Subofiterul Mihai Talpalaru, la Terapie Intensiva, sub ingrijirea medicilor ieseni

Subofiterul Mihai Talpalaru, la Terapie Intensiva, sub ingrijirea medicilor ieseni

 Elicopterul sosit la Botosani a facut cale intoarsa!  

Subofiterul Mihai-Dragos Talpalaru, grav ranit intr-un accident rutier pe raza localitatii Victoria, comuna Stauceni, a fost transferat la sfarsitul saptamanii trecute la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi.

Starea subofiterului este stabila, dupa ce acesta a fost operat mai intai la Spitalul Judetean Botosani. In accidentul produs pe 28 aprilie, un barbat si-a pierdut viata dupa ce o dubita condusa de un sucevean s-a izbit frontal in masina condusa de Mihai Talpalaru. Pasagerul aflat alaturi de subofiter, un batran luat la ocazie, a decedat.

"Pacientul a fost transferat de un echipaj SMURD de la Botosani, iar acum se afla internat la Terapie Intensiva. Barbatul a suferit in accident mai multe leziuni grave la nivelul toracelui, abdomenului, membrelor si capului. Primele au fost rezolvate, dar in perioada urmatoare va sta la Terapie Intensiva pentru rezolvarea leziunilor cerebrale", a declarat pentru Buna Ziua iasi conf. dr. Diana Cimpoesu, medic coordonator UPU-SMURD la Spitalul Sf. Spiridon.

La cateva ore de la accident, s-a incercat transferarea subofiterului la Iasi, insa echipajul SMURD a fost nevoit sa renunte la transportul victimei. "Starea pacientului era foarte grava, de aceea s-a decis acordarea primului-ajutor la fata locului si anularea transportului la Iasi. In timpul zborului ar fi putut aparea complicatii care sa-i puna viata in pericol", a declarat conf. dr. Diana Cimpoesu, sefa SMURD Iasi, astfel ca Mihai Talpalaru a fost transportat la Iasi abia dupa ce echipa de la Botosani l-a stabilizat.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
16

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
56

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
105

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...