URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 12-18 februarie

URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 12-18 februarie
BERBEC

Săptămâna viitoare este, pentru cei născuţi în zodia Berbecului, foarte dinamică, pentru că prietenii se bagă în sufletul acestor nativi. Sunt foarte solicitaţi, ei înişi sunt comunicativi, răspund tuturor chemărilor, se implică în problemele altora, discută, cooperează, acţionează, îşi asumă riscurile şi problemele prietenilor ca şi cum ar fi propriile lor chestiuni de viaţă.

Sunt, de asemenea, destul de curioşi şi interesaţi să vadă ceea ce se întâmplă în viaţa altora, nu pentru că ar fi un fel de voaiurism, ci pentru că doresc să vadă un alt tip de experienţă, doresc să se confrunte cu stări similare sau ipoteze asemănătoare, ori crize identice, sufleteşti, ori materiale.

Vor să vadă cum a procedat acela când nu a avut bani, când l-a părăsit iubita, când a fost trădat de prieteni, când nu şi-a găsit o slujbă. Această sete de a găsi repere şi modele este o necesitate umană, este o realitate, este acum mai puternică pentru cei născuţi în zodia Berbecului. Problemele de sănătate unt discrete dar sunt şi natura organică a lor este secundară. În schimb, natura legată de corpurile subtile este mai importantă. Când spun corpuri subtile mă gândesc la corpul eteric, la corpul astral sau la alte corpuri care înfăşoară partea noastră materială, trupul fizic.

Trăsături specifice în dimensiunea negativă, mai ales, a acestei zodii. Totuşi, există foarte multă patimă în viaţa acestor nativi. Există premizele unei contradicţii interioare şi nimic din binele, binişorul şi bunuţul care vine spre ei nu îi încântă. Spun "E prea puţin. La nivelul meu, la pretenţiile mele, la valoarea mea, ce înseamnă asta pentru mine? Nimic". Şi resping, ba mai mult, îşi fac păcat şi dispreţuiesc micile ipostaze bune, plăcute, agreabile, confortabile care se ivesc peste zi în cadrul săptămânii pe care o analizăm. E un păcat, e un mare păcat, vi se dau şi lucruri bune, preţuiţi-le, acceptaţi-le, aşa, chiar sub formă de firimituri sau de picături.

Nu înseamnă că sunteţi ultimii de pe lumea asta şi nu există niciun motiv să respingeţi aceşti stropi de har binefăcători, care vin totuşi deasupra dumneavoastră şi se pogoară ca un fel de miere a zeilor dăruită, într-un chip nesperat şi chiar necerut. Bucuraţi-vă de această protecţie şi nu mai faceţi calcule şi nu mai cântăriţi cam cât aţi vrea şi cât v-ar trebui dumneavoastră ca să fiţi cu adevărat fericiţi. Vă asigur că Berbecii au şi prostul obicei, ca pe măsură ce trăiesc, adică pe măsură ce tot cântăresc, să schimbe vasul în care se produce această măsurare. Şi de fiecare dată talerul este mai mare, mai mare, mai mare.


TAUR

Jumătate Lună albă, jumătate Lună neagră. Nu, nu este vorba de vreun pătrar al lunii, de vreo fază a astrului nopţii, ci este vorba de ipostaza când bună, când rea, sau şi bună şi rea a relaţiei cu prietenii şi a implicării în tot felul de structuri, bazate pe afinităţi elective. După cum v-am spus şi săptămâna trecută, cei născuţi în zodia Taurului au parte de acum încolo de Chiron pe Casa prietenilor. Ceea ce înseamnă că, pe de o parte, sunt beneficiarii unor ajutoare subtile, discrete, uneori nevăzute, neştiute, din partea unor persoane care îi susţin, îi prieţuiesc sau intervin, dar cumva de la distanţă în viaţa lor.

Partea cealaltă reprezintă lezarea, suferinţa, nemulţumirea, atacul chiar la persoană. Să nu uităm că în afara ipostazei de vindecător şi în afara ipostazei de profesor din astral, Chiron mai are o semnificaţie, pe care mulţi astrologi nu o iau în calcul. Şi anume, este vorba de faptul că indică un loc vulnerabil într-o hartă a celui care s-a născut – Călcâiul lui Ahile, punctul slab. Şi, în tranzit, el, rând pe rând, ia Casă după Casă şi o vulnerabilizează. Acum, Chiron începe să vulnerabilizeze Casa a XI-a a prietenilor. Asta nu înseamnă că le pune prietenii pe fugă, ci faptul că accentuează, conturează mai bine latura negativă sau periculoasă a unor relaţii de prietenie ori de falsă prietenie.

Partea bună este că primesc această informaţie, partea proastă este că, de obicei, Chiron acţionează subtil, discret, ca un fel de muzică în surdină, abia-abia sesizabilă, astfel încât multe dintre avertismente sau semnificaţii trec neobservate de către nativi. Săptămâna aduce aceeaşi uriaşă încărcătură pe Vărsător, pe Casa a X-a, numere, nume, imagine, rang, demnitate, putere, valorificare superioară a meseriei. Este momentul în care un ideal se confruntă cu o realitate dintre cele mai puternice. Este o bătălie dură între roci dure. Chiar dacă idealul pare o chestiune imaterială, un abur insesizabil la nivelul percepţiei, şi Marte lasă impresia că ne implică în probleme concrete, totuşi cele două planete nu fac decât să aducă câmpuri energetice uriaşe, impenetrabile. Nici câmpurile gândurilor şi sentimentelor nu sunt atât de uşor de dovedit, de înfrânt şi de risipit şi nici câmpurile alcătuite din piatră sau metal, ca un fel de zid uriaş de rezistenţă, nu sunt uşor de străpuns.

