Unitatea de Primire a Urgenţelor va fi extinsă şi modernizată! CJ a accesat o finanţare europeană

Unitatea de Primire a Urgenţelor va fi extinsă şi modernizată, graţie unui proiect accesat de Consiliul Judeţean. Contractul de finanţare a fost semnat vineri, de către preşedintele CJ, Costică Macaleţi, şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord- Est, Vasile Asandei.

Unitatea de Primire a Urgenţelor va fi extinsă şi modernizată! CJ a accesat o finanţare europeană

Cu o medie de aproape 60.000 de prezentări pe an, Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" a fost propusă spre extindere şi modernizare de aproape doi ani.

Acum, însă, cu ajutorul specialiştilor, Consiliul Judeţean a înaintat un proiect ce a primit finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014- 2020, Axa prioritară 8: Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunităti, Obiectivul Specific 8.2 – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență, Operațiunea B – Unități de primiri urgențe, după cum se arată într-un comunicat al CJ.

Concret, proiectul prevede extinderea corpului de clădire A al UPU cu un corp având regim de înălţime P+1, cu o suprafaţă construită la sol de 324,60 mp şi o suprafaţă construită desfăşurată de 708,50 mp. De asemenea, se intenţionează modernizarea unei suprafeţe de 930,80 mp din construcţia existentă, prin reconfigurarea spaţiilor şi recompartimentare, la care se adaugă realizarea unei copertine cu o suprafaţă de 240,5 mp. Pentru noul spaţiu se vor utiliza opt echipamente medicale performante ce urmează să fie achiziţionate.

Beneficiarii proiectului vor fi atât pacienţii, cărora li se vor asigura servicii de îngrijire îmbunătăţite, cât şi cadrele medicale ce activează în UPU.

Valoarea proiectului este de 6.775.001,13 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată Uniunii Europene şi Guvernului României este de 6.639.501,11 lei, iar contribuţia CJ, ca beneficiar al finanţării, este de 135.500,02 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
207

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
200

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
289

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...