ieşită din comun de a evita pericolele, de a intui lucrurile care nu-i avantajează, de a fi eficienţi şi spornici într-un demers şcolar sau într-un demers pedagogic.
Sunt avantajaţi toţi cei care dau examene de orice fel. Apoi sunt avantajaţi toţi cei care călătoresc, fac o serie de deplasări menite să le rezolve o chestiune. Având în vedere că şi Mercur se află în casa comunicării, aceşti lei dau dovadă de o adevărată artă în a purta un dialog, a explica, a cere, a interoga şi a trage de limbă. Vor afla tot felul de lucruri care îi interesează, simplu, repede şi uşor, vor reuşi să-şi învăluie partenerul în aşa fel încât acela să nu îşi dea seama că este manipulat. Apoi această casă a treia mai este bună pentru restabilirea dialogurilor întrerupte cu rudele apropiate între care s-a instalat o tăcere, o animozitate sau cu care aceşti nativi din zodia leului chiar sunt certaţi.
Dispar înstrăinările, dispar o serie de pretenţii şi pretexte nejustificate. Într-o altă ordine de idei planetele din zodia scorpionului nu sunt tocmai armonios aşezate faţă de aceşti nativi. Probleme legate de casă, locuinţă, patrimonii, avere sau faţă de dotarea unei case. Pe deoparte lucruri bune care ţin de rezolvări sau de un progres într-o anume direcţie care poate să presupună normalitate, justeţe sau intervenţia fericită a justiţiei ori a unei instituţii care permite revenirea la normalitate ori restabilirea echilibrului. Pe de altă parte însă sunt pierderi, pagube, poate chiar cheltuială de bani, stricăciuni şi tot felul de situaţii care alterează această ipostază bună pe care tocmai am invocat-o.

Nemulţumiri şi prudenţă

Lucrurile nu sunt neapărat duale sau alternative ci pot să apară în viaţa unui nativ din leu şi în funcţie de horoscopul personal doar în varianta bună sau doar în varianta rea. Rareori cele două ipostaze se pot conjuga săptămâna viitoare într-un chip real în tot ceea ce priveşte casa patrimoniu şi familia. Probleme financiare destul de complicate sunt cele vechi, probabil că nici nu aveau cum să se rezolve între timp, iar la capitolul loc de muncă nu avem de-a face decât cu acelaşi context determinant, sunt acolo nodurile lunare, este în continuare Pluton, ceea ce înseamnă că au parte de muncă multă, de răspundere, de tot felul de stricăciuni şi alterări ale relaţiilor stabile sau ale relaţiilor pe termen lung cu un şef, un superior ori cu instituţia însăşi la care lucrează.
Ceva nu le place, lucrurile se degradează, sunt oarecum în panică, sunt nemulţumiţi dar sunt şi blocaţi. Situaţia nu este de natură să se rezolve săptămâna aceasta, din păcate pentru nativii din zodia leului, nu se va rezolva de acum încolo o chestiune de loc de muncă, salariu, salarizare, cooperare, sarcini de serviciu, nici în lunile următoare.
Prin urmare este bine să rămână în expectativă, să stea cuminţi şi să rezolve ceea ce este de rezolvat într-un chip onest, fără pretenţii, fără conflicte, fără revendicări, pentru că nu este momentul. Săptămâna poate să decurgă, pentru alţi nativi însă, într-un chip banal, obişnuit, fără nici un fel de eveniment şi aproape nimic din ceea ce am spus eu să nu se întâmple pentru că există destul de multe case goale, mai ales casele personale şi dacă ceva din lucrurile pe care noi le-am analizat nu intră în rezonanţă cu horoscopul lor personal, atunci probabil că va fi o săptămână neutră.


FECIOARA

Pentru nativii din zodia Fecioarei, săptămâna viitoare ar trebui să fie deosebită din punct de vedere financiar. Ar trebui să le aducă o schimbare de stătut, o schimbare de situaţie sau o schimbare de regim bănesc. Fie încep să câştige bani, fie îşi găsesc un loc de muncă şi au perspectiva unei stabilităţi salariale, fie au tot felul de mişcări care le permit să disloce sume de bani ori să primească ceea ce li se cuvenea.
Dar înclin să cred că nu ţine de banii altcuiva, ci ţine mai ales de raporturile de muncă. Este un moment al câştigului, al echilibrului, al stabilităţii, al negocierii, al tranzacţiilor, al discuţiilor, poate chiar al norocului pur. Apoi, pentru aceşti nativi se mai poate ridica o chestiune de parteneriat, dar într-un fel strâmb.
Este ceva stringent în viaţa lor. Un partener îi deranjează. Acela ridică obiecţii, este obosit, nervos, plictisit, supărat şi nu are chef de duioşii şi tadreţuri, se înstrăinează, este izolat în interioritatea lui, e taciturn morocănos şi în felul acesta creează o stare de nemulţumire şi de ostilitate pe care nativul din Fecioară, că este soţ sau soţie, nu face decât să o comenteze, să o amplifice şi să o alimenteze. Alteori, ies la iveală tot felul de situaţii pe care Fecioarele nu le intuiau sau nu le presimţeau, trebuie să ţină cont de aceste realităţi şi nu au deloc chef să se plieze, să tacă, să înghită, să uite sau să se prefacă.