Că este vorba de o stare de conştiinţă sau o stare sufletească, nu contează. Poate că este vorba de amândouă, care la un loc îl împing pe acest nativ spre decizii dintre cele mai insolite. Ziua de 18 februarie este important în mod special datorită opoziţiei la grad perfect între Lună în Leu şi Neptun în Vărsător. Atunci se pune o acută problemă a conştiinţei de sine şi a renunţării la un demers personal. Acolo se pune problema mândriei, a numelui şi a unei distanţe faţă de tot felul de provorăei măgulitoare. Dacă în celelalte zile ale săptămânii Luna tranzitează două Case nesemnificative sau care nu provoacă evenimente pentru aceşti nativi, ultimele două zile ale răstimpului analizat, 17 şi 18, sunt puternice, intense, aduc evenimente, poate nu în cascadă, e suficient să fie un singur eveniment, dar să le ajungă pentru această perioadă.


GEMENI

Pentru cei născuţi în zodia Gemenilor, zilele de 12, 13 şi 14 februarie sunt simpatice, agreabile şi profitabile, pentru că Luna le tranzitează semnul natal. Sunt în formă, sunt vorbăreţi, sunt comunicativi, asimilează uşor informaţiile, asta este bine pentru elevi şi studenţi, vor învăţa cu spor şi fără prea mult efort. Ba chiar, culmea, vor învăţa şi cu plăcere.

Pe 15 şi 16 Luna le traversează semnul Racului, care este legat şi de Casa banilor, pot să fie strângători şi chibzuiţi, pot să aibă idei inteligente sau iniţiative interesante şi profitabile din punct de vedere financiar. Zilele de 17 şi 18 februarie sunt însă uşor mai complicate, pentru că Luna în opoziţie cu toate planetele din Vărsător, ba ciar o opoziţie celebrisimă la grad perfect cu Neptun şi Soare, ultima pe acest an şi ultima şi din viaţa lor – vă reamintesc, Neptun are un ciclu foarte îndelungat şi traversează mai mult de un secol, aproape două secole, aşa încât n-au cum să-l mai apuce, oricât de mult ar trăi.

Ei, acest mic moment, acest mic eveniment astrologic pe care-l vor trăi pe 17 şi 18 februarie ar trebui să aibă un loc aparte însă viaţa lor sau ei să-i acorde un statut deosebit. Ar fi indicat să nu se cufunde prea mult în mucă, în alte preocupări nesemnificative, să se risipească în fleacuri, în discuţii sterile şi în activităţi gospodăreşti care pot fi amânate şi pot fi executate în orice alt răstimp care nu este atât de solicitant şi de important. Acum ar trebui să lase inima liberă şi cale deschisă spre o serie de influxuri care vin spre ei pe cale astrală, ca să le dezvăluie, fie o chestiune de evoluţie personală, fie o direcţie în viaţă, fie un adevăr, fie un răspuns la una ori mai multe răspunsuri la mai multe taine, enigme, întrebări şi nedumeriri.

Este vident că această poziţie astrală este de natură să le transforme conştiinţa într-una dintre cele mai importante dimensiuni ale fiinţei lor. Trăiesc în planul ideilor, asimilează, învaţă şi, mai ales, îşi rafinează mijloacele de cunoaştere şi de expresie. Prea multe evenimente concrete, cele cotidiene, nu se petrec în săptămâna viitoare. Este vorba mai mult de o anume continuitate a săptămânii care tocmai se încheie şi care, pe baza aceloraşi premize şi pe baza aceleaşi predispoziţii astrale, conturează un segment de viaţă personală identic. Pentru o anume categorie de nativi din zodia Gemenilor, şi anume pentru cei tineri, se întrevede o anume posibilitate de afirmare în străinătate sau o regrupare de forţe în direcţia plecării din ţară. Este vorba, mai ales, de intelectuali sau de cei cu o pregătire […] perfecţiona statutul în străinătate sau care deja au atins un nivel de excelenţă şi care nu prea-şi mai găsesc locul şi rostul aici.

Nu neapărat pentru că ar fi o criză financiară, nu neapărat pentru că salariile ar fi mici, ci pentru că aripile lor sunt prea mari şi destinul îi cheamă. Pot să acopere suprafeţe de activitate mai mari, să atingă performanţe, să lucreze în instituţii de excepţie, să se integreze în colective de elită şi să facă acele lucruri pe care aici, din păcate, nu le pot face. Din păcate sau din fericire. Mulţi oameni care sunt conştienţi de vocaţia lor reală, nu vorbesc despre închipuiţi, lăudăroşi, fandosiţi sau oameni lipsiţi de simţul măsurii şi al realităţii. Nu vorbesc despre persoane care trăiesc într-un registru dedublat, ei sunt puţini, foarte puţini în lume şi societate, dar se dai mari.

De aceea, vorbesc despre oamenii care sunt într-o reală armonie şi concordanţă cu întreaga lor fiinţă şi mai ales cu postura lor publică. Aceştia îşi dau seama că nu-şi mai găsesc locul şi pe fondul unei nemulţumiri, al unei revolte, dar şi a unui flux astral care îi motorizează, ei pot să înceapă să facă demersurile necesare, mai întâi pentru a stabili contactate interumane, apoi pentru a face şi actele necesare în vederea unei deplasări. E posibil să facă şi deplasarea în sine de câteva zile de acum încolo, să se pună bazele unei călătorii de prospectare, de discuţie de principiu, urmând ca strămutarea în sine să se efectueze într-un alt moment din contextul lui 2011.

