URANIA prezintă horoscopul săptămânii 14-20 august

URANIA prezintă horoscopul săptămânii 14-20 august
BERBEC

Perioada cuprinsă între 14 şi 20 august este pentru nativii din semnul Berbecului asemănătoare cu săptămâna trecută. Mare deziluzie, multă lume ar fi dorit o schimbare, ar fi dorit o noutate, ar fi dorit o veste mai bună. Din păcate, cam atâta pot să vă spun, că săptămâna care urmează se va desfăşura într-un cadru asemănător cu săptămâna care tocmai se încheie.

Prag de încercare

Micile particularităţi ale acestei perioade ţin doar de tranzitul Lunii şi de ascendentul fiecăruia care, cu siguranţă, va dinamiza într-un chip personalizat această distribuţie astrală. Totuşi, aceşti nativi ar trebui să reţină că perioada cuprinsă între 19 şi 21 august reprezintă un prag de încercare pentru ei.

Pentru foarte mulţi dintre nativii din semnul Berbecului se pune problema la sfâşitul săptămânii viitoare de conflicte parteneriale, de complicaţii cu legea, de dispute conjugale sau de chestiuni de principiu şi metodă legată de apariţia lor publică, de ipostaza lor socială sau de o anume dinamică ce ţine de valorificarea superioară a meseriei. Adică nu munca de fiecare zi, ci rangul, demnitatea, autoritatea, puterea, capacitatea de determinare sau de subordonare, dacă este cazul.

Ceartă şi supărare

Mulţi dintre nativii din zodia Berbecului sunt nemulţumiţi şi revoltaţi, supăraţi bine, unii vor spune că în aceste vremuri grele toată lumea este supărată şi revoltată. Dar este vorba de o anume particularitate specială, este vorba de felul în care rezonează aceste provocări, la felul în care înţeleg să se supună sau nu, la felul în care încearcă să se salveze, sau să se lase duşi de val.

Unii încearcă să se adapteze, alţii se resemneză. Nu este cazul evident al Berbecilor. Aceştia sunt în permanenţă nemulţumiţi, revoltaţi, certăreţi, revendicativi şi toate dialogurile interumane pe care le angajează sunt marcate de această stare delicoasă. Se ceartă şi se răfuiesc cu toată lumea, cu administratorul de bloc, cu postaşul, cu doctorul, cu soţul, cu şoferul din autobuz, şi tot aşa. Nimic nu-i mulţumeşte, nimic nu-i împacă, totul pare să fie un atac şi o agresiune continuă la propria lor existenţă.

Uneori, probabil că si exagerează şi hipetrofiază niste fleacuri pe care, într-o altă etapă a vieţii, le-au tratat cu indiferenţă sau în faţa cărora şi-au păstrat calmul şi raţiunea. Acum, ei par să fie controlaţi de o anume dezordine interioară care îi transformă în nişte fiinţe neliniştite: nu au stare să mănânce, să doarmă, să se plimbe, să muncească, să gândească, să facă ordine sau curăţenie.

Reuşesc, în schimb, foarte bine să facă dezordine, reuşesc să ajungă deseori la o stare de stres care îi impinge să ia medicamente şi să se poarte uneori chiar haotic. Această dezordine este cu atât mai accentuată cu cât se combină şi cu stări proaste, pe un fond fizic zdruncinat, slăbit sau măcinat de boală şi de necazuri suplimentare cum ar fi: procesele, divorţurile sau conflictele care trenează de foarte mult timp.

Intrarea Planetei Uranus în casa a XII a, adică în zodia Peştilor, acolo unde a stat 7 ani, nu este de natură să îi fericească. Reeditează o serie de complicaţii şi mai ales le modelează în această vară într-un chip înflăcărat. Toate ideile care le trec prin minte capăta aspectul unei patimi, a unei trări intense. Multe dintre cunoştinţele sau dintre cei apropiaţi unui Berbec încearcă să intervină şi să stingă acest foc, încearcă să-i tempreze, să-i calmeze, să-i aducă la raţiune, dar de cele mai multe ori este greu, sau aproape inutil.

Se anunţă despărţiri

Aceste certuri s-ar putea, ca până pe 21 august, să se transforme în foarte multe motive periculoase pentru ei. S-ar putea să fie luată în calcul exact ultima lor imagine şi să nu se mai ţină cont de valuarea personală sau de volumul de muncă pe care l-au depus ani întregi. Să nu se mai ţină cont de eficienţă, de hărnicie, de sacrificiu, de implicare, de dăruire sau de onestitate, şi să se ia în calcul că a zis în nu ştiu ce zi, nu ştiu care vorbă, că a strâmbat din nas, că a ridicat tonul şi uite aşa să se trezească pe o listă de disponibilizări. Adică, să se alunge singur dintr-un loc de unde le vine banul şi echilibrul de fiecare zi.

Multe dintre relaţiile parteneriale sunt puse la încercare. Există premisele unei debarasări de o serie de persoane care gravitează în sfera celor apropiaţi lor. Sunt foarte dispuşi să rupă o relaţie chiar cu o persoană cu care au trăit fără acte în regulă de căsătorie, deci nu poate fi vorba de un divorţ, ci de o despărţire sub forma unei părăsiri bruşte sau a unor ultimaturi care presupun stricarea relaţiei.


TAUR


Pentru cei născuţi în semnul Taurului se pun nişte accente deosebite pe casa Muncii. Aceşti nativi au parte de foarte mult elemente noi, pe de o parte de împăcare, de armonie, de calm, de linişte, de atenuare a unor conflicte, de îmblânzire a unor poziţii ostile, de renunţare la ceartă sau la adversitate. Pe de altă parte, există în contrapartidă, dar din alte sectoare decât cele care au fost până acum susţinute de conflicte, de tot felul de situaţii neprevăzute, care se transformă în schimburi de cuvinte, uneori chiar dure, în replici înţepătoare şi usturătoare.