Fără indulgenţă

Devin tranşanţi, categorici vor explicaţii, cer tot felul de detalii şi amănunte, iar lucrurile se pot complica, mai ales prin alterarea atmosferei, stare de tensiune, de nemulţumire, o complicaţie ce vine şi de la felul în care se exprimă. Foarte dur, foarte tăios, foarte categoric, fără să lase nici un fel de bănuială că ar putea înţelege sau ierta. Pedeapsa este aproape cuvântul care stă pe buzele lor şi vor să aplice sancţiuni la tot pasul. Dintr-o relaţie de căsătorie sau dintr-un parteneriat chiar neoficializat la primărie, el se poate spune că săptămâna viitoare, sub impactul astrelor, îi transformă pe aceştia în nişte parteneri, sau în nişte rivali, într-un ring de box.
Se ameninţă, aruncă tot felul de fraze care nu sunt la locul lor, tot felul de ameninţări, de promisiuni, sigur le vor regreta, le vor retracta, îşi vor da seama că au exagerat, că nu toate erau justificate. Totuşi, există ceva în acest tip de dialog ca şi în acest tip de relaţie interumană care mai ţine şi de demascare sau de aflare a unor lucruri care nu fac plăcere. Chiar dacă cei născuţi în Fecioară exagerează, o fac pentru că sunt răniţi sau pentru că sunt surprinşi, sunt prinşi pe picior greşit şi exact când începuseră să aibă mai multă încredere în partener, iată vine o lovitură dură care demontează nu numai încrederea în prezent, ci discreditează numai viitorul însuşi faţă de acea persoană.
Este un moment complicat din acest punct de vedere. Să ne îndreptăm cu atenţia şi spre alte tipuri de relaţii pe care le pot stabili aceste persoane, cum ar fi de exemplu: cele comerciale sau cele de cooperare. Şi aici lucrurile sunt supuse dezagregării.

Tensiuni

Poate să apară uneori o nemulţumire pe fondul unui complex de inferioritate sau datorită unor situaţii stringente, jenante, complicate care i-au adus în pragul disperării. O serie de persoane care au şi ele carenţele lor de caracter se poartă într-un chip nedemn şi nejustificat cu cei născuţi în Fecioară. Este firesc ca într-un context alimentat într-un chip nefericit de către astre, aceştia să riposteze. De aici tot felul de conflicte, de certuri, ură, invidie, râcă, tot felul de ipostaze care nu fac viaţa nici uşoară, nici frumoasă a celor născuţi în Fecioară. Doresc să restabilească un echilibru, dar nu pot să-l facă într-un fel discret, rapid sau eficient ori cu economie de mijloace. De aici risipă de cuvinte, de aici tot felul de discuţii lungi, obositoare, care nu fac decât să greveze şi mai mult o relaţie de colaborare.
Pot să apară elemente importante care să fisureze tot ceea ce ţine de o colaborare, de un parteneriat sau de o implicare într-o activitate menită să aducă bani. De aici, şi riscul de a se rupe o serie de înţelegeri, de a se amâna o serie de contracte sau invers de a se reveni într-o serie de contracte cu tot felul de amendamente şi de completări care să precizeze nişte atribuţii ori să limiteze nişte competenţe şi nişte raporturi de forţă. Oricum ar fi, lucrurile la capitolul contracte nu stau foarte bine pentru aceşti nativi şi indicat ar fi să nu forţeze nota, să pună în discuţie prezenţa lor sau contextul întreg, conţinutul unui contract, în acest moment.
Nu este în avantajul lor, împotrivă este în dezavantajul lor, şi cu siguranţă vor trebui să aştepte destul de multe săptămâni. Având în vedere că e vorba de o aşteptare îndelungată, este mai bine să cedeze sau să găsească o formulă de împăcare, de aşteptare, ori de anume veghe asupra acestor parteneri. Sigur că dacă recidivează la un moment dat devine legitimă şi reacţia lor. În acest moment, înclin să cred că este disproporţionată, este pripită sau este insuficient fondată. Mai au nevoie de argumente, mai au nevoie de un astre, care în această clipă, aşa cum v-am spus, nu există. Sunt singuri, sunt iritaţi, sunt provocaţi şi pe acest fond riscul de a greşi este aproape iminent.