Importantă este această pornire, este determinarea, dar este şi şansa extraordinară de-a lua repede contact cu persoane şi instituţii de mare valoare, de prim rang, aproape uşor intimidante pentru ei. Uneori nu o să vină să le creadă ochilor că un mare profesor universitar din străinătate le răspunde, pune secretara şi îi sună şi îi contactează, mai-mai că li se înmoaie picioarele când aud la capătul celălalt al telefonului că le vorbeşte în engleză un profesor de mare prestigiu internaţional. Este şi o favoare, dar este şi un soi de recunoaştere, de onor care li se dă, pentru activitatea lor care este cunoscută în străinătate. Nu se lasă neapărat măguliţi şi nici fascinaţi sau păcăliţi, ci cu aceeaşi metodă, răbdare şi cu acelaşi interes foarte bine distribuit între rolurile de persoană fizică şi de persoană publică să-şi provoace o anume răsturnare de situaţie. De multe ori vor fi obligaţi să renunţe.

Ei, şi aici e aici. Acest vis, această dorinţă care se realizează repede, brusc, îi ia prin surprindere, şi renunţările vor fi destul de mari, nu neapărat dureroase, cât nişte rupturi de un context care până la un punct i-a echilibrat şi i-a fidelizat. Ei, acum vor trebui să renunţe la toate aceste elemente de protecţie şi să se arunce cumva în gol.


RAC

Pentru cei născuţi în semnul Racului se anunţă două zile mai speciale. Acestea sunt 15 şi 16 februarie, când Luna în domiciliu le tranzitează Casa identităţii zodiacale. În opoziţie cu planeta Venus în Capricorn se poate spune despre aceleaşi zile, 15 şi 16, că sunt mai complicate, mai tensionate, şi că se asociază cu un uriaş efort de a tempera nişte porniri năvalnice, intempestive, care ar putea crea disensiune în familie. Căsătoria sau partenerul este menajat, întreaga relaţie este apărată şi, nu odată, îşi vor reprima nişte nemulţumiri sau stări. De multe ori vor fi tentaţi să rupă tăcerea şi să rostească cuvinte, adevăruri sau să transmită informaţii, dar se vor abţine, se vor răzgândi în ultima clipă. Ba mai mult, vor deschide gura şi vor şi spune rimele cuvinte "Ştii, tocmai vroiam să-ţi spun". Şi se va opri. Celălalt îl întreabă "Ce vroiai să spui? Ai început o discuţie". "Am uitat".

Va masca această turnură de atitudine cel născut în Rac. Va trage o mică minciunică. Va spune că a uitat, că s-a răzgândit, că las’ că-i spune mai tâziu, va face tot felul de eschive pentru a opri o informaţie care doare, ustură, costă, nemulţumeşte, irită, pună pe jeratic sau chiar ameninţă relaţia matrimonială. Cumva-cumva acest adevăr tot va fi rostit, dar nu este momentul lui acum. În zilele de 17 şi 18 februarie Luna tranzitează Casa banilor şi îi pune în situaţia de a face plăţi, de a angaja într-un mod neprevăzut şi neestimat până mai ieri o serie de împrumuturi şi datorii. Fac un joc hazardat din punct de vedere financiar. Fac gesturi uşor iresponsabile sau cu un risc atât de mare încât cei din jur nu-i aprobă, nu-i consiliază. Acum se înţelege că ei vor dori să ştie ce părere are astrologul.

Dacă toată lumea zice nu şi nu, astrologul zice da, mă tem că situaţia unora dintre cei născuţi în zodia Racului este de natură să fie forţaţi să facă aceste cheltuieli. Cineva le forţează mâna, soarta, boala, meseria, întregul context familial sau o chestiune strict personală pe care noi nu o mai putem anticipa este de natură să-i facă pe aceştia să rişte şi să-şi pună capul sub jug. Jugul este greu din punct de vedere financiar, e mare e riscant. Astrologul mai spune însă să nu exagereze, să nu se prăpădească cu firea şi să nu înceapă să pună gaj sau să pună ipotecă pe tot şi toate. Este o măsură în toate conflictele şi în toate demersurile. Chiar dacă aveţi nevoie de bani nu riscaţi tot, nu amanetaţi tot şi nu vă puneţi pe dumneavoastră în postura de a fi o persoană scoasă la mezat.

Săptămâna viitoare mai anunţă pentru unii, nu pentru toţi, discrete confruntări cu şefii, nemulţumiri în relaţiile de putere, de determinare sau în dorinţele de progres. De asemenea, mai poate să aducă o serie de diferenţieri vizibile, de opinie sau stil şi metodă de lucru cu şefii, cu patronii, cu liderii, ceea ce poate să le atragă la un moment dat o observaţie, o atenţionare drastică sau chiar o sancţiune.


LEU

Pentru cei născuţi în zodia Leului, numeroasele planete din Vărsător, ca şi puternica conjuncţie ce se realizează pe 17 şi 18 februarie pe semnul lor zodiacal, reprezintă greul acestei perioade, greul acestei ierni şi un moment esenţial în economia întregului an 2011.