Primesc observaţii, dar la rândul lor ripostează. Există o anume dualitate, ca şi cum ar fi vorba în aceeaşi zi la locul de muncă, de o variantă bună şi una rea, una caldă, una rece, una agreabilă, una dezagreabilă, una care îi aduce la disperare şi alta care, dimpotrivă, le dă speranţe şi puţin le mai alungă urâtul pe care îl trăiesc la locul de muncă în fiecare zi sau uneori din când în când, depinde de situaţie. Sunt puse în balanţă autoritatea şi demnitatea, nu că ar fi contestate, dar există teste reale de fiabilitate cu fiecare zi, cu fiecare oră, cu fiecare act, cu fiecare sarcină de serviciu. Cel născut în Taur îşi tot testează capacitatea de a rezista, de a îndura, de a duce la bun sfârşit o sarcină sau de a nu transforma o relaţie de serviciu într-un conflict şi mai mare.

Mulţi vor fi dezamăgiţi dacă au intrat în politică, alţii vor fi dezamăgiţi de colegii lor dintr-o structură care are ca miză şi ca element de coeziune o gândire, o practică sau o anume viziune. Unii care au încercat să se apropie de biserică vor fi dezamăgiţi, chiar de religioşii vor avea senzaţia că nimic nu mai merită încredere pe lumea asta, că până şi Dumnezeu îl trădează pe respectivul, pentru că, iată, îl părăseşte, îl lasă singur, sau îl lasă în voia sorţii să se dea cu capul de pereţi.

În felul acesta se distrug sau se pun într-o criză de conştiinţă extrem de periculoasă si de acută lucrurile cele mai stabile, cele mai profunde, noţiunile care nu au intrat niciodată în joc până acum: cum ar fi datoria faţă de părinţi sau copiii, relaţiile de familie, relaţiile cu biserica, cu instituţiile statului sau cu propriul destin. Nenumărate fisuri, nenumărate lovituri, motive de supărare transformă sfârşitul săptămânii viitoare într-o perioadă pe care o putem denumi, nu neapărat bubuitoare în sensul sonorităţii, cât în sensul forţei de impact pe care o vor trăi şi vor fi obligaţi să o suporte.

Nu vin mari necazuri reale, vin mari probleme, şi mai ales o atitudine foarte lucidă în situaţii pe care ei le consideră în această clipă insurmontabile. Poate că nu este chiar aşa, poate exagerează, poate că reuşesc să primească o mână de ajutor de la prieteni, poate că o serie de discuţii lămuritoare ar mai atenua sau ar mai limpezi câte o bucăţică din existenţa lor.

Probleme speciale se ridică în zilele de 19 şi 20 august, pe relaţia familie, loc de muncă sau autoritate, imagină publică şi determinare familială. Pe de o parte sunt dezamăgiri, pe de altă parte sunt ambiţii. Dar în ceea ce priveşte casa, locuinţa, patrimoniu şi averea, ziua de 20 august poate să aducă tot felul de surprize neplăcute, poate să fie prilejul unor conflicte, certuri sau a unor enervări maxime. Este un moment de stres, este o perioadă complicată această secvenţă cuprinsă între 19 şi 21 august. De aceea, nativii din semnul Taurului este bine să se înarmeze cu răbdare, poate chiar şi cu tablete şi cu avertismentul astrologului să realizeze o anume capacitate de determinare în sensul unei rezonabilităţi, al unei măsuri sau al unei înţelepciuni.


GEMENI

Pentru cei din zodia Gemenilor săptămâna viitoare ar putea fi agreabilă dacă ne gândim la frumoasa şi intensa solicitarea afectivă, sentimentală sau senzorială.

Cei tineri se pot îndrăgosti, cei maturi pot să-şi găsească o pereche sau să trăiască aventuri care să îi smulgă din cenuşiul vieţii de fiecare zi. Să le dea satisfacţie, să le dea speranţă sau să îi rupă de contingent şi să le dea nişte aripi care să le permită să evadeze. Visarea, reveria, proiectele, toate sunt la ordinea zilei. Principalul e să fi Geamăn în această perioadă.

O săptămână liniştită

Alţii sunt inspiraţi, creatori, sensibili, prolifici. Sunt în stare să scrie, să lucreze, să creeze, să aibă parte de ceea ce se cheamă în limbajul de atelier de o mână bună, adică să scrie mult şi repede sau dacă desfăşoară alte activităţi cum ar fi cele din domeniul artelor plastice, designului sau modei, să deseneze bine, să modeleze, să coloreze, să aibă manualitate şi dexteritate, să fie inventivi şi să aibă idei şi soluţii dintre cele mai inspirate.

Este o perioadă excelentă pentru spectacole, înregistrări, audiţii, performanţe scenice, prezentarea în faţa publicului sau pentru elaborarea unor proiecte care reprezintă faza premergătoare unor puneri în scenă dacă este vorba de teatru, ori dacă este vorba de film şi televiziune, a unor realizări care trebuie să fie filmate.

Este un moment în care atât cei tineri, cât şi cei mai în vârstă, beneficiază de un soi de avânt, de încredere, de speranţă. Cei tineri sunt mânaţi de dorinţa afirmării, cei maturi sunt mânaţi de dorinţa consacrării şi toată lumea este foarte activă. Soarele Gemenilor realizează trigoane atât cu Chiron, cât şi cu Neptun, ceea ce pe unii îi poate transforma în nişte gânditori de o reală profunzime, pe alţii îi poate transforma în nişte creatori spectaculoşi care să scânteieze în contextul unei prezenţe publice, să încânte şi să se manifeste ca şi cum ar fi o cometă strălucitoare strângând în jurul lor adepţi, fani, admiratori.

Provocări şi diplomaţie

Pentru aceşti nativi, săptămâna mai poate să aducă o anume revenire în prim-plan, succes, nume bun sau o reeditare a unei ipostaze favorabile, ori un noroc care se întoarce sau pe care îl valorifică acum după ce câteva săptămâni sau câteva luni aici s-a petrecut un soi de oprire, de pauză, ca şi cum ceva pentru ei a rămas blocat, suspendat în aer şi acum se deblochează aceste ipostaze publice. Destul de multă invidie şi gelozie, destul de multă rivalitate, destul de multe critici şi destul de multe provocări la nivelul dialogului interuman.

Se înţelege, probabil, că au diplomaţia necesară să nu răspundă la toate aceste atacuri. Mai complicată este casa prieteniei care poate să sufere chiar de pe urma succesului sau de pe urma acestei lansări spectaculoase la apă a unora ca şi cum nu ar mai avea nevoie de nimeni şi nimic. Aici este bine să nu greşească nici ei, oricât de mult succes au şi este bine să reţină că prietenia şi relaţiile umane trebuie să se menţină, să fie cultivate şi nu neapărat căutate în funcţie de interes.