BALANŢĂ


Desigur pentru cei născuţi în zodia balanţei, săptămâna viitoare este una interesantă. Mai întâi pentru faptul că au parte de o lună nouă pe propriul lor semn zodiacal ceea ce înseamnă începutul unei noi etape de viaţă, de muncă, de activitate, de gândire, de simţire ori în plan decizional. Ceva nou se va petrece în sufletul lor. Vor hotăra să acţioneze, să gândească sau să provoace alt tip de evenimente în viaţa lor. Fie s-au plictisit de ceea ce li se oferă până acum ori nu sunt mulţumiţi, ori sunt revoltaţi, ori sunt blazaţi, ori sunt disperaţi.
Au toate motivele să îşi dorească o schimbare în viaţa lor, o modificare măcar a unui segment din întreaga lor existenţă. E posibil să se producă mai multe modificări. Momentul de lună nouă le dă ghes, le dă putere, le dă inspiraţie, le dă motivaţie, le dă determinare, ca şi cum s-ar coagula. Să nu uităm că întreaga săptămână este profund semnificativă prin tranzitele astrale pe care le realizează soarele prin zodia lor, Mercur prin zodia lor, Saturn prin zodia lor.
De aceea prin conjuncţiile multiple care se realizează acum ei nu fac decât să se limpezească şi în acest dialog interior nu fac decât să îşi stabilească nişte repere. Multe dintre detaliile pe care le iau în calcul, în acest context care presupune transformarea propriei persoane, ţine şi de locul de muncă, de meserie. Unii sunt profund nemulţumiţi de ce muncesc, de unde muncesc, de cum sunt trataţi, de cum sunt plătiţi sau de ceea ce realizează. Au sentimentul că se cufundă în mediocritate.
Cu mai multe săptămâni în urmă vorbeam despre un proces de limpezire, de reconstrucţie şi pentru unii chiar de maturizare. Depinde acum de vârstă, de felul în care au trăit, de ce le-a oferit soartă sau de ce aspiraţii au.

Reconstrucţii

În funcţie de aceste idealuri ei îşi vor reconstrui punţile de legătură, unele noi, trainice, altele mai vechi vor fi reparate cu familia, cu societatea, cu viitorul lor sau cu un întreg arsenal de calităţi pe care nu şi le-au valorificat. Este o perioadă bună pentru această dezvoltare interioară. De altfel, în preajma datei de 7 octombrie, este posibil să se producă tot felul de schimbări bruşte, am spune instantanee, revelatoare, care să le dea o optică schimbată asupra existenţei lor de fiecare zi şi asupra viitorului. Nu cred că au nevoie de cineva anume în tot acest proces. Este o chestiune personală. De obicei schimbările saturniene şi modificările patronate de această planetă ţin de interioritate şi de o anume condiţie a izolării de rest.
De familie, de colegi, de prieteni sau chiar de instituţii ori de întregul angrenaj în care s-au lăsat prinşi de-a lungul timpului. Se smulg din acest prizonierat în care multă lume a încercat să îi manipuleze şi să îi transforme în nişte simplii pioni şi reuşesc să se autodetermine, reuşesc să îşi creeze un statut care, la capătul drumului să fie net superior celui pe care l-au avut.


SCORPION

Pentru nativii din zodia Scopionului continuă seria de evenimente bune care se petrec datorită unui patronaj astral care nu are loc chiar în fiecare an, în acelaşi context. În primul rând este vorba de o continuitate a relaţiilor bune pe care le stabilesc plantele din semnele de apă. De aici, o bogăţie de satisfacţii, de mulţumire interioară, de succese sau contexte fericite. Un lanţ întreg de evenimente se petrec provocate de această alchimie astrală care produce şi modificări substanţiale la nivel sufletesc.
Fireşte, ziua de 7 octombrie este importantă şi pentru aceşti nativi, chiar dacă numeroasele planete care se acumulează în Balanţă nu se aşază pe o casă puternică, provocatoare de evenimente ci pe una discretă a neştiutului, a nespusului, sau neînţelesului, a secretului, a misterului şi a tainei divine. Acum depinde de nivelul de evoluţie spirituală al fiecăruia cum trăieşte acest moment, dar Lună Nouă din 7 octombrie ar trebui să le aducă acestor persoane tot felul de sentimente pe care le pot cataloga în diferite chipuri: trăiri mai noi sau mai vechi, trăiri cu care s-au familiarizat sau dimpotrivă trăiri care ţin de nivelul surprizei, al ineditului.