Probleme mari de putere, de orgoliu, de demnitate, probleme importante de existenţă, probleme fundamentale de relaţionare cu ceilalţi, cu partenerul de viaţă, cu membrii de familie, cu colegii de la locul de muncă sau cu partenerii de afaceri. Este un moment de echilibrare, poate de liniştire şi limpezire. Nu spun că este un moment de progres, dar ceva se petrece de natură să-i facă pe Lei să păşească, să înainteze. Stagnarea este lucrul cel mai prost în viaţă şi în astrologie. Încep să se mişte un pic mai lejer, încep să capete mai multă încredere în ei, au mai multă siguranţă şi poate că şi un strop de speranţă în plus. Provocările sunt mari, tensiunile sunt uriaşe, uneori conflictele izbucnesc la tot pasul şi fără a fi irascibili sau neapărat certăreţi Leii vor reuşi în ultimele două zile să se supere cu destul de multe persoane. Fiinţe care suprasolicită rezistenţa şi răbdarea celor din jur, vor fi ei înşişi insistenţi şi uneori exageraţi în pretenţii.

La locul de muncă, până pe 18 februarie, lucrurile par să evolueze bine, binişor, călduţ, într-un fel secundar, modest şi neinteresant. Munca obişnuită, problemele cotidiene. Dacă este însă vorba de rival, de duşman sau probleme financiare într-un parteneriat de afacere, atunci lucrurile se schimbă, registrul este altul, iar tocmai în aceste două zile, 17 şi 18, ei s-ar putea să pună piciorul în prag şi să schimbe radical întreaga conduită, întreaga atitudine. Ridică pretenţii, emit acuzaţii sau fac gesturi dintre cele mai de temut. Să nu vă miraţi dacă într-o instituţie nu vine garda financiară sau cine ştie ce control al vreunei instituţii abilitate.


FECIOARĂ

Importante sunt zilele de 17 şi 18 februarie pentru nativii din zodia Fecioarei, datorită impactului puternic pe care îl au planetele, atât pe Casa sănătăţii, cât şi pe Casa muncii. Dacă este vorba de sănătate şi de persoane mai în vârstă, atunci este vizat cordul, toate funcţiile coronariene, sistemul nervos central, scoarţa cerebrală şi toate funcţiile cerebrale. Mai întâi la nivelul gândirii, al intelectului, apoi la nivelul irigării cu sânge, deci sistemul vascular cerebral şi, în al treilea rând, circulaţia periferică şi circulaţia în mod special la nivelul picioarelor.

Pot apărea tot felul de complicaţii pe fondul unei flebite care a fost trăită cândva, cu nişte ani în urmă, şi care funcţionează ca un element grevant, ceva de atunci nu merge bine. Oricât se îngrijesc, oricât se tratează, simt în continuare aceste consecinţe ale unei flebite sau tromboflebite anterioare. Pot apărea şi tulburări de circulaţie noi. Atenţie! Aspectul nu ţine cont de vârstă. Chiar dacă cei mai vulnerabili sunt cei în vârstă, asta nu înseamnă că cei tineri sau maturi încă tineri nu sunt incluşi în acest context. Dimpotrivă, există o dimensiune şi a unei vârste mai puţin propice unor astfel de manifestări clinice. Şi totuşi, ele se produc. În acete zile este bine ca oamenii să se protejeze, să nu facă excese, să nu facă sport într-un fel epuizant şi iraţional, să mănânce cumpătat, să-şi ia medicamentele, să nu facă tot felul de gesturi care vădesc o proastă distribuţie a energiei şi a plasamentului personal.

Sunt de evitat disputele, certurile, discuţiile revendicative, controversele care scapă de sub control şi care ajung la un fel de păruială verbală. Este bine să nu stea la coadă, să nu stea mult timp în picioare, pentru că acestea sunt activităţi solicitante, epuizante, chiar dacă le-au făcut de multe ori şi, iată, încă sunt bine, asta nu înseamnă că merge la nesfârşit această conduită. În planul relaţiilor de serviciu lucrurile pot să capete o turnură neplăcută şi nebnuită. Veşti dintre cele mai şocante, veşti surprinzătoare, veşti nemulţumitoare. O schimbare de statut la locul de muncă pe care nu o estimează nimeni. Dispariţia unui şef, prin demisie sau prin plecare, numirea intempestivă a unui co-patron sau a unui personaj care intervine într-un chip decisiv în stilul de muncă şi mai ales în salarizare.

Dar, în ansamblu, este vorba de o bulversare a vieţii care pleacă de la această modificare radicală, de relaţie de muncă. Săptămâna pune pe tapet discrete probleme sufleteşti, afective în general, de conduită şi de parteneriat. Multe dintre ele nu reprezintă sursă de conflict şi nici riscul unei despărţiri. Dar e multă strângere de inimă, este tristeţe, este resemnare sau este o uriaşă forţă care se declanşează în ei şi care îi face să se abţină, să nu spună ce simt, să nu comenteze ceea ce trăiesc sau să nu atragă atenţia celor din jur că întreaga viaţă de familie începe să o ia pe drumuri greşite. Nu-şi permit luxul de a rosti aceste adevăruri după cum nu-şi permit nici luxul ca într-un moment atât de complicat la locul de muncă să îşi destabilizeze şi viaţa de familie. Înghit, observă, amână, stochează informaţiile, trag şi concluziile necesare, dar lasă rezolvarea acestor nemulţumiri pentru o altă perioadă.