În felul acesta, unii reuşesc să încânte o comisie dacă se prezintă într-un context de tipul examene, admitere, audiere, verificare, triere, alţii reuşesc să obţină foarte repede nişte recorduri şi nişte performanţe care să îi aşeze în fruntea unui eşalon, dacă este vorba de o ipostază de studiu, şcolară, la nivelul învăţământului superior sau la nivelul pregătirii postuniversitare unde se poate pune problema de performanţă şi excelenţă-masterat, doctorat, studii, comunicări, conferinţe, congrese, intervenţii publice sau opinii şi soluţii remarcabile.

Pentru aceşti nativi harta perioadei cuprinse între 14 şi 20 august s-ar putea să fie destul de strâmtoraţi financiar sau să fie nemulţumiţi că nu au atâţia bani câţi şi-ar dori să cumpere şi să rezolve o serie de probleme pe care şi le doresc de mult. S-ar putea să regretă că nu au fost strângători la vreme, să aibă acea rezervă banească necesară să le permită acum să se mişte cu degajare într-un context precar în care nimeni nu-i împrumută deşi toată lumea îi înţelege.


RAC


Pentru cei care s-au născut în zodia Racului, săptâmâna viitoare le pune cam aceleaşi probleme, în primul rând financiare. Multe dintre aceste probleme financiare se vor rezolva după 25 august, sau mai precis, după 1 septembrie, aşa încât ar fi bine să nu se perpelească prea tare sau să intre în panică şi să facă gesturi iresponsabile, împrumuturi spectaculoase şi tot felul de mişcări pe care apoi să le regrete.

Vacanţe cu peripeţii

Sunt importante drumurile pe care le fac după 20 august însă, se produce o cotitură şi ceva se întoarce, se răstoarnă în proiectele lor. Dacă este vorba de vacanţe atunci cu siguranţă după 21 august fie drumul se scurtează, fie destinaţia se schimbă, fie renunţă în integralitatea la excursia propusă, îşi reconfigurează planurile, proiectele, modul de viaţă, banii sau chiar întreaga lor greutate existenţială. Încep să fie mai preocupaţi de o serie de probleme care ţin de meserie, de funcţie, şi sunt gata, sunt dispuşi să-şi sacrifice o săptămână sau două de vacanţă şi respiro.

Drumurile, cum vă spuneam, sunt, începând cu ziua de 21 august, supuse unui stres. Multe lucruri se vor face de două-trei ori, pentru că un drum nu este suficient, trebuie să se revină, ori la un drum mai lung intervin o serie de piedici, de pagube, de încurcături, de probleme nu neapărat oficiale, dar care ţin de mersul hârtiilor, de birocraţie, de semnături, de aprobări, de aici aşteptarea, enervarea, amânarea şi dezordinea.

Aceeaşi săptămâna care urmează le aduce nativilor din Rac probleme mai multe sau mai importante legate de familie, de patrimoniu. Îşi pun problema înstrăinării unei case sau a unei bucăţi de pământ, îşi pun problema unei administrări mai inteligente a unui patrimoniu, se gândesc să acţioneze mai judicios cu lucrurile care vin de la părinţi, care se transmit pe o anume cale succesorală acestora.

Griji faţă de familie

De asemenea, numeroase griji faţă de familia din care provin. Este accentuată noţiunea de datorie şi de responsabilitate, ba chiar şi cea de sacrificiu, cu stresul şi enervarea de rigoare, dar până la urmă vor strânge din dinţi şi vor merge mai departe. Destul de multe probleme care ţin de partener, sau de parteneriat, o anume aliniere la nişte exigenţe care presupun bunul mers al unei societăţi comerciale, al unei firme, al unei afaceri în care s-au implicat.

Ziua de 20 august nu este chiar agreabilă dacă este vorba de un proces pentru că aduce mult consum şi multă spaimă, mult stres legat de finalizarea conflictului, de un verdict, de o hotărâre judecătorească, de o expertiză care trebuie să aducă o pagină importantă într-un dosar care îi priveşte într-un chip personal.

Într-o altă ipostază se poate vorbi de probleme sufleteşti, de probleme de crez, de probleme de convingere religioasă. Dacă au fost mai străini faţă de biserică se pot apropia, dacă au fost apropiaţi se pot răzvrăti şi răscolirile sufleteşti nu sunt străine de niciun nativ din Rac. Mai tineri sau mai bătrâni, într-o măsură mai mică sau mai mare, într-un răstimp mai scurt sau mai îndelungat, cu mai multă sau mai puţină profunzime, ei vor reuşi să se autocunoască, să se verifice, să se reaşeze şi să se reevalueze faţă de nişte valori fundamentale. Cu cât omul este mai în vârstă, cu atât procesul acesta este mai implicant şi mai transformator pentru că vor reuşi, după octombrie al acestui an, să se simtă înnoiţi, transfiguraţi, schimbaţi, remodelaţi în funcţie de nişte evenimente sau de nişte parametrii existenţiali de care au fost obligaţi să ţină cont.

Un pas înapoi în viaţa profesională

O serie de modificări, depine de logica fiecăruia de viaţă, într-un plan al vieţii profesionale. Pentru unii se pune problema căderii din funcţie, pentru alţii se pune problema renunţării de bună voie la o funcţie, la un rang, la o demnitate, sau a limitării la strictul necesar: fac cât pot, fac ceea ce le permite sănătatea, fac ceea ce le permite modul de viaţă. Nu se mai implică în prea multe probleme, îşi reevaluează ambiţiile si dorinţa de mărire şi afirmare şi nu mai tind să răspundă favorabil tuturor cerinţelor si provocărilor, să se implice în toate activităţile.

Încep să le trieze, să le catalogheze, să le cântărească şi să vadă exact în ce merită să investească timp, bani, energie, pentru ce merită să se sacrifice, şi pentru ce nu mai merită să facă toate acestea determinări personale care nu-i conduc nici la succes, dimpotrivă este risipire de sine, este pagubă, pierdere de timp şi enervare. De aceea, preferă să-şi păstreze imaginea, să stea oarecum în expetativă, să stea poate chiar izolaţi, să rămâna tăcuţi şi impasibili în faţa unor conflicte în mijlocul cărora ei evoluează pentru că aşa e logica lucrurilor în locul în care activează, sau să se extragă din conflictele în care au fost băgaţi cu forţa într-un chip gratuit. Devin foarte protectivi cu fiinţa lor, cu timpul lor, cu sănătatea lor, cu sufletul lor, cu viaţa lor de familie, şi bine fac.