Vremuri limpezi

În sfârşit, lucrul cel mai interesant şi poate cel mai bun care se petrece cu nativii din Scorpion este o anume liniştire, o calmare, o temperare. Toate patimile se domolesc, toate trăirile se atenuează, toate impresiile se estompează şi totul este supus unui context care aduce linişte şi bucurie. Un soi de relaxare interioară, benefică pentru trup şi pentru suflet, se poate aşterne începând cu ziua de 7 octombrie pentru următoarele săptămâni. Ori poate ei înşişi se autoobservă şi constată că au exagerat, s-au ambalat prea mult în tot felul de situaţii conflictuale care le-au consumat energia, le-au măcinat nervii ori le-au uzat sănătatea. Încep să se conserve, încep să se preţuiască, încep să aibă milă faţă de corpul lor, încep să simtă nevoia organică de a dormi, de a se desfăta în micile plăceri ale vieţii de fiecare zi.
Vor preţui somnul de după amiază sau somnul de binefăcător şi reconfortant al nopţii, vor preţui o zi petrecută într-un chip relaxant în care nu vor mai face tot felul de lucruri care necesită efort, atenţie, concentrare, risc sau tot felul de uzuri nervoase. Nu mai au chef să se enerveze, nu vor să discute, nu vor să se mai certe, vor să facă numai lucruri plăcute. Tot ceea ce vine spre ei trebuie să fie filtrat foarte atent.
Mai întâi de către cei din jur care primesc ordine severe să nu mai răspundă la telefon, să nu-l mai solicite şi una peste alta să-l cam lase în pace pe nativul din Scorpion. Apoi, alte evenimente sunt triate şi ierarhizate de către el însuşi care începe să constate că nu are nevoie de prea multe lucruri pentru a fi fericit.

Vor preţui viaţa

Scorpionii îşi vor găsi în felul acesta, săptămâna viitoare, tihna de care vorbeam dar şi o anume doză de sănătate. Faptul că se conservă, că se menajează, că îşi păstrează nervii pentru situaţii complicate este un lucru înţelept. Apoi, au nevoie de o anume distanţare faţă de stimulii exteriori, de conflicte, de implicaţii sau de consecinţe.
Vor să mediteze şi din când în când faptul că mintea lor se abate pe la câte o problemă cotidiană nu înseamnă că o şi rezolvă, înseamnă doar că o estimează, o adulmecă de departe să vadă ce se întâmplă cu acea situaţie. Este un fel de a ţine sub control de la distanţă o serie de evenimente în care până nu demult s-au implicat profund cu totul şi la urma urmei au constat că nu au făcut foarte bine, ori nu au avut succesul scontat, ori efortul nu a meritat întregul consum de energie.
Să nu uităm că semnul Balanţei este un semn al confortului, al luxului, al detaşării, al degajării, al unei risipe care ţine de bani, de plăcerile trupului său chiar de plăcerile culinare sau artistice. De aceea, Scorpionii îşi vor permite o vacanţă sau o relaxare, un respiro, o pauză într-o perioadă extrem de complicată şi de solicitantă. Oricum sunt convinşi că această perioadă nu va dura până la nesfârşit, încât au toate motivele să se bucure de ea pe deplin.

Frumuseţe

Prea multe evenimente personale nu se petrec săptămâna viitoare şi deocamdată nu avem de-a face cu acele elemente stringente care să-i oblige să revină în prim planul atenţiei. De aceea, se poate estima că perioada cuprinsă între 2 şi 8 octombrie este una a relaşului, a refacerii, a însănătoşirii, a învigorării sa a unei calmări şi liniştiri care o să-i facă în curând să arate bine.
Femeile, mai ales, vor fi fermecătoare, vor fi ademenitoare şi se vor deda unor gesturi nesfârşite de cochetărie, de grijă pentru corpul lor, pentru aspectul lor sau chiar pentru tinereţea lor. Multe dintre ele vor apărea mult mai înseninate şi mai întinerite după această vacanţă, chiar dacă nu pleacă de acasă, chiar dacă nu se pun pe călătorit, totuşi senzaţia pentru cei din jur este că aceste persoane s-au întors dintr-un lung voiaj şi de fapt, ceea ce au făcut este un voiaj prin propria lor persoană, prin sufletul lor, prin universul lor.


SĂGETĂTOR


Pentru cei născuţi în Săgetător, săptămâna viitoare ar trebui să fie fulminantă la nivelul relaţiilor personale. Întâlniri deosebite, întâlniri semnificative, prietenii care se leagă cu oameni deosebiţi sau întâlniri de destin. O serie de conjuncturi favorabile acestor nativi se realizează numai şi numai prin intermediul relaţiilor interumane.
Poate să fie vorba de prietenii, poate să fie vorba de o preţuire deosebită, pot să fie remarcaţi, pot să fie luaţi în considerare că nişte parteneri demni de dialog sau de cooperare dacă sunt tineri ori pot să fie luaţi în calcul pentru funcţii, răspundere ori pentru alte contexte favorabile cum ar fi desemnarea lor pentru un premiu, pentru o distincţie ori luarea în calcul pentru încredinţarea unor sarcini deosebite. Dar aspectul muncii aproape că nu există după cum nici cel al efortului social nu se remarcă în mod deosebit pe harta cerului pentru aceşti nativi.