S-ar putea ca o serie de persoane să nu treacă printr-un astfel de context sufletesc nemulţumitor. S-ar putea ca alţii, dimpotrivă, să aibă o anume tendinţă de deschidere către partener, s-ar putea să încerce o ameliorare sau o discuţie, ori întregul lor comportament să sugereze prin simbolistica gesturilor şi a iniţiativelor o dorinţă de împăcare, să sugereze schimbarea, să sugereze o atenuare de pe nişte principii războinice pe nişte principii de conciliere. Aceasta ar fi ipoteza unui cuplu în care nativul din Fecioară este căsătorit cu cineva din zodia Peştilor sau el însuşi are un marcaj foarte mare de Balanţă sau din zodia Peştilor, ceea ce-l face diplomat, înţelegător şi superior.

 

BALANTA

Pentru cei născuţi în zodia Balanţei, se ridică din nou problema relaţiei părinţi-copii sau problema conceperii unui copil. Toate sentimentele, interesele, toate gesturile şi acţiunile unora, nu ale tuturor, evident, se îndreaptă, se concentrează pe segmentul copiilor.

Sunt probleme de educaţie, sunt probleme pedagogice, probleme de relaţie. Unii au copii mici şi atunci concluzia lor este una plină de, să nu-i spunem de nemulţumire, ci mai mult îngrijorare.

Copiii nu învaţă, copiii nu ascultă, copiii lasă impresia unor afecţiuni care îi fac pe aceştia să apeleze la un consult medical. Dacă este vorba de adolescenţi, atunci nativii din zodia Balanţei, în postură de părinţi, sunt nemulţumiţi de felul în care aceştia învaţă, de felul în care îşi risipesc un talent, o însuşire, de felul în care pierd timpul, de o serie de preocupări care nu sunt tocmai ortodoxe.

Îşi reproşează indulgenţele şi generozitatea, concesiile şi slăbiciunea, ori chiar absenţa din viaţa copiilor. Regretă că nu au stat cu ei mai mult timp, regretă că i-au pasat bunicilor, regretă că au acceptat ca fiul sau fiica lor să fie crescut de una sau şapte bone, de vecini şi de tot felul de rude care nu aveau nici competenţă, nici timp, nici răbdare, nici stare, în aşa fel încât copilul începe să fie rodul unei redistribuiri afective, periculoase şi nemulţumitoare. Pentru unele persoane, mai tinere evident, se pune problema conceperii unui copil şi nu este exclusă ideea apariţiei unei sarcini, dacă ea este demult dorită, sau dacă pentru obţinerea unui făt sau depus eforturi cojugate de către nativa din balanţă şi un întreg cortegiu medical. Lucrurile pot să ia o anume turnură specială şi într-un plan sentimental, unde mai ales, ei, aici vă dau şi o veste bună, persoanele singure şi mai în vârstă, trecute de prima, trecute de a doua, trecute de a treia tinereţe îşi pot găsi un partener.

Trebuie să recunoască şi ei că o şedere în singurătate i-a modificat şi ar trebui să-şi revizuiască foarte-foarte repede conduita, stilul de viaţă, stilul de a se îmbrăca, de a mânca, de a reacţiona. Trebuie să gândească în permanenţă de acum în perspectiva unui om care nu mai e singur, care are un partener, şi acela îl observă, şi nu este bine să dea naştere la comentarii sau să facă impresie proastă. Trebuie să se procedeze la o adevărată revizuire de stil de viaţă, de atitudine, de garderobă, în aşa fel încât să apară în lumina cea mai bună. Femeile trebuie să fie seducătoare, încântătoare, încă tinere, şi dacă sunt plinuţe ştiu ele ce trebuie să facă. Haine adecvate, o dietă adecvată şi în câteva săptămâni, până se prinde prinţul pe cal alb că doamnele au câteva kilograme în plus, iată că acelea au şi dispărut. Aşadar, când se trezeşte el din euforia primei întâlniri şi al primului sărut, doamna este deja una perfectă în braţele lui.


SCORPION

Cel mai important reper al săptămânii viitoare este legat de cele două zile când Luna străbate zodia Leului. Este vorba de 17şi 18 februarie, care se aşează pentru Scorpioni pe Casa a X-a, cu numeroasele planete din Vărsător şi cu întreaga impostare astrală, se poate vorbi de o săptămână puternică, complicată, periculoasă, încărcată de riscuri, de acuzaţii, de demersuri dintre cele mai stranii dar şi dintre cele mai autoritare. Î

n viaţa scorpionilor se petrec lucruri peste care nu se poate trece cu uşurinţă, pe care nu le pot rezolva cu uşurinţă, de aceea trebuie să facă uz la nenumăratele lor calităţi care trebuie acum să intervină, chiar în exces, trebuie să facă rost de uriaşa lor capacitate de stăpânire, de imensa lor dilomaţie, de straşnica lor capacitate de luptă, de întreaga lor combativitate, de rezistenţă la efort, de a-şi păstra calmul în inima furtunii sau a luptei, de a nu ceda presiunilor, de a rezista în faţa unor situaţii care vorbesc despre pericol, disoluţie sau context ameninţător, periculos, de orice fel. Lucrurile pot să vină în principal de la parteneri, dar nu este neapărat nevoie de o ceartă cu partenerul de cuplu ca viaţa să se complice.