LEU

Pentru cei născuţi în zodia Leului, importantă este săptămâna viitoare în planul drumurilor. Unele drumuri se amână, se întrerup, se asociază cu nemulţumiri, cu conflicte, cu mici accidente, cu mici incidente, cu situaţii neplăcute, tracasante sau cu tot felul de răsturnări de situaţie care îi obligă să schimbe traseul, să schimbe destinaţia, să limiteze timpul alocat unei excursii, ale unei deplasări sau chiar a unui drum pe termen lung cum ar fi o expatriere, o şedere, un exil, o plecare definitivă din ţară.

Săptămăna dialogului

Multe dintre aceste detalii vor suferi ajustări dintre cele mai importante. Aceiaşi nativi au protecţie din partea Soarelui, se simt bine, au energie, sunt în formă, sunt curajoşi, sunt voinici, sunt vitali, sunt plini de speranţă şi de optimism şi se vor simţi bine, se vor simţi în pielea lor sau în largul lor în săptămâna viitoare, mai ales în contextul dialogurilor interumane.

Vor fi în formă mentală, intelectuală, vor vorbi mult, frumos şi explicit, vor avea argumente, vor fi inteligenţi şi sclipitori, vor fi convingători şi mai ales, lucru foarte rar pentru cei născuţi în zodia leului vor fi de o desăvârşită diplomaţie. Vor avea tact şi măsură, vor avea intuiţia lucrurilor şi o capacitate extraordinară de a cântări şi de a aprecia repede şi bine tot ceea ce se întâmplă în preajma lor. Vor fi dotaţi cu foarte multă abilitate practică şi cu o anume determinare care, deşi îi transformă în nişte fiinţe tenace şi luptătoare, vor avea aspectul blând al unui păstor care îşi păstoreşte turma cu grijă şi şi-o mână pe drumul cel mai bun sau vor avea alura unui preot care îşi dojeneşte, ori îşi sfătuieşte enoriaşii în chipul cel mai părintesc şi cel mai plăcut şi cel mai acceptabil ca şi cum ar fi vorba de o protecţie divină.


FECIOARĂ

Pentru cei născuţi în zodia Fecioarei se pune mai întâi problema planetei Mercur care se află în sectorul lor natal. În ziua de 20 august se va afla într-o poziţie denumită în astrologie staţionară. Adică îşi încetează mişcare directă şi rămâne ca şi cum ar fi o maşină la Stop după care începe să intre în mişcare aparent retrogradă. Acest lucru se va petrece în ziua de 21 august.

Acest stop pe care îl cunoaşte planeta Mercur în evoluţia ei, această mişcare staţionară este semnificativă, ea poate să funcţioneze ca un declic în viaţa acestor nativi, ca un semnal de alarmă, de avertisment că ceva se va modifica. În primul rând, mişcarea aparent retrogradă acestei planete îi va obliga pe foarte mulţi să îşi revizuiască o atitudine sau să renunţe la o hotărâre, să verifice şi să analizeze îndelung o anume dorinţă pe care erau gata să o pună în practică. Noroc că vine planeta Mercur şi îi atenţionează. Cât va sta în mişcarea aparent retrogradă Mercur le va da acestora posibilitatea să fie mereu în expectativă, să verifice, să se gândească şi să se răsgândească de câte ori vor dori înaintea unei decizii finale.

Această circumspecţie este bună, este necesară, este protectivă chiar dacă nu este un element de progres şi nu le dă o anume rapiditate gesturilor şi evenimentelor care se petrec în jurul unui nativ din Fecioară sau pe care el încearcă să le determine. O anume încetinire sau blocare ale unor circuite care ţin de gândire, comunicare sau hotărâre interioară. Vor fi nu atât nehotărâţi, cât vor înclina să renunţe. Tentaţia lor este să se detaşeze de o serie de dorinţe şi implicări sau de proiecte. Sunt gata să renunţe la o activitate, la o acţiune, la un parteneriat, la o coperare, la o muncă, la un drum sau la o declaraţie de opinii, de poziţii tocmai pentru a nu-şi complica viaţa.

Acest blocaj este bine venit pentru că îi fereşte de eşecuri, de riscuri inutile sau de o anume dimensiune periculoasă a unor gesturi care altfel reajustate pot să fie favorabile evident peste câteva săptămâni, mai precis peste trei săptămâni când Mercur le va deveni un aliat. Atunci se va afla tot în segmentul lor, tot în Fecioară şi va ţine cu ei mai mult decât ţine în prezent.

Probleme cu banii

Destul de multe probleme financiare, unele mediocre, altele spectaculoase. Unele pot să ţină de o lovitură financiară să câştige un ban să realizeze o vânzare mult dorită şi implicit să obţină nişte bani cu care să realizeze o serie de gesturi menite să-i securizeze, să-şi plătească o datorie, să-şi achite nişte rate, să obţină o sumă de bani care să le dea o anume linişte interioară, un calm că pot trece prin momente grele cu această soluţie tampon. În sfârşit, este vorba şi de foarte multe gesturi curajoase, uneori vag iresponsabile pe care şi le asumă din punct de vedere bănesc.

Se aruncă în gol, fac nişte gesturi care pot să fie considerate nişte loopinguri sau nişte piruete care dacă nu sunt bine controlate şi nu sunt bazate pe experienţă s-ar putea să semene a aventurism curat, a ruletă rusească. Dacă într-adevăr este vorba de foarte multă tinereţe şi de lipsă de experienţă într-un domeniu financiar, atunci aceaste gesturi ieşite din comun ar fi bine să fie retractate, să fie contramandate pentru că îi pot împinge spre situaţii cu totul şi cu totul grave, drastice, iresponsabile şi foarte, foarte greu de rezolvat, chiar şi cu ajutorul celor din preajmă, familie şi prieteni. Mici, discrete probleme de sănătate pe axa cardiovasculară pentru cei care sunt deja la o anume vârstă şi au acumulat o serie de şubrezenii şi sensibilităţi.

