INCREDIBIL! Un barbat are 12 copii, ale caror mame sunt surori!

INCREDIBIL! Un barbat are 12 copii, ale caror mame sunt surori!

 Casa in care locuiesc cele 13 suflete  www.7est.ro

Un barbat dintr-o localitate ieseana are 12 copii, ale caror mame sunt surori!

Toti copiii au fost nascuti acasa, femeile fiind asistate la nastere de barbatul lor, care are pregatire in domeniul veterinar! Chiar daca traiesc intr-o casa saracacioasa, autoritatile spun ca cei 12 copii sunt bine ingrijiti. Mai mult, niciunul dintre minori nu merge la scoala, barbatul spunand ca toti copiii lui invata acasa tot ce au nevoie.

Paradoxal, atat vecinii, cat si autoritatile, au doar cuvinte bune la adresa consatenilor lor!

La 40 de kilometri de Iasi, cocotata pe un deal, traieste familia lui George Chirila. Intr-o casa ce aduce mai degraba a cocioaba, jumatate din caramizi BCA, jumatate din chirpici, locuiesc 15 suflete. Fara curent electric, izolati la 4 kilometri de satul Mihail Kogalniceanu. Dar asta e nimica toata pe langa povestea lor de viata.

De 10 ani, barbatul casei, George, traieste alaturi de doua surori, Nicoleta si Mariana. Cu acestea, Chirila are 12 copii. Barbatul nu a inregistrat niciunul si spune ca acesta este modul lui de protest fata de sistem. Urmasii lui nu au trecut niciodata pe la doctor si nici nu si-au luat ghiozdanele sa mearga la scoala.

Cum intri in satul Mihail Kogalniceanu si intrebi de George Chirila satenii iti arata capatul catunului. Sunt vreo 4 kilometri de mers pana la el. Un drum care, in plina iarna, e plin de glod. Casa e ultima din sat, izolata. "Nicoleta Moldoveanu sunt" , spune o femeie tanara. Nicoleta are 33 de ani si este din Pitesti. Pe George l-a cunoscut insa in Braila, in satul bunicilor. S-au vazut, s-au placut, iar ea l-a urmat la Iasi unde George era student la Medicina Veterinara.

"Eu am facut Geologie la Iasi, el a terminat doar trei ani la Medicina Veterinara", povesteste femeia. Primul copil, pe Petru l-a nascut in 1997. A venit sa o ajute la gospodarie Mariana, sora ei mai mare cu un an.

"A venit sa ne ajute si a ramas definitiv. Ele au invatat sa accepte in timp ca ambele sunt sotiile mele", explica George cum e viata alaturi de doua surori. Cu niciuna dintre ele nu este casatorit legal. Au urmat apoi unul cate unul restul copiilor. Toti nascuti acasa.

"Nu ii ducem la medic si nici la scoala. Ii tratam acasa, cu metode naturiste. Ceaiuri, tincturi sau miere de albine", spune Nicoleta. Pentru ca au nascut acasa asistate doar de "sotul" lor, niciunul dintre copii nu a avut certificat de nastere. Acum, Primaria comunei Tiganasi a facut actiuni in instanta pentru inregistrarea tardiva a copiilor. Adica sa aiba si ei certificate de nastere, sa existe si in acte.

"Avem un proces la Iasi, eu cu sotul, ca sa inregistram doi copii. La restul am reusit sa le facem certificate de nastere. Sora mea mai are si ea de inregistrat inca trei", explica aceasta.

"Familia" are gospodarie mare. Peste 200 de oi, vaci, cai, pamant si stupi de albine. Pentru ca e mult de munca, iau oameni din sat care sa-i ajute. Contracost bineinteteles. "Le dam faina, fasole, ce avem si noi in gospodarie. Cu pamantul pe care il avem ne ajunge sa mancam toti si ne ramane sa mai ducem si la piata, la vanzare", spune Mariana.

Nu se sfieste sa isi laude barbatul, despre care spune ca este foarte gospodar. "El munceste toata ziua. Noi facem de mancare si avem grija de copiii", explica Nicoleta. Gatesc de trei ori pe zi, pentru 15 persoane. Apoi spala si se ingrijesc orataniile de pe langa casa. N-au lumina, si nici gaz. Copiii se joaca seara, cand e frig, la lumina lampii si invata sa scrie si sa citeasca de la tatal lor.

"Nu vreau sa ii dau la scoala pentru ca ii indoctrineaza si ii integreaza in tipare. Eu vreau sa invete sa gandeasca singuri si sa aiba timp sa cugete", isi motiveaza George actiunile.

Despre faptul ca cele doua surori au nascut acasa, cu el ca moasa, spune ca este un lucru natural si firesc.

"Eu cred ca este mult mai sigur asa. Atata vreme cat ele sunt sanatoase, nu vad de ce ar fi probleme la nastere", spune acesta. Desi nu este adeptul nici unei religii, este credincios si spune ca a visat de la 12 ani ca va avea 15 copii. Femeile nu mai vor deocamdata urmasi si spun ca ar fi de preferat sa creasca cei mici pana sa mai faca altii.

"Mi s-a aratat Iisus in vis si de atunci stiu ca o sa am exact 15 copiii. Stiu ca ele nu prea mai vor acum copiii si vad ca Domnul tine deocamdata cu ele", arata razand George.

Casa in care locuiesc cele doua femei nu este a lor. Au planuri sa contruiasca una in care sa traiasca decent impreuna.

"O sa fie o casa mare, cu panouri solare, din alea de care a vazut George anul trecut cand a fost in Germania. O sa avem curent si pentru becuri si pentru frigider sau calculator", incheie optimista Mariana.

Expertiza antropologica pentru stabilirea exacta a varstei

"Noi avem cazul Marianei si Nicoletei Moldoveanu in evidentele noastre. Cu ajutorul unei fundatii, care a platit costul unor expertize antropologice la care trebuiau supusi copiii pentru determinarea exacta a varstei, o parte din ei au deja certificate. Pentru ultimii cinci exista acum doua procese de inregistrare tardiva a nasterii pe rolul Judecatoriei de la Iasi", spune Florentina Pricop, asistentul social din comuna.

Copiii sunt foarte bine ingrijiti, nu sunt maltratati sau abuzati, iar barbatul nu a cerut niciodata ajutor de la stat pentru a-i creste. Nici unul din copiii sai nu ia alocatie, desi in cazul lui ar aduna mai bine de 8 milioane din insumarea celor 12.

"Nu putem sa il contrangem sa ii dea la scoala. Aceasta este de altfel singura problema pe care o intampinam cu familia lui George Chirila", incheie asistenta.

"Stiu de cazul lui George Chirila. El este un om gospodar si nu avem ce sa-i reprosam. Stiu ca o parte din copii au certificate de nastere si incercam sa il convingem sa ii dea la scoala", a declarat Mihai Roibu, primarul comunei Tiganasi din judetul Iasi.

Sursa: 7 est

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
42

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
81

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
59

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...