Sunt multe relaţiile pe care Soarele lor le realizează atât cu Luna cât şi cu planeta Marte, adică guvernatorul lor, aflat în relaţii de cvadratură cu Vărsător. Este o combinaţie puternică, de orgoliu şi determinare, de impulsuri şi chiar de instincte răscolite. Perioada care urmează nu este deloc simplă pentru scorpioni, nu a fost nici până acum, dar se întâmplă ceva în plus, Luna în Leu se aşează în chipul cel mai explicit, în postură de lună plină şi dă Soarelui  nişte ultimatumuri. Soarele, secondat de Neptun, Chiron, Marte şi Mercur nu face decât să reacţioneze brutal. Pentru aceşti nativi, este vorba despre o anume încleştare, de o încăpăţânare sau de o repoziţionare pe nişte principii, pe nişte dorinţe sau pe nişte sentimente la care scorpionul nu renunţă.

Nu negociază nimic, nu cedează nimic, nu acceptă nimic şi totuşi este nevoie de supleţe, şi totuşi este nevoie de înţelepciune şi totuşi este nevoie de o reconfigurare a întregii conduite, ba poate chiar a întregului cortegiu de idei şi sentimente care i-a animat până acum. De fapt, este condiţia salvării. Neînţelegerea pericolului care se construieşte în acest moment reprezintă şi condiţia unor necazuri sau a unor secvenţe de viaţă personală sau publică mai puţin plăcute. Unele pot să aibă consecinţe dintre cele mai grave sau determinante, nu acum pe moment ci cândva, cumva în anul 2011 sau în 2012.


SĂGETĂTOR

Pentru cei născuţi în semnul Săgetătorului, cele două zile încărcate de tensiune şi contradicţie, 17 şi 18 februarie, reprezintă momente nu o dată dramatice. Aceşti nativi vor avea parte de conflicte, de expozeuri care îi vor pune în situaţii penibile, complicate, delicate şi temătoare. Sunt obligaţi să răspundă, să dea socoteală, sunt chemaţi la ordine, sunt chemaţi să explice. Există un mare potenţial de conflict verbal în perioada pe care tocmai am amintit-o.

Pe de altă parte, se nasc premizele unor conflicte pe termen lung care survin pe fondul unei diferenţe de opinie politică, de viziune socială, de crez religios, de atitudine economică, de mod de viaţă, de stil de a reacţiona în faţa succesului sau a insuccesului, în faţa provocărilor, în general. Din păcate, cei născuţi în semnul Săgetătorului sunt uneori ostili dialogului, refractari oricăror încercări de temperare, a unei nemulţumiri sau a conflictului, ba mai mult, îl şi suprasolicitează şi nu întotdeauna au dreptate. Sunt exagerări care fac în aşa fel încât detaliile să capete o proporţie covârşitoare. Poate că problema de fond nu e chiar atât de importantă, dar felul în care ia un anume curs, o discuţie, felul în care se desfăşoară o cooperare, direcţia în care se îndreaptă controversa în sine sunt de natură să inflameze spiritele.

Luna în Leu vorbeşte despre orgoliu, dar un orgoliu poate prost plasat sau prost exprimat şi prost înţeles. De aici risc de tot felul de greşeli. Conflictele verbale, cum spuneam, sunt multe, sunt incandescente, acolo există Mercur, planeta comunicării în Casa comunicării, vor spune cuvinte neobişnuite. Se vor exprima insolid şi nu întotdeauna oamenii au chiar atâtea cunoştinţe gramaticale, o anume abordare lingvistică sau o percepţie încât să înţeleagă despre ce este vorba şi reacţionează anapoda. Au senzaţia în mod greşit că sunt jigniţi, că sunt acuzaţi, până să explici ce înseamnă cuvântul în dicţionar te-ai trezit cu două palme.

Conflictul mai poate să fie născut pe fondul unor chestiuni de atitudine ce vizează cedarea şi de aici cei născuţi în Săgetător iau o poziţie rigidă, de încăpăţânare, de refuz până la absurd, alteori este vorba de cooperare şi sunt incapabili să facă figură de fiinţe care se integrează într-un grup, într-o colectivitate. E momentul răscolirilor dintre cele mai speciale, care îi transformă pe Săgetători în nişte fiinţe puternice, dar destul de agresive, de conflictuale, şi cu un potenţial de risc crescut. Riscă să-şi strice imaginea, riscă să fie acuzaţi, riscă să fie supuşi unor încercări dintre cele mai importante, riscă să atragă asupra lor acuzaţii care nu-şi au rostul, nu-şi au temeiul şi care şi ele sunt rodul provocărilor pe care ei înşişi le-au alimentat.

E o complicaţie întreagă, după cum observaţi, este un dute-vino, şi ei dau şi ei primesc, şi ceilalţi au justificare, fiecare îl zgândără pe celălalt, nimeni nu se potoleşte şi, iată, un pui de conflict care poate să continue până la jumătatea anului sau chiar întregul an 2011, în aceşti parametrii în care nimeni nu vrea să cedeze, nimeni nu lasă de la el şi toată lumea îi mai dă încă o replică şi această răfuială continuă nu este bună, dar, din păcate, s-ar putea să fie o realitate care să-i sâcâie, cum spuneam, întregul an 2011. Prea multe evenimente nu se întrevăd.


CAPRICORN

Pentru cei născuţi în zodia Capricornului, toată provocarea săptămânii viitoare este legată de Casa banilor, de tot felul de evenimente care le dau peste cap planurile. Indiferent când şi cum fac un plan, peste o oră vine un eveniment, o provoare, o informaţie, o rugenţă, o stare de necesitate personală sau familială care anulează decizia luată cu puţin timp înainte şi pune premizele altui plan, altei atitudini. Inconstanţă, instabilitate, evenimente în cascadă, plăţi în cascadă, probleme financiare care nu se mai termină, nu este chiar o noutate, dar acum e ceva în plus.

