Universitatea Cuza Iasi a stabilit calendarul admiterii

Universitatea Cuza Iasi a stabilit calendarul admiterii
Universitatea Alexandru Ioan Cuza este prima institutie de invatamant superior care a stabilit atat conditiile de admitere la studiile de licenta, cat si taxele de studiu.

Calendarul exact al concursului de admitere este urmatorul: 11 - 16 iulie – înscrierea candidatilor, 17 - 19 iulie – selectia candidatilor si afisarea rezultatelor. Universitatea a stabilit si numarul de locuri care vor fi scoase la concurs, pe fiecare facultate, atat la buget, cat si la taxa. Cu toate acestea, cifra oficiala va fi finalizata abia dupa ce Ministerul Educatiei va aproba numarul propus de universitatea ieseana, scrie bzi.ro.

Institutiile de invatamant superior de stat iesene se pregatesc de atragerea viitorilor studenti. Cu o noua Lege a Educatiei Nationale (LEN), care le-a obligat sa aplice o serie de modificari radicale, inclusiv privind modalitatea de alegere a rectorului, universitatile au demarat procesul dedicat admiterii pentru anul universitar 2011 - 2012.

Pana acum, Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) este prima institutie de invatamant superior care a stabilit atat conditiile de admitere la studiile de licenta, cat si taxele de studiu. Concursul de admitere la UAIC se va desfasura în doua sesiuni: prima în luna iulie, iar cea de-a doua în septembrie.

Calendarul exact al concursului de admitere este urmatorul: 11 - 16 iulie – înscrierea candidatilor, 17 - 19 iulie – selectia candidatilor si afisarea rezultatelor. A doua sesiune a fost stabilita pentru luna septembrie: 12 - 15 septembrie –  înscrierea candidatilor, 16 - 18 septembrie – selectia candidatilor si afisarea rezultatelor.

De asemenea, Cuza a stabilit si numarul de locuri care vor fi scoase la concurs, pe fiecare facultate, atat la buget, cat si la taxa. Cu toate acestea, cifra oficiala va fi finalizata abia dupa ce Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) va aproba numarul propus de universitatea ieseana. Detaliile complete privitoare la modul in care, pas cu pas, un absolvent de clasa a XII-a se poate inscrie poate fi consultat pe adresa http://admitere.uaic.ro/.

In acelasi timp, Biroul Senat al Universitatii Cuza a stabilit si costul total, anual, al taxelor de studiu pentru studentii admisi la taxa in cadrul uneia dintre facultati. Limitele taxelor de scolarizare variaza intre 1.600 si 3.000 lei pentru intregul an de studiu. Taxele de înscriere variaza intre 100 si 250 lei, cu exceptia Facultatilor de Chimie si Teologie Romano-Catolica, unde nu se vor percepe taxe de inscriere. Ca o facilitate, candidatii olimpici, de la concursurile recunoscute de facultati, sunt scutiti de plata taxei de înscriere, prezinta bzi.ro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ofertă la teatru de Zilele municipiului Botoșani: Un bilet plus unul gratuit la „Iubesc. Iubesc. Te iubesc!”

astăzi, 12:59
8

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18:00, la Casa Tineretului, se va juca spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili, regizat de regizorul georgian Andro Enukidze. ...

Cinci persoane, printre care și un copil de 8 ani, rănite într-un accident rutier în a treia zi de Paște! (foto)

astăzi, 12:20
644

Un accident rutier în urma căruia au rezultat cinci victime s-a produs, marți dimineață, pe raza localității Roșiori, din județul Suceava.Potrivit pompierilor care au ajuns la fața ...

Risc de inundații în județul Botoșani, Cod Galben până la miezul nopții!

astăzi, 12:00
91

Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au instituit Cod Galben până astăzi, la ora 24.00.Fenomenele prognozate sunt „s...