Universitatea Spiru Haret, reclamată la DNA

Universitatea Spiru Haret, reclamată la DNA

IULIAN URBAN

DNA a fost solicitat să înceapă o anchetă în cazul Universităţii Spiru Haret. Demersul aparţine senatorului democrat-liberal Iulian Urban, care susţine că Universitatea ar fi organizat cursuri fără să deţină autorizări legale, prejudiciind studenţii.

Este vorba de specializările Sociologie-Psihologie, Filosofie-Jurnalism şi Drept.

"Pornind de la corespondenţa purtată de subsemnatul cu reprezentantii ARACIS, vă solicit să demaraţi o investigaţie penală vizând stabilirea cadrului de legalitate în care, în perioada 2004-2009, Universitatea Spiru Haret a organizat la specializările Sociologie-Psihologie, Filosofie-Jurnalism şi Drept, cursuri pentru studenţi, fără să deţină niciun fel de autorizare legală, cu stabilirea prejudiciului cauzat seriilor de studenţi care au fost încadraţi în această perioadă de timp", se arată în interpelarea senatorului PD-L.

Iulian Urban sustine, de asemenea, că în toţi aceşti ani Universitatea a emis diplome care nu pot fi recunoscute, "lipsite de orice efect juridic".

Presa a scris, în urmă cu câteva zile, că 17 facultăţi, forma de învăţământ la distanţă, din cadrul Universităţii Spiru Haret funcţionează ilegal, scrie Amos News.

Nu au fost nici acreditate, nici autorizate provizoriu să funcţioneze. Cu toate acestea, la cele 17 facultăţi sunt înscrişi sute de noi studenţi în fiecare an, care habar nu au că vor urma o facultate neacreditată.

(Amos News)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
124

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
35

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
250

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...