Sociabili

Ceea ce vedem noi este o uriaşă deschidere, socială mai ales, spre secvenţe de viaţă deosebite, ieşite din comun. Multe lucruri se petrec acum, se întâmplă, aş putea spune nu în cascadă dar într-o oarecare cadenţă ce îi pune pe gânduri pe aceşti nativi. Au aşteptat foarte mult timp aceste ipostaze. Şi-au dorit mult să fie primiţi într-un anume loc, într-un for, să facă parte dintr-o structură prestigioasă, să fie în apropierea unor personalităţi de excepţie. Şi iată lucrul acesta se întâmplă. Pentru unii poate că este vorba de o aşteptare de câţiva ani, pentru alţii însă s-ar putea să fie vorba de o aşteptare de peste 20 de ani, ca un soi de recunoaştere târzie sau de dezlegare a apelor într-un final.
Este vorba şi de prietenii care se stabilizează, care se statuează pe baza unei cunoaşteri profunde, pe baza unei experienţe şi unei analize atente. Şi săgetătorii sunt atenţi şi cântăresc foarte bine cu cine vorbesc şi cu cine se împrietenesc sau ceea ce rostesc să fie în favoarea lor. Şi cei din afară îi cercetează, ba poate, îndrăznesc să spun, li se face dosar. Un dosar niu în sensul urât de anchetă ci un dosar în sensul strângerii unor impresii şi referinţe sau a unor detalii de viaţă şi activitate care să scoată mai bine în evidenţă calităţile lor.

Ziua cea mai importantă

Vor într-un anume fel cei care îi studiază să se lămurească până la capăt şi definitiv cine sunt, ce fac, ce vor, ce pot, ce destin au, ce menire, ce ascensiune şi câtă încredere se poate avea în ei. Ziua de 7 octombrie ar trebui să fie una importantă sau în preajma acestei date să se petreacă tot felul de evenimente de la care să decurgă toate aceste situaţii în favoarea săgetătorilor. Telefoane, convorbiri, mesaje, chemare la ordine sau un apel care poate să sune într-un fel modest. Să nu îi încânte sau să nu îi pună pe jăratec ori chiar să nu îi mobilizeze. Atenţie! În spatele unor invitaţii banale pot să stea tot felul de întâlniri esenţiale.
În spatele unor discuţii reţinute, decente şi foarte bine cântărite pot să stea atitudinii de o mare generozitate ale unor oameni care nu se manifestă din prima clipă într-un fel debordant sau putem spune chiar sincer ci într-un fel mascat, dublat, poate chiar ascuns, în aşa fel încât dacă şi-ar dori să facă un pas înapoi ei să nu se simtă nici prost şi nici intenţia lor să nu fie dezvăluită.

Atenţie!

Săgetătorii sunt sub lupă acum şi este bine să fie la înălţime, este bine să facă figură bună peste tot şi mai ales, aşa cum precizam cu câteva minute înainte, este bine să nu refuze nici o invitaţie, nici o ofertă. Întotdeauna în spatele unei astfel de invitaţii, pe acest context astral, va sta şi un mecanism care este gata-gata să se declanşeze şi care trebuie doar onorat şi manipulat, folosit şi instrumentat în aşa fel încât lucrurile să decurgă după voia şi după destinul care le este trasat acestor nativi.
Se mai întrevăd discuţii secrete, discuţii de taină, tot felul de mărturisiri şi chiar un efort special pe care îl fac aceşti nativi în vederea obţinerii unor informaţii cu caracter discret, confidenţial sau pus sub obroc. Pentru aceşti nativi se mai ridică o serie de probleme legate de casă, domiciliu şi familie, acestea nu sunt nişte lucruri noi, sunt doar nişte conotaţii mai speciale. Poate că unele secrete ţin chiar de ceea ce se cheamă secret de familie ori taină, un văl de necunoscut, de ambiguitate, care îi irită la un moment dat pe aceşti nativi şi îşi doresc să sfârşească cu această nesiguranţă.

Nevoie de ordine

Poate că efortul de a afla o serie de lucruri se îndreaptă către o persoană mai în vârstă din familie care şi-a dosit foarte bine biografia sau momente din biografie. Cei născuţi în semnul scorpionului doresc să pună ordine doresc să pună seamă în tot ceea ce ţine de idei, sentimente, atitudine, încredere şi relaţii interumane care pleacă din familie, se întorc spre familie, tocmai în ideea de a se defini pe sine mai bine.
Uneori lucrurile pe care le află sunt plăcute, agreabile, dar într-un registru modest. Alteori însă e bine să fie avertizaţi însă că uneori o serie de informaţii nu sunt agreabile, nu sunt uşor de digerat şi le vor primi cu destul de multă neplăcere. O să-i doară, o să-i usture şi o să-i coste câte ceva din lucrurile pe care le află şi că cât relaţia de familie este mai strânsă şi mai apropiată de conştiinţa unui nativ în săgetător, aceste informaţii pot să doară mai tare pentru că împărtăşeşte suferinţa sau poate doza de umbră care se aruncă şi asupra lui însuşi de pe urma acestor mărturisiri, demascări sau secrete.


