UNPR-istii sustin diminuarea fondului de salarii in locul reducerii individuale a salariilor bugearilor

UNPR-istii sustin diminuarea fondului de salarii in locul reducerii individuale a salariilor bugearilor
In acest weekend, la Botosani s-au reunit reprezentanti a peste 30 de organizatii judetene ale Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), in prezenta unor lideri de marca ai partidului, printre care Gabriel Oprea si Cristian Diaconescu, dar si coordonatorul UNPR pe zona Moldova, senatorul botosanean Liviu Campanu.

Conform informatiilor furnizate de Marian Sarbu in cadrul unei conferinte de presa desfasurate duminica la amiaza, la Hotelul Premier din Botosani, au fost abordate in special probleme de natura organizatorica, un palier absolut firesc, spune Sarbu, pentru un partid aflat la inceputul carierei sale pe scena politica. Totodata, UNPR-istii au anuntat ca au sosit la Botosani si cu ajutoare pentru sinistrati.

"In cadrul intalnirii am abordat fireste si teme aflate la ordinea zilei, una dintre aceste teme a fost cea legata de propunerea nostra cu privire la inlocuirea diminuarii salariilor individuale pentru personalul bugetar asa cum este prevazut in actuala legislatie cu diminuarea fondului total de salarii. Noi consideram ca ar fi mult mai drept, mult mai bine si vom sustine acest lucru, avem un acord si cu organizatiile sindicale in acest sens, ca cel putin incepand cu 1 ianuarie 2011 diminuarile acestea sa nu se mai faca pe salariile individuale ale personalului bugetar, ci pe fondul total de salarii", a precizat Marian Sarbu.

In cadrul intalnirii a fost discutata si problema pensiilor, liderii UNPR nefiind de acord cu "pozitia exagerata a Bancii Nationale cu privire la fondul de pensii si la pensionarii in ansamblu".
 
"Noi credem ca, asa cum  Banca Nationala discuta acum in legatura cu pensionarii si cu fondul de pensii, in termeni strict contabili, nu putem fi de acord cu o asftfel de abordare si credem ca in continuare pensionarii merita toata atentia, credem ca pozitiile de acest tip ale Guvernatorului Bancii Nationale si ale reprezentatilor Bancii Nationale in ansamblu induc ideea ca statul roman ar trebui aproape sa renunte la orice forma de protectie sociala, ori noi suntem total impotriva unei astfel de pozitii, statul roman este un stat social, asa cum scrie si in Constitutie, si nu trebuie sa renunte la formele de protectie sociale cunoscute, evident cu ajustarile necesare", a conchis Sarbu.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
22

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Învierea Domnului (Sfintele Paşti)

astăzi, 07:58
5

Numim sărbătoarea de azi Paști, după cuvântul care în vechiul grai evreiesc însemnează trecere; fiindcă aceasta este ziua în care Dumnezeu a adus, la început, lumea...

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
212

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...