Relaţiile parteneriale cunosc destul de multe momente critice, tensionate sau dezagreabile. Sunt plictisiţi, uneori sunt dezgustaţi de ceea ce le oferă ca mod de viaţă partenerul. Se gândesc foarte serios să divorţeze, să se separe şi uneori poate că şi pun în practică acest lucru. Probabil că de multe ori va interveni Mercur care le va da un impuls spre zăbavă, spre meditaţie, spre circumspecţie şi va funcţiona într-un anume fel protectiv şi de data aceasta şi pe această axă împiedicându-i să-şi complice viaţa, care şi aşa este destul de complicată, cu aceste turnuri pe care ar putea să o ia viaţa lor particulară.

Este bine de aceea să ţină cont, dacă doresc şi dacă pot, de sfatul astrologului, să lase aceste decizii pentru o perioadă mai liniştită, cum ar fi de exemplu noiembrie sau decembrie pentru ei sau dacă suportă şi rezistă sufletul lor, trupul lor şi relaţia însăşi pentru primăvara lui 2011.


BALANŢĂ


Săptămâna viitoare le aduce celor născuţi în Balanţă o zestre bogată, dar şi destul de complicată prin prezenţa celor trei planete pe segmentul lor natal Saturn, Marte şi Venus. Ultimele două planete, cele personale, se vor afla în preajma datei de 20 august într-o conjuncţie restrânsă la grad perfect, ceea ce înseamnă că pot beneficia de o situaţie plăcută, agreabilă, favorabilă.

Este vorba de multă sensibilitate, este vorba de foarte multă diplomaţie, maleabilitate, capacitate de adaptare, rezonabilitate sau rezonanţă la o serie de evenimente care vin spre ei. Le dă şi o anume subtilitate şi percepţie rafinată a lucrurilor, o anume capacitate de a se implica, de a fi activi, de a ajuta, de a înţelege si de a primi de aici mulţumiri şi satisfacţia de rigoare a lucrului bine făcut, sau a gestului inteligent, bine plasat.

Sunt şi foarte multe elemente stringente care ţin de vocaţia unei opoziţii care nu mai este o noutate pentru aceşti nativi. Trăiesc de foarte mult timp pe un segment dur al opoziţiei pe care o realizează Saturn cu Jupiter. Este vorba de o ipostază reiterată, au mai trăit-o o dată, acum pentru a doua oară trăiesc ceva ce lor le aduce nemulţumire.

Au senzaţia că sunt blocaţi în relaţiile parteneriale, nu pot să semneze la timp, bine, repede sau în termenii pe care îi doresc un contract, doresc să-şi dea demisia şi nu pot, doresc să-şi găsească un alt loc de muncă şi nu reuşesc, doresc să găsească alte forme de manifestare si de implicare a lor, şi lucrurile nu ies cum le-ar conveni. Pe de altă parte, dacă reuşesc, aceste lucruri intră în relaţii noi care îi nemulţumesc, îi stresează, îi deranjează, poate chiar este vorba de abuz.

Probleme cu legea sau cu instituţiile

Multe dintre relaţiile pe care le suportă au un aspect de putere, de autoritate sau de despotism care se exercită asupra lor. Şi ei sunt destul de delicaţi, îndură, nu zic nimic, suportă, înghit pentru că nu au încotro. Există şi alte aspecte care se pot contura în funcţie de viaţa fiecăruia, cum ar fi o serie de nedreptăţi care vin din partea unor organisme menite să aplice legea, hotărâri abuzive, nedrepte, excesive, sau chiar ilegale. Pentru alţii, se poate pune problema unor amenzi nejustificate, abuzive, sau total rupte de contextul legal în care ar fi trebuit să se manifeste o relaţie cu o instituţie. În faţa acestor abuzuri, nativii din Balanţă vor face reclamaţii, cereri, vor pretinde să fie ascultaţi, audiaţi, sau să li se revizuiască cauza tocmai pentru a se intra în legalitate.

Sacrificii şi renunţări

Unii dintre nativi au tot felul de planuri, de gânduri nemărturisite legate de un loc de muncă sau de o formă de activitate profesională menită să-i pună mai bine în valoare, dar multe dintre aceste proiecte vor fi însă transformate radical începând cu 21 august. Ei vor înregistra o serie de dezamăgiri sau vor afla într-un chip discret tot felul de lucruri menite să pună într-o lumină nouă toate aceste demersuri ale lor.

Vor afla detalii despre un loc de muncă, despre un şef, despre salarizare, despre riscurile unei meserii, despre tot felul de condiţii care schimbă fundamental dorinţa lor de până mai ieri, astfel încât vor renunţa încetul cu încetul la mult doritele şi visatele proiecte. Vor începe să construiască nişte relaţii de muncă mai simple, mai cinstite, mai puţin complicate şi mai puţin riscante. Fie vor accepta pentru un moment situaţia care este în prezent, chiar mai puţin strălucitoare din punct de vedere financiar, dar în schimb mai comodă, mai confortabilă. Deocamdată nemulţumirile profunde legate de locul de muncă nu sunt în situaţia de a fi rezolvate, totul este o tatonare, este o încercare, este o asteptare şi este o verificare.

Oricum momentul acestor schimbări profesionale nu ţine de anul 2010, ci de anul 2011, aşa încât este bine să se înarmeze cu răbdare şi, mai ales, cu o anume atitudine protectivă, să nu piardă ceea ce au în favoarea a ceva care sună bine, dar care este iluzoriu, ipotetic şi marcat de foarte multe riscuri. De aceea, perioada care va urma zilei de 21 august, până la jumătatea lunii septembrie, este importantă şi interesantă pentru că vine un stoc de informaţii subtile cu mărturisiri, cu secrete dezvăluite, cu informaţii aflate pe căi mai puţin limpezi, care vin fiecare dintre ele să contureze şi să remodeleze aceste planuri, până când unele dintre ele vor fi abandonate complet, iar altele vor fi transformate din temelii.

Abia în primăvara lui 2011 se poate vorbi de o limpezire, de o edificare şi de o capacitate totală de decizie în plan profesional. Aşa încât, acest segment, chiar dacă este nemulţumitor, este bine să fie lăsat în pace şi să fie păstrat ca un lucru care, dacă nu este aducător de mari satisfacţii profesionale sau de echilibru material, este cel puţin sigur şi măcar de acolo nu vine o lezare.