CAPRICORN


Pentru cei născuţi în Capricorn, perioada cuprinsă între 2 şi 8 octombrie aduce importante şanse de mărire, înălţare în rang, în putere, acreditare, maturizare, afirmare, sau dobândire a unei conştiinţe de sine remarcabile, depinde de vârstă.
Astfel, cei tineri se maturizează, cei maturi încep să se deschidă într-un chip armonios spre toate sugestiile şi provocările prezentului, iar cei aflaţi la vârsta a treia, am spune că se înseninează. De fapt, este o dimensiune specială atâta a Capricornului cât şi a funcţiei saturniene care funcţionează invers proporţional cu vârsta, astfel încât şi cei aflaţi la o anume vârstă care se confruntă cu destul de multe probleme, în principal de sănătate, sau dacă ne referim la aceste vremuri complicate din punct de vedere economic se confruntă şi cu griji, totuşi conştiinţa lor cunoaşte o anume detaşare şi o anume echilibrare.

Urcuşuri şi coborâşuri

Viaţa le oferă şi acum, în mod special, li se ridică nişte bariere, nişte piedici, nişte întârzieri, nişte amânări. Au făcut foarte mult caz de toate aceste ipostaze şi îşi dau seama că de fapt cu destinul nu te poţi lupta, că viaţa are povârnişurile ei şi până la urmă sunt obligaţi să le abordeze într-un fel pe de o parte plin de voinţă, ambiţie şi de determinare, pe de altă parte fără ură, fără mânie şi fără depresie.
Acest tranzit prin Balanţă este de natură şi să mai alunge şi o serie de elemente parazitare din gândirea sau mentalitatea lor. Prejudecăţi, idei fixe, tot felul de mici mofturi şi mânii, tot felul de obiceiuri care la un moment dat grevează progresul. Îşi dau seama că sunt victimele unei educaţii greşite, dacă au o anume vârstă pana pe la 44, 48 de ani, alteori îşi dau seama că sunt victimele propriei lor atitudine care i-a obligat să se ambaleze într-o idee, într-un proiect, într-un tel, atât de tare încât nu au mai putut ieşi din proiect şi au rămas înţepeniţi într-o dimensiune a unei dorinţe de viaţă care nu mai poate să fie pusă în aplicare sau realizată aşa cum doreau ei acum 10, 15, 20 de ani.

O viaţă ca un roman

Că viaţa a luat-o înainte, că viaţa e bogată în semnificaţii şi în evenimente, că este stufoasă şi nu numai concordă cu proiectul de acum două decenii. De aceea, dacă nu poţi schimba viaţa fireşte schimbă proiectul. Această atitudine profund înţeleapta îi asigură sănătate sufletească, mentală şi limpezime intelectuală. De aici mai departe, dincolo de aceste modificări care ţin de personalitatea omului se poate vorbi de un anume dialog interior şi exterior, subtil şi foarte special, unul cu care nu prea sunt obişnuiţi. Este vorba de o atitudine care le aduce multă căldură sufletească, ii îmbracă în emoţii frumoase, le oferă sentimente nobile, trăiri inedite, foarte multă emoţie artistică sau foarte multă emoţie care vine dinspre o viaţă spirituală ce cunoaşte acum nişte dimensiuni sau nişte meandre cu totul şi cu totul inedite.
O revelaţie de sine, dar şi o revelaţie a unor valori şi a unor reacţii cu care nu s-au familiarizat şi de care nu credeau că sunt în stare să le cunoască, să le trăiască, ori să le aprofundeze. Multe dintre aceste evenimente sunt provocate şi de întâlnirile cu oameni deosebiţi. Probabil că unii dintre cei născuţi în semnul Capricornului reuşesc să îşi depăşească condiţia morală, mentală sau intelectuală. Reuşesc să înveţe, să progreseze, reuşesc să se detaşeze de condiţia lor anterioară, să se desprindă, să prindă aripi şi să încerce pe cont propriu să realizeze un tipar de existentă schimbat, modificat şi mult îmbunătăţit.

O săptămână lineară

Prea multe evenimente personale săptămâna viitoare nu cred că aduce. Patronează în schimb, aşa cum am spus, modificările de statut social. Ar mai fi de luat în calcul o serie de drumuri agreabile, de excursii plăcute, de detaşări de contingent prin tot felul de activităţi care ţin de recreere, de reevaluarea unui potenţial personal ce se manifestă printr-un hobby, printr-o plăcere oarecare ce trebuie să fie alimentată şi cultivată. Unii îşi pot găsi o adevărată vocaţie, satisfacţie şi împlinire într-o activitate paralelă cu cea pe care o desfăşoară zilnic, care ţine de rutină, de plictis, ori de corvoadă, cea care le aduce bani. În schimb, cea care le aduce satisfacţie nu are legătură cu banii şi ţine de o calitate personală, de un talent sau de o anume sensibilitate ce nu a fost cultivată până acum.
Găsesc timpul şi energia necesară, ba chiar şi entuziasmul pentru a ajunge din urmă un statut care le-ar fif ost favorabil dacă ar fi urmat o altă meserie. Toţi cei care sunt nemulţumiţi de studiile pe care le-au făcut, sau de opţiunea fundamentală pe care au avut-o în tinereţe, poate influenţaţi şi de părinţi, de mediu sau de context, îşi găsesc acum nu doar un debuşeu ci pur şi simplu o împlinire, o reechilibrare sau chiar o dimensiune ce le va permite în următorii ani să îşi schimbe cu totul nu numai modul de viaţă ci şi activitatea remunerată.

