Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi desfiinteaza sesiunile de examene!

Studenţii ieşeni vor fi evaluaţi pe tot parcursul semestrelor, astfel încât vor fi obligaţi să participe la cursuri şi seminarii!

Studenţii universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi (UAIC) pot spune adio sesiunilor de examene, în noul an universitar, senatul instituţiei hotărând că e timpul să schimbe modul de evaluare.

Începând cu noul an universitar, tinerii de la Cuza nu vor mai trebui să înveţe la finalul semestrelor, însă, pentru a promova fiecare an vor fi nevoiţi să prezinte pe tot parcursul şcolarizării proiecte, studii de caz, eseuri individuale şi lucrări de laborator ce vor fi notate periodic.

Evaluarea formativă sau progresivă, cum se numeşte în mod oficial noul gen de examinare, presupune şi faptul că la finalul fiecărui semestru studenţii vor avea ocazia să-şi îmbunătăţească rezultatelor obţinute.

Facultăţile din cadrul UAIC au primit libertatea de a decide fiecare în parte forma exactă prin care vor aplica noul sistem ce va fi valabil doar pentru forma de învăţământ la zi.

Pe lângă adaptarea procesului didactic la cel din Occident, decizia universităţii ieşene vizează şi participarea în permanenţă la cursuri şi seminarii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...