Altfel, săptămâna mai poate să aducă întâlniri cu prietenii, seri frumoase, agreabile, care se pot însoţi de un pahar de vin, de o mâncare bună, de o discuţie interesantă, şi nu o dată cei născuţi în semnul Balanţei pot să fie în preajma unor persoane cu funcţie, cu rang, cu demnitate, a unor vedete, a unor persoane care să le dea senzaţia că sunt importanţi, că sunt băgaţi în seamă, că sunt apreciaţi, iar ei să se simtă flataţi.


SCORPION

Săptâmâna cuprinsă între 14 şi 20 august este pentru nativii din Scorpion destul de specială. Au în continuare Soarele în casa a X-a, deci în casa puterii, ceea ce înseamnă că sunt nişte oameni care acţionează în forţă, că sunt cum se zice în jargon pe cai buni, reuşesc să-şi impună punctul de vedere, să convingă, să conducă cu mână forte şi mai ales să înlăture tot felul de piedici din calea lor.

Este postura, din punct de vedere astrologic, favorabilă pentru cei care au o anume meserie, dublată de forţa decizională. În schimb, planeta Mercur le dă foarte multe întorsături şi contorsiuni sufleteşti legate de prieteni, parteneri şi colaboratori. Aici, lucrurile sunt complicate. Până pe 20 august încă este bine. Pe 20 august se simte adierea unei crize. Începând cu 21 august, aceşti nativi vor începe să se debareseze de o serie de prieteni şi colaboratori, vor începe să dea în stânga şi în dreapta, vor arunca reproşuri, vor lansa acuzaţii, vor emite o serie de judecăţi de valoare, de opinii, de păreri, de calificative.

Apoi, ar trebui să vorbim chiar de ziua de 20 august, care este importantă pentru ei pentru că aduce o afirmare, un discurs sau o chestiune de principiu, sau o punere pe tapet într-un fel lucid, tăios, nemilos, fără emoţie şi fără trac. Unii dintre cei care au parteneri de viaţă sau se întâlnesc cu un Scorpion în ziua de 20 august se vor speria de felul în care acesta gândeşte şi vorbeste ca şi cum ar fi un chirurg şi cu bisturiul taie în carne vie. Apoi ar mai fi vorba şi de planetele din semnul Balanţei, legat de casa Sănătăţii cu numeroase echilibrări, dar şi mici dezechilibrări.

Atenţie la ziua de 20 august care se poate asocia cu momente de echilibru şi dezechilibru, cu stări bune şi rele, tranzitorii. Câte o oră-două foarte bună, excelentă, câte o oră, două, mai spre seară sau spre noapte, mai proaste, dar partea bună este lipsa de profunzime ale acestor stări proaste, precum şi capacitatea de refacere rapidă.


SĂGETĂTOR

Pentru cei născuţi în zodia Săgetătorului principala problemă, frumoasă, care apare pe cerul lor astral este legată de prietenie, asociaţi sau tovărăşii de toate felurile. Aici este vorba de relaţii noi care se construiesc pe termen lung, dar este vorba şi de relaţii care durează de foarte mult timp şi care acum intră în criză. Partea bună este achiziţia unor persoane care într-o colaborare sau într-o relaţie de parteneriat pot să le aducă acestora un beneficiu personal, pot să le dea idei bune, susţinere, pot să le dea curaj, pot să-i motiveze, pot să reprezinte pentru ei termenul favorabil, onest şi elegant al unei rivalităţi prolifice. Pe de altă parte, este vorba şi de debarasarea de o serie de persoane care mai mult încurcau locul şi complicau existenţa unui nativ din Săgetător.

În sfârşit, întâlniri memorabile, întâlniri fericite. Pentru cei tineri poate fi vorba de vecinătatea unei persoane importante. Acela întinde o mână de ajutor, pune o vorbă bună, îi acordă încredere şi îl saltă pe respectivul Săgetător la început de drum în putere, în rang sau în notorietate. Pentru toată lumea este vorba şi de o perioadă agreabilă în care se întrevăd numeroase seri sau zile care sunt petrecute într-o atmosferă de jubilaţie, de veselie, de optimism, de încredere, de seninătate - antrenament, sport, excursii, petreceri, totul este la nivel superlativ, într-un chip agreabil menit să aducă o contrabalansare la stresul lunilor trecute, la nemulţumirea şi crisparea unor săptămâni care i-au transformat la un moment dat în nişte persoane oarecum antipatice, nervoase şi obosite.

Apoi, de pe 21 august, timp de trei săptămâni vor sta într-o penumbră sau în culise fără să mai iasă la rampă, este modelul cel mai înţelept de a trăi acest tranzit care, pe casa a zecea, le grevează destul de mult imaginea. Ca să nu strice şi să nu-şi complice existenţa este mai bine să intre într-o vacanţă a imaginii şi posturii publice. Prezenţa Soarelui în casa a noua este un aliat din punct de vedere ideologic, dar şi ideatic. Pot avea idei multe, pot fi creatori, spontani, spumoşi, spectaculoşi, dar pot să fie şi originari, ori autoritari, determinanţi şi hotărâtori în planul în care se manifestă. Dacă este vorba de un crez personal, o serie de persoane sunt mânate de o ambiţie uriaşă şi atunci fac tot felul de lucruri menite să ducă la o construcţie interioară puternică.

Relaţia cu divinitatea

O adevărată vocaţie religioasă se poate instala în sufletul unor nativi, să simtă o nevoie imperioasă de biserică, de spaţiu sacru al uni edificiu religios, de dialogul cu un preot, de rugăciune, de trăirea într-un context creştin sau de altă expresie religioasă, de cultul obiectelor sacre, al icoanelor, al cărţilor sau al sfinţilor şi al tuturor reperelor care dau demnitate şi ascensiune spirituală. Pentru alţii problemele finaciare sunt complicate în ziua de 20 august când îşi vor reprima o serie de dorinţe, de a cumpăra sau de a-şi face o plăcere, de a pleca în excursie, de a mânca un lucru bun, de a cumpăra un obiect scump.