VĂRSĂTOR

Pentru cei care s-au născut sub semnul Vărsătorului, săptămâna viitoare este importantă şi frumoasă. Vorbeam în cadrul prezentării pe care am făcut-o săptămânii care tocmai se încheie de o tendinţă care îşi va găsi deplina împlinire în perioada 7,8 sau 9 octombrie. Şi iată că acest moment a venit. Încetul cu încetul aceşti nativi au fost pregătiţi trupeşte şi sufleteşte ori moral pentru tot felul de evenimente cu ecou interior.

Succes

Răsunetul acestor evenimente va cunoaşte apogeul în preajma datei de 7 octombrie. Atunci vor avea o mulţumire, un succes, o realizare sau o turnură deosebită în viaţa lor. Pentru unele persoane cu carieră de excepţie se poate vorbi de o afirmare în plan public. O lucrare ştiinţifică, o carte, o manifestare publică, o prezenţă de excepţie, o performanţă în faţa unui public, o conferinţă, un discurs, un interviu, o emisiune televizată, un articol publicat în presă, o lucrare de cercetare ştiinţifică, un manuscris care este aşteptat cu foarte mult entuziasm într-o editură, o prezenţă la un congres sau orice fel de altă manifestare ştiinţifică, culturală, intelectuală.
Mai există o conotaţie şi anume cea a dreptăţii, a echităţii, a normalităţii sau a justeţii. În felul acesta toţi cei care au o tangenţă cu domeniul dreptului în postură de judecători, procurori sau avocaţi, pot să dea dovadă de o performanţă profesională care ţine de inedit. Se vor manifesta într-un fel pe care până acum nu l-au abordat. Vor adopta o poziţie, vor alimenta o atitudine care ţine nu doar de o conduită sau de o anume convingere profesională ci de o convingere interioară de nestrămutat. Vor acţiona sau vor invoca texte de lege, normă morală sau o serie de principii care trebuie să fie susţinute, apărate, invocate sau care stau la baza unui demers.
Tot ceea ce fac are ecou, răsunet, este văzut, auzit, recepţionat, înţeles şi aplaudat. Este un moment deosebit de bun pentru toţi cei care desfăşoară o activitate ce nu poate să fie considerată izolată, gratuită sau în taină. Nu e vorba de cei care buchisesc tot felul de cuvinte într-un maculator sau scriind amintiri din copilărie ci este vorba de prestaţie de excepţie.

Revolte şi gratuităţi

Apoi mai este vorba şi de un patronaj special care le luminează casa a zecea şi care îi împinge spre succes, spre afirmare, spre vedetism, spre ţâşnire bruscă dintr-un fond de mediocritate, de platitudine sau de banalitate. Acest context, ultimul de care vorbim acum şi care este într-adevăr senzaţional, se realizează cu dificultate, cu luptă, cu ambiţie, cu voinţă dar îi avantajează fie pe cei tineri fie pe cei care s-au plafonat şi care s-au mulţumit cu puţin şi care acum brusc nu se mai mulţumesc cu puţin ci vor totul de la viaţă.
Aceştia sunt revoltaţii, aceştia sunt cei care, în uriaşa şi fructuoasa lor nemulţumire de sine, reuşesc să se rupă de un mediu care i-a tras în jos mai ales cei care s-au dedat la plăcerile ieftine, la tot felul de discuţii şi bârfe în cârciumă, la tot felul de comentarii şi vedetisme minore de cafenea sau tot felul de plăceri care vin repede, trec repede, papă banii, timpul, viaţa şi cariera.
În felul acesta oamenii îşi dau seama că au trăit gratuit, că anii au trecut pe lângă ei, că nu au realizat nimic şi speriaţi fie de eşec, fie de un faliment profesional, fie de o ratare interioară, încearcă tot felul de variante care să îi detaşeze şi să îi împingă din nou în faţă, în topul unor oameni care pot să facă mult. De aceea spuneam că sunt luaţi în calcul şi toate aceste gesturi ale lor care vin dintr-un efort uriaş de autodepăşire sunt menite să îi ferească de tot ceea ce înseamnă blazare şi dispreţ faţă de sine.

