Universitatile care nu se supun evaluarii ar putea fi desfiintate! AFLA AICI INFORMATII DESPRE FACULTATEA CARE TE INTERESEAZA!

Universitatile care nu se supun evaluarii ar putea fi desfiintate! AFLA AICI INFORMATII DESPRE FACULTATEA CARE TE INTERESEAZA!
In opinia fostului ministru al Educatiei, Mircea Miclea, in prezent presedinte al Comisiei prezidentiale pe invatamant, universitatile care nu se supun evaluarii ARACIS (Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior - n.r.) ar putea fi desfiintate.

 Aceasta solutie este inclusa in proiectul legilor invatamantului pe care comisia prezidentiala l-a prezentat saptamana trecuta.

"In acest pachet de legi este spus explicit ca: unu, daca o instutitie de invatamant superior refuza o evaluare din partea ARACIS sau a unei agentii delegate de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii intra in desfiintare, si doi, introducand in aceasta legislatie sanctiuni foarte severe pentru situatiile in care este incalcata asigurarea calitatii, de la demiterea rectorului, pana la desfiintarea universitatii", a precizat Miclea.

Pe langa sanctiunile date institutiilor care nu se supun evaluarii, comisia prezidentiala mai propune, in pachetul de legi, ca posturile didactice sa nu mai fie ocupate de persoane care au plagiat, functiile de conducere in cadrul universitatilor sa nu mai fie ocupate de demnitari, iar rudele de gradul II sa nu mai poata da concurs in aceeasi catedra.

In prezent plagiatul, nepotismul si lipsa de transparenta sunt cele mai grave si extinse probleme ale invatamantului superior din Romania, potrivit unui raport prezentat recent de organizatia Coalitia pentru Universitati Curate (CUC).

Stiri Botosani va pune la dispozitie cateva pagini oficiale care sa va ajute sa verificati daca facultatea la care vreti sa va inscrieti este acreditata sau in curs de autorizare, este autorizata sau are aviz de functionare provizorie:

LISTA FACULTATI ACREDITATE SAU AUTORIZATE SA FUNCTIONEZE PROVIZORIU

LISTA FACULTATILOR AFLATE IN PROCES DE ACREDITARE

FACULTATI PARTICULARE AUTORIZATE SA FUNCTIONEZE PROVIZORIU


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
355

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
633

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
1038

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...