Unitate medico-sociala in locul Spitalului de Psihiatrie de la Varfu Campului

In locul sectiei de la Varfu Campului a Spitalului de Psihiatrie ar putea functiona o unitate medico-sociala. Managerul Spitalului de Psihiatrie, Gabriel Oprisanu, spune ca deja a discutat cu primarul din Varfu Campului despre infiintarea unei astfel de unitati si ca aceasta propunere a fost adusa si la cunostina presedintelui Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac.

In prezent, sectia de la Varfu Campului functioneaza in doua cladiri, dintre care una a fost retrocedata, iar cealalta se afla in proprietatea Consiliului Judetean. Cum bolnavii de acolo, dar si o parte din personal, vor fi transferati in spatiul unde a functionat Sectia de Distrofici, exista posibilitatea ca in cladirea care apartine domeniului public al judetului sa fie infiintata o unitate medico-sociala care sa preia cazurile sociale.

"Am luat legatura cu domnul primar de la Varfu Campului si l-am rugat pe domnul presedinte Tabuleac sa ia in considerare, dupa plecarea noastra de acolo, extinderea unitatii medico-sociale, care la ora actuala functioneaza in regim de spitalizare de zi. Primaria ar putea sa preia cladirea care nu a fost revendicata si sa infiinteze 20 de paturi, cu internare continua. O parte din personal a facut stagiul in Spitalul de Psihiatrie si vom recomanda ca aceasta unitate sa preia asistatii social, care au probleme de natura psihica si care nu pot fi internati in alte unitati de asistenta sociala din judetul Botosani", a declarat Gabriel Oprisanu, managerul Spitalului de Psihiatrie.

Cat priveste mutarea bolnavilor de la Varfu Campului la Botosani, managerul