Prea multă autocritică şi gesturi neînţelese

Vărsătorii sunt dintre zodiile care reuşesc să se auto dispreţuiască foarte puternic. Este o trăire intensă. Este şi profund creatoare pentru că îi obligă să îşi schimbe modul de viaţă. De aceea ori tineri, ori maturi, ori mai în vârstă, toţi vărsătorii reuşesc să facă o schimbare fundamentală cu viaţa lor, cu cariera lor. Pot să facă două lucruri importante. Să accepte o funcţie poate chiar peste puterile lor ori dimpotrivă să rupă cu toate funcţiile, poate chiar şi cu onorurile, se pot rupe într-un fel spectaculos de fotoliul de director, de secretară, de şofer, de maşină, de ştampilă, de onor, să renunţe la toate aceste avantaje mondene în favoare unui alt tip de existenţă mai profitabil care să le aducă alt tip de beneficiu.


PEŞTI

Pentru cei născuţi în zodia Peştilor principala problemă a săptămânii viitoare este legată de bani, de echilibru financiar pe termen lung, de a da şi a primi, de a vinde şi cumpără, de a tranzacţiona, de a negocia, de a administra, de a chema banii spre ei într-un anume fel, de a construi proiecte care pe termen scurt, mediu său lung să le aducă un beneficiu. Totul ţine de o dorinţă de intrare în normalitate, de constrângeri, de stringenţe, de nevoi urgente şi de unele imposibilităţi de a face bani atât de repede pe cât au nevoie, pe cât îşi doresc sau pe cât le impune viaţa şi condiţiile de trai ori legislaţiile din prezent.

Suferinţe

Peştii păstrează numeroase suferinţe în inima lor. Sunt reminiscenţele trecutului, este ecoul evenimentelor care tocmai s-au stins, este nemulţumirea prezentului şi spaima de viitor. Dar, toate aceste lucruri în acest moment nu contează. Reuşesc să se detaşeze, sau reuşesc să le ţină în frâu, să le ţină sub control în aşa fel încât acestea să nu devină invadate şi să îi transforme în nişte fiinţe slabe.
Cu planetele din Scorpion lucrurile sunt cam amestecate. Cele două planete personale, Venus şi Marte, care stau într-o conjuncţie strânsă în această săptămâna, fac şi trigon cu Luna Neagră în Peşti ceea ce nu este lucrul cel mai bun. Pe de o parte este exacerbarea unei ambiţii, pe de altă parte este exacerbarea unor dorinţe neîmplinite, de mai bine sau de altfel, dintr-un punct de vedere al vieţii personale.
Dar este şi conduita, mai sunt şi idealurile, mai sunt şi principiile morale care toate se bat cap în cap şi multe dintre elementele constitutive ale unei structuri umane dau Peştilor acum bătaie de cap. Multe dintre ele nu mai sunt congruiente, nu mai sunt armonice, se bat cap în cap. principiile se ceartă între şi ele nu este în această clipă nici un judecător de pace prezent care să realizeze un soi de coordonare a acestor trăiri. Pe paliere diferite, pestii reuşesc să se armonizeze, mai ales că sunt o structură duală prin urmare s-au obişnuit să trăiască în această suferinţă dulce sau în această plăcere amară, depinde cum vreţi să o luaţi.

Bani, bani, bani

Din nefericire, pentru aceşti nativi multe evenimente nu se petrec sau întreaga ţesătură astrală nu este de natură să provoace, să cheme tot felul de situaţii care să compenseze într-un fel nemulţumirea lor. De aceea, lucrurile se axează acum, se concentrează pe ideea de bani, pe necesitatea de a face bani, pe noţiunea de câştig care nu întotdeauna este legată de slujbă, de serviciu, sau de o formă de salarizare, ci de cu totul şi cu totul alte ipostaze, gândesc către alte venituri, construiesc un alt viitor.

Frânturi de ideal

Cât priveşte trăirea interioară, ideile şi idealurile acestea sunt destul de ciuntite şi destul de forfecate, ei înşişi reuşesc să îşi taie o serie de elemente care li se păreau viabile, care îi entuziasmau, acum le abandonează, sau chiar le sacrifică, cu un soi de cerbicie interioară pe ideea că prea multă plăcere în viaţa nu e bună. E momentul lor de ascetism, de stringenţă, de restrictivitate, este momentul lor de neputinţă de a se desfăşura la întreaga lor capacitate.

Se impune multă răbdare

După care, aflându-se atunci în balanţă, va reface traseul spre zodia scorpionului destul de încet astfel încât în poziţia în care se află acum se va regăsi, va reveni abia de Crăciun ceea ce înseamnă că pe această casă a noua unde planeta Venus va reveni doar după Crăciun lucrurile se pot limpezi sau se pot pune în aplicare ori pot fi luat în serios ca fiind constructive şi viabile. Până atunci vă asigur că la capitolul ideal, destin şi dorinţă ori aşezare pe termen lung dintr-o perspectivă interioară până la sfârşitul anului 2010 nu există şanse de rezolvare ori de împlinire. Aşa încât toate eforturile ar fi nu numai inutile ci şi sortite eşecului şi decât să aveţi o dezamăgire în plus mai bine aveţi răbdare şi faceţi lucrurile la timpul lor.


Complet pe: evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
378

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
235

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
60

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...