Îşi vor face calcule, odată, de două ori, de trei ori până când vor ajunge la decizia înţeleaptă că mai bine se abţin. Probleme legate de familie, de patrimoniu, de casă şi de locuinţă. Fie o serie de lucruri acasă, în gospodărie nu merg, se strică sau ei nu se mai simt bine în largul lor, ceva le dă un disconfort, fie mobila nu mai este pe placul lor, fie modul de viaţă care să petrece între nişte obiecte şi într-o gospodărie este jenant, stringent şi grevant. Simt nevoia să se debaraseze de obiecte, să facă loc în preajma lor, să se mişte mai lejer, totul să se desfăşoare mai ergonomic, să se înconjoare de obiecte noi frumoase sau mai utile şi mai sănătoase, să arunce lucrurile vechi care nu mai merită să fie nici măcar reparate.

Dar toate aceastea nu pot să fie realizate acum, de aceea sunt nemulţumiţi şi enervaţi, bufnesc şi trântesc scaune şi sertare, toate lucrurile care creează ceea ce se cheamă războiul obiectelor. Dar cum această situaţie va mai dura până în primăvara lui 2011 este bine să nu ajungă la exasperare fix în această perioadă.


CAPRICORN
 
Pentru cei născuţi în semnul Capricornului ziua de 20 august este importantă din punctul de vedere al influxurilor astrale. Luna se va afla în segmentul lor natal, în Capricorn, şi va fi importantă pentru ei pentru că aduce acutizarea unor trăiri importante, o anume reflexivitate accentuată, o anume trăire care vine să le dea lor nişte motivaţii speciale. Evenimentele din viaţa lor se succed, se precipită într-o cadenţă am spune teatrală care ţine de lovituri de graţie sau ale sorţii.

Primesc tot felul de veşti, trec prin tot felul de încercări şi sunt supuşi unui stres continuu. Să nu uităm că există un guvernator al lor, Saturn, în exaltare în Balanţă în casa a X-a, care nu primeşte cele mai bune impulsuri. De aici, foarte multă degringoladă în plan personal pentru că vin problemele familiare care dau peste cap orice dorinţă de afirmare. Multe dintre lucrurile pe care şi le-au propus sunt blocate, amânate, uitate, abandonate pentru că există alte priorităţi. În plus, întreaga săptămână aduce un accent deosebit prin stres si dorinţă de echilibrare prin incapacitate de echilibrare şi printr-o uriaşă dorinţă de a se menţine pe linia de plutire, de a-şi ţine nervii, de a nu ceda, de a nu intra în panică. Este, într-adevăr, un moment complicat şi cheia acestei perioade, pe care am identificat-o ca fiind legată de tranzitul Lunii în ziua de 20 august, vine să le aducă lor pe de o parte nemulţumire şi spaimă pentru ziua de mâine sau pentru viitor, dar şi o anume viziune lucidă, realistă asupra unei situaţii complicate.

Fac foarte multe gesturi şi demersuri cu consecinte, implicaţii sau condiţionări juridice. Trebuie să facă acte, să legalizeze documente, să traducă, să ştampileze, să ia aprobări, să depună documente, să ceară înlesniri, să facă tot felul de demersuri care ţin de casă, familie, patrimoniu, gospodărie, locuinţă, teren, pământ, moştenire, relaţii cu părinţii sau cu cei în vârstă, sau cu cei în vârstă din familie chiar dacă nu sunt rude foarte apropiate.

Sunt foarte multe responsabiltăţi pe umerii celor născuti în zodia Capricornului, de aceea spuneam că toate acestea vin în contradicţie cu dorinţa lor de echilibru, de calm, nu neapărat de fericire, ca şi cum ei şi-ar dori să trăiască rupţi de forfota vieţii, într-un turn de fildeş la care să nu ajungă nici un zgomot, nici un stres şi ei să fie linistiti. Nu despre asta este vorba, nu despre o condiţie absurdă, ci dimpotrivă, de dorinţa lor de afirmare şi de conduită profesională responsabilă. Din păcate, chiar dacă sunt responsabili, conduita lor îi obligă să ia decizii tocmai pentru ca să nu se creeze complicaţii. Se delege o serie de activităţi unor persoane din preajma lor, să renunţe de bună voie la o serie de sarcini la serviciu sau să le amâne pe cele care pot fi amânate pentru o perioadă mai liniştită când ei se vor putea dedica cu întreaga forţă şi capacitate acestei rezolvări. Îşi creează singur amânări în dorinţa de a se degreva pe moment de prea plinul fiecărei zile pe care o trăiesc.

Numeroase probleme financiare, cea mai importantă zi de stres şi de responsabilitate financiară, prin decizie sau prin gesturi, hotărăsc să cheltuiască, dar şi cheltuiesc, hotărăsc să nu mai facă o cheltuială şi atunci trebuie să se revizuiască un întreg plan financiar în viaţa lor. Această zi este 20 august dar cu o marjă de toleranţă se poate vorbi că, începând cu ziua de 19 august, de pe la prânz, până pe 21 se tot discută şi se vorbeşte ori se ia această decizie. Este un moment de aproximativ 48 de ore în care problemele băneşti sunt imposibil de evitat şi trebuie tranşate repede, sperăm că şi bine.


VĂRSĂTOR

Pentru cei născuţi în semnul Vărsătorului dispoziţia astrală a săptămânii viitoare ne conduce pe noi la concluzia că este vorba de o perioadă ambiguă şi fără direcţie clară. Continuă o serie de impulsuri pe care aceste planete le oferă Vărsătorilor de vreo 2 săptămâni încoace. La fel, în aceeaşi notă, vor trăi şi vor evolua aceşti nativi şi în perioada cuprinsă între 14 şi 20 august. Pe unii s-ar putea ca acest lucru să nu-i mulţumească foarte tare dacă au parte de necazuri sau dacă nu au reuşit să rezolve nimic şi au constatat că bat pasul pe loc şi că întreaga lor existenţă este o stagnare.

Pentru alţii s-ar putea să fie un lucru îmbucurător pentru că în funcţie de semn de generaţie sau de ascendent şi de dispoziţia horoscopului personal au intrat într-o rezonanţă agreabilă cu cerul astral al acestei perioade. Putem spune că se păstrează o anume discrepanţă la nivelul dialogului, schimbului de idei.