S-ar putea ca pe 17 şi 18 februarie să fie vorba şi de o problemă majoră sau de o chestiune vitală sau de o sumă foarte mare, de un impact deosebit asupra bugetului personal sau bugetului familiei. Ei trebuie să se implice, să decidă, din păcate nu pot să facă niciun fel de demers în a atenua, a micşora suma sau a determina nişte schimbări de natură să nu mai facă respectiva cheltuială. Este imposibil, este eminentă. Nu pot să intervină să facă niciun fel de artificiu. Este o singură realitate. Trebuie să facă rost de bani şi trebuie să efectueze acea plată.

Săptămâna este banală, albă de aspecte, nu sunt prea multe probleme care să ne permită nouă să dezvoltăm o anume literatură astrologică pe tema lor natală. Sunt foarte puţine date care ne fac pe noi să credem că viaţa celor născuţi în Capricorn este bogată în tot felul de aventuri, stări de spirit noi, progres şi construcţie. Dimpotrivă. Avem impresia că există un mare blocaj, o neputinţă, o barieră, o incapacitate în relaţia cu ceilalţi şi cu puterea, de acolo nu vin prea multe demersuri şi nici bucurii, este o înţepenire în proiect. Hârtiile nu se semnează, aprobările nu vin, ei nici nu pot să se strămute dintr-un loc în altul de muncă, nici nu progresează şi nu pot să provoace nici reglarea acestui mecanism care s-a blocat.

Săptămâna este, pe de altă parte, interesantă pe o relaţie bună de familie şi pe un beneficiu personal care poate să însemne tărie de caracter, hotărâre, răbdare, forţă de a îndura. Cvadratura dintre Venus şi Saturn nu este una dintre cele mai bune combinaţii, de aceea vor avea deseori strângeri de inimă, regrete, impasuri şi probleme de autodeterminare, ca şi cum nu ar fi în stare să înţeleagă, să accepte, să se resemneze. Din când în când un strop de orgoliu, de revoltă sau o undă de iniţiativă le trece prin minte. Încearcă să facă ceva, după care abandonează orice fel de demers. În aceste momente, când din punt de vedere astrologic se poate defini cerul astral al acestor nativi ca fiind fără direcţie, este bine să procedeze cu înţelepciune, să-şi conserve energia, să nu se agite în mod inutil, să-şi recupereze forţele, să doarmă, să se odihnească, să se menajeze, să se recreeze, pentru a fi în formă în perioada care va veni între 28 martie şi primele zile ale lunii aprilie.

Vă asigur că va fi pentru ei extrem de solicitantă, aşa încât este mult mai bine ca acum să accepte această oportunitate de a nu face nimic, de a trăi într-un mod echlibrat, fără drame interioare, şi fără să insiste pe aspectele neplăcute care să le ia somnul.


VĂRSĂTOR

Cei născuţi în Vărsător sunt vedete. Observaţi, ori de câte ori am rostit cuvântul Vărsător în întâlnirea noastră de astăzi. Planetele sunt în continuare de partea lor, Soarele le este un aliat de nădejde, Marte se află într-o poziţie dinamică, determinantă, provocatoare. Mercur este un partener excelent de dialog şi le dă nuanţă şi expresivitate, putere de convingere şi o anume magie, găsesc cuvântul cheie. Ori de câte ori este nevoie să-şi pledeze cauza sau să rotunjească o situaţie confuză.

Spre sfârşitul răstimpului analizat, adică spre 17-18 februarie, planetele se grupează pe ultimele trei-patru grade, în cel de-al treilea decan, îşi dau mâna, cooperează, se influenţează, se potenţează, iar Vărsătorii sunt într-o formă de excepţie. Hiperideaţie, hiperreacţie, spirit novator, fiinţe puţin dificile. Sunt prea personale, sunt prea puternice, prea intempestive, se impun într-un chip debordant, acaparează totul, discuţia, masa, şedinţa, situaţia. Preiau uşor din mers frâiele oricărei situaţii care derapează şi redresează într-un chip spectaculos orice fel de nemulţumire, de conflict sau de derută, în doi, în mai mulţi sau în grupuri mari. Sunt fiinţe dotate cu rezistenţă fizică, cu o bună recuperare.

Atenţie, totuşi, Marte poate să le aducă unora, datorită firii lor imprundente sau foarte curajoase din acest moment o serie de leziuni pe corpul fizic, tăieturi, accidentări, răni, eventual traumatisme. De asemenea, este bine, din când în când, să se uite şi pe unde calcă, la propriu, pentru că picioarele sunt destul de lezate din punct de vedere astrologic. Pot să cadă, să facă o luxaţie, să se lovească la genunchi, să facă tot felul de entorse sau, pur şi simplu, să fie o lovitură foarte dură la nivelul gambei, nu mai sus de genunchi. Săptămâna rămâne egală din punct de vedere financiar cu cea care a trecut, fără prea mari evenimente şi se mai poate vorbi de o dimensiune de maximă valoare şi profunzime pentru cei care nu mai sunt tineri şi care reprezintă forţă şi valoare socială şi profesională.

