Universitatea Suceava da startul celei de-a doua editii a concursului Student pentru o zi

Competitia este adresata elevilor din ultimul an de liceu din judetele Suceava, Botosani si Neamt si urmeaza sa fie lansata luna viitoare, de Universitatea Stefan cel Mare Suceava. 

Concursul Regional Student pentru o zi se va desfasura in perioada 15 martie-10 aprilie 2009, iar la competitie vor participa cate doi elevi desemnati din fiecare liceu sau colegiu national din judetele mentionate anterior.

Concursul consta intr-o proba scrisa de trei ore, la o disciplina in functie de domeniul pentru care opteaza candidatul, iar tematica de concurs si bibliografia sunt afisate pe site-ul www.studentpentruozi.usv.ro.

Prima zi de concurs este 15 martie, cand se va avea loc testarea candidatilor inscrisi pentru domeniile matematica, fizica, limba si literatura romana.

Pe 22 martie vor avea loc testarile pentru domeniile limba si literatura engleza, spaniola, informatica si electronica-automatizari.

Concursul va continua pe 29 martie pentru domeniile geografie, istorie, psihologie si filosofie, si pe 5 aprilie pentru economie, biologie, franceza si germana.

 Elevii care se califica pe primele trei locuri, cat si cei premiati cu mentiuni, obtin un certificat care le ofera posibilitatea de a fi studenti ai Universitatii Stefan cel Mare din Suceava, cu inscrierea gratuita, pe locurile fara taxa.

Totodata, Universitatea Stefan cel Mare va oferi cate 500 de lei fiecarui elev clasat pe locul I, cate 300 de lei concurentilor care termina competitia pe locul II si cate 200 de lei ocupantilor locului III.

In anul scolar trecut, 120 de elevi au participat la prima editie a concursului Student pentru o zi.

Prin participarea la aceasta competitie, elevii au posibilitatea sa experimenteze viata de student, atat sub aspectul educational, prin sustinerea de examene, cat si social, fiind cazati in campusul universitar.

Concursul urmareste familiarizarea elevilor cu mediul studentesc si demonstrarea evolutiei ascendente a invatamantului preuniversitar.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Trilogie autumnală”, expoziție de pictură și grafică pe simezele Colecției de Artă Botoșani!

Thursday, 17 October 2024

Lucrările etalate pe simeze au ca tematică principală peisajul, respectiv ilustrarea toamnei, în maniera în care anotimpul a fost perceput și redat cromatic, în tehnica preferat...

Se schimbă legea pentru șoferii în vârstă: Ce intenționează Uniunea Europeană!

Thursday, 17 October 2024

Un nou proiect de lege îi vizează pe șoferii cu vârsta de peste 70 de ani. Se discută dacă aceștia mai au abilitățile necesare pentru a conduce. Noul regulament aflat în dezba...

Ajutați câinii din Adăpostul Public Botoșani să câștige un tir cu mâncare!

Thursday, 17 October 2024

Momentan aproximativ 650 de patrupede se află la padocul municipiului, iar donațiile sunt singura lor sursă de hrană. Pentru a câștiga, avem nevoie încă o dată de sprijinul comunit...