Apoi pentru cei tineri sau cei maturi există un anume disconfort cu privire la nevoia, uneori imperioasă, de a se pune pe învăţat. Îi enervează acest lucru fie că e vară, fie că nu au chef să înveţe, fie că nu le-a plăcut niciodată să înveţe, fie că nu le-a plăcut niciodată să fie constrânşi. Ei sunt adepţii unei libertăţi totale interioare şi individuale. Fac ceea ce doresc şi în general fac foarte puţin din ceea ce li se spune, li se induce sau li se ordonă.

Acum, această nevoie imperioasă de a se pune pe învăţat li se pare o constrângere nedreaptă. Pe de altă parte nici nu pot să nu ţină cont şi să ignore această nevoie pentru că altfel nu vor obţine o diplomă, un certificat, un atestat, o confirmare a unei competenţe, a valorilor lor sau a unui nivel de pregătire care trebuie oficializat prin apostila unui juriu, a unei comisii sau a unui personaj însărcinat cu funcţie de examinator.

Toată această verificare şi răscolire pe ei îi nemulţumeşte, îi enervează, ba mai mult, resimt totul ca şi cum este o umilinţă. Dacă este vorba de cei tineri poate că aspectul pe care tocmai l-am denumit umilinţă nu funcţionează şi ei nu se simt jigniţi deloc. Ba dimpotrivă sunt şi foarte încântaţi să acumuleze cât mai multe certificate diplome, permise, şi aşa mai departe. Pentru cei maturi însă lucrurile se pun într-un chip mai delicat. Ei au un sentiment de jenă, şi îşi vor spune-cum să mă duc eu în faţa unei comsisii şi unii mai tineri decât mine să mă întrebe ei pe mine, mă verifică ei pe mine, eu care…şi fac un caz de conştiinţă de sine şi un caz de mândrie.

Vor face exact cum vor dori. Totuşi noi observăm că există destul de mult stres şi chiar dacă vor începe să înveţe o vor face cu foarte puţină tragere de inimă. În schimb cerul astral le oferă o anume disponibilitate spre şlefuire intelectuală, spre lecturi rafinate, spre meditaţie filosofică, spre preocupări care ţin mai mult de evoluţie spirituală.


PEŞTI

Pentru cei născuţi în semnul Peştilor se accentuează problemele băneşti, mai ales cele care presupun banii datoraţi ori plătiţi altora, fie instituţiilor, fie unor persoane particulare. Se fac foarte multe plăţi, se fac foarte multe cheltuieli, se fac mai puţine investiţii, poate că se fac şi unele cumpărături. Dar există în interioritatea Peştilor o mare spaimă de viitor legată tocmai de absenţa banilor ca şi cum acum pentru moment au cele necesare, dar se tem că de mâne vor rămâne pe geantă.

În această situaţie stresul alimentează o stare interioară de disconfort, de spaimă, de nemulţumire. Au insomnii, nu au chef să mănânce, nu au chef să lucreze si nu fac decât proiecte, unele dintre ele bazate pe elemente concrete, viabile care sunt menite să le asigure siguranţa materială pe viitor. Relaţiile parteneriale sunt amestecate şi în principal dialogul este cel vizat. Dacă până pe 20 august sunt nişte parteneri acceptabili de dialog şi pot vorbi bine, frumos şi înţelept, de pe 21 august devin nişte persoane tăcute, poate chiar supuse unei discreţii exagerate, sunt retractili, nu doresc să vorbească despre ei, refuză să se mărturisească, fac declaraţii despre ei, sau dau explicaţii trunchiate, parţiale în asa fel încât lumea din jur să înţeleagă cât mai puţin sau să afle cât mai puţin despre ei.

Au crize de pudoare, crize de muţenie, le place să stea tăcuţi, închişi, izolaţi, singuri, în camera lor, în casa lor, într-o casă de vacanţă, sau sa plece de-acasa ca sa nu mai auda si să nu mai fie întrebaţi. Nu doresc să afle prea multe lucruri, sunt sătui de cuvinte si de vorbe, de explicatii şi de interpretări si doresc la randul lor să fie lăsaţi în pace şi să nu mai dea nici un fel de explicaţie cu privire la deciziile lor de viaţă. Îi enervează şi simplul ce mai faci, îi enervează şi simplul bună seara sau la revedere.

În preajma datei de 20 august se pot pune nişte probleme speciale legate de locul de muncă. O însărcinare aparte, o funcţie, un rang, o demnitate, un onor, o preţuire, un premiu, o distincţie de un anume fel, una concretă materială sau una metaforică, la nivelul impresiei si al sentimentelor. Pot să muncească bine, pot să facă dovada calităţii şi capacităţii lor profesionale remarcabile, cei tineri pot să iasă în evidenţă, cei maturi pot să confirme, iar în ansamblu, aproape toţi nativii, pot să aibă o satisfacţie deosebită dacă este voba de acceptarea unor propuneri, de semnarea unor contracte sau de discutarea, tranzactionarea unor termeni care să permită o colaborare, atunci toate aceste lucruri este bine să fie încheiate până pe 19 august.

De pe 20 august, lucrurile devine greoaie, complicate sau se desfăşoară în detrimentul Peştilor. Apoi pentru trei săptămâni, până la jumătatea lunii septembrie toate aceste dialoguri vor fi total neindicate, păguboase sau imposibil de depăşit într-o dinamică a lor obstrucţională, ca si cum toată lumea s-ar opune finalizării unei înţelegeri sau parafării unui contract. Cu atât mai puţin cu a schimbării unui noi loc de muncă ori a integrării în noi tipuri de viata, activitate si colectivitate.

Este momentul în care Pestii trebuie să înteleagă că trăiesc un moment de recul, nu este momentul lor bun în general, niciodată peste an , este perioada când prezenta Soarelui în anume lăcasuri ale cerului lor astral nu le permite să facă chiar tot ceea ce îşi doresc. Este un moment restrictiv, este un moment al evenimentelor secundare, de aceea lucrul cel mai înţelept este să se odihnească, să-şi vadă de sănătate, să nu se supere prea tare pentru că o serie de lucrui nu merg repede şi bine, pe linia dorită, să fie înţelepti si mai ales să urmeze un regim alimentar si un regim medical care să favorizeze trupului refacerea unei energii pierdute.

(Complet pe evz.ro)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
899

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
198

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...