Statul isi vinde pamantul!

Statul isi vinde pamantul!
Terenurile statului nu mai au viata lunga la ADS, pentru ca minis­trul Agriculturii vrea sa le vanda, cel putin pe cele care au o situatie speciala, precum pa­manturile de sub livezi sau de sub luciu de apa.

Inte­resant este faptul ca, in aceasta perioada, cand criza economica este din ce in ce mai adan­ca, Mi­nisterul Agricul­turii si-a manifestat intentia de a vinde cam tot ce se poate.

"Imbu­na­tatirile Funciare" au termen pana la sfar­situl anului sa se pri­vatizeze, valoarea te­renurilor societatii producand mare dis­cor­­die in ultimii doi ani.

Plecat in teritoriu sa se intalneasca cu fermierii, Ilie Sarbu, ministrul Agriculturii, a declarat, ieri, la Bistrita, ca spera ca in urmatoarele doua saptamani suprafetele concesionate de la Agentia Domeniilor Statului (ADS) sa poata fi cumparate prin negociere directa de catre fermieri, informeaza Mediafax.

Ministrul a precizat, pentru Ziua, ca vanzarea se refera la terenuri cu destinatie speciala, cum sunt cele pe care se afla plantatii de pomi fructiferi sau vita de vie sau cele de sub luciu de apa.

Potrivit legislatiei in vigoare, ADS a vandut viile si pomii ca active, iar terenul pe care se afla acestea a fost concesionat noilor proprietari, pentru ca nu putea fi vandut si el (n.r. - este domeniu public al statului).

Valeriu Tabara, pre­sedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, a declarat ca, in prezent, nu exista lege pentru vanzarea terenurilor statului, "ori nici nu trebuie vandute".

"Cine garanteaza ca terenurile se vand la valoarea lor? Ramane o specula ordinara: licitatii aranjate... Vanzarea ar fi o grava eroare. Statul poate sa actioneze prin parghii de piata libera, dar prin astfel de institutii. Nu cred ca vreunul din colegii mei de comisie ar fi de acord cu o astfel de propunere. Iar o ordonanta de urgenta ar fi o prostie", a precizat Tabara.

Pana acum, foarte multe concesionari si arendari facute de ADS au dus la adevarate scandaluri in presa si multe anchete din partea DNA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
11

PreÈ™edintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să È›inem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
56

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
55

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...