Sunt chemaţi, sunt invitaţi, sunt aşezaţi în fruntea mesei, a sălii de consiliu şi, chiar dacă nu sunt numiţi într-o funcţie, au statutul de eminenţă cenuşie, de creier care gândeşte şi ordonează, sau de consilier care dă ultimul verdict, are ultimul cuvânt şi, în funcţie de el, se reordonează întreaga activitate într-o secţiune. Sunt nişte repere peste care nu se poate trece. Singura problemă care nu este chiar corectă sau care nu este posibilă în acest moment este răsplata, retribuirea lor, plata în bani acestui efort sau întregii lor competenţe pe care o oferă cu generozitate în sprijinul unui om sau a une activităţi. Zilele de 17 şi 18 februarie sunt legate de prezenţa Lunii în Leu în Casa a VII-a a parteneriatului şi îi pune pe aceştia într-o postură extraordinară.

Sunt lideri, se afirmă, îşi doboară duşmanul, metaforic vorbind, risipiesc toate discuţiile, disputele sterile, toate bârfele şi comentariile inutile, ajung să trimită în derizoriu ş să ridiculizeze pe toţi cei care nu au găsit ceva mai bun decât să-şi piardă timpul tocându-i pe aceşti nativi. Pun piciorul în prag şi procedează cu o violenţă, dar şi cu o autoritate, demnă de indiviat. Este un spectacol să vezi un Vărsător care pune ordine în jur. Pe de altă parte, întregul parteneriat care se construieşte acum pe acest context astral este de natură să răstoarne şi problemele financiare care mocneau nerezolvate, în ilegalitate sau în confuzie, într-un loc în care aceştia s-au implicat. Fac o revoluţie la locul de muncă sau în firmă, sau în colectivul respectiv.


PEŞTI

Pentru cei născuţi în zodia Peştilor continuă acea stare, pe care noi am definit-o săptămâna trecută, ca fiind supuşi presiunii unei locomotive care îi mână din spate, îi grăbeşte, şi îi obligă să se adune în forul lor interior, să ia o decizie, să se precipite, cum se spune în chimie, în contextul unei reacţii. Au parte de mici beneficii de la prieteni, dar beneficiile nu sunt materiale, ci mai mult de stare, de cooperare, de blândeţe, de solidaritate, de înţelegere.

În schimb, dacă ne întoarcem la această Casă a XII-a, trebuie să mai sesizăm că în afara efectului de locomotivă, care la un moment dat îi enervează şi îi oboseşte pe Peşti, pentru că ar vrea şi ei un moment de respiro, ar vrea să stea, ar vrea să admire peisajul, ar vrea să se odihnească, dar soartă îi mână, îi mână, îi mână, ca şi cum ar fi pe roţi, pe calea ferată şi, iată, vine locomotiva şi nu există chip să negociezi cu ea. Această locomotivă a destinului îi împinge unde vrea destinul, evident. Destinul începe să se prefigureze, pentru că acest Chiron a intrat în Casa I şi este de partea Peştilor de acum încolo cinci ani. Chiron începe să dea semne că, din punct de vedere pedagogic, trebuie să schimbe întreaga conversaţie şi atitudine cu nativul protejat.

Profesorul Chiron îşi dă seama că cinci ani de zile, cât a stat în Vărsător, a fost un profesor original, simpatic, intransigent […] a vorbit într-un chip personificat, ca să înţelegeţi un pic despre ce este vorba. Odată intrat de săptămâna trecută în Peşti, Chiron schimbă brusc în relaţia chiar cu Peştii, deci cu zodiac pe care o patronează, acest tip de impact astral sau de relaţie pe care astrul o are cu nativul, fiinţa biologică. Foloseşte metode blânde şi subtile, intuitive, insinuante sau într-un anume fel invadante, cum ar fi visul, premoniţia, telepatia, presimţirea, impulsul interior, mai puţin explicabil.

Nu sunt prea multe evenimente de partea Peştilor săptămâna viitoare, cu excepţia Lunii, care traversează Casa muncii în zilele de 17 şi 18 februarie. Sunt zile în care ei trebuie să facă uz de întreaga lor capacitate de a rămâne stabili, pe picioarele lor, inflexibili în proiect, în decizie, în pretenţie sau în postură. Sunt zile în care vor trăi la cote maxime, din punctul de vedere al unei provocări profesionale, şi trebuie să nu se lase intimidaţi, păcăliţi, influenţaţi, să nu li se abată atenţia, să nu fie condiţionaţi, să îşi susţină şi să îşi menţină interesul şi punctul de vedere în cuvinte ferme cu demnitate şi cu o anume onoare, ca şi cum ar fi cu toţii ofiţeri. Şi atunci ar trebui să invoce onoarea militară.

Sunt zile în care pot să obţină destul de multe lucruri din pretenţiile pe care le ridică, dar, atenţie, contextul astral vorbeşte despre furtună şi nemulţumire, despre tot felul de situaţii care îi pun în poziţii vulnerabile, asemeni unei corăbii care evoluează până la un punct pe o apă liniştită şi, brusc, începe să se ridice coama valurilor şi din ce în ce să se construiască o furtună în toată regula. Această furtună se manifestă, cum spuneam, în zilele de 17 şi 18 februarie, aşadar, atenţie, ar fi mai bine să lase discuţia, negocierea, parteneriatul, întreaga înţelepciune pentru perioada de după 19 februarie şi să lase ca acest moment de acutizare al orgoliului doar să le dea competenţa, să le dea tăria interioară, determinarea şi, mai ales, luciditatea într-un demers şi apoi forma de manifestare să fie cea mai înţeleaptă, mai calculată şi mai bine administrată pe 19 şi 20 martie.

 

Material complet pe evz.ro

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
26

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
33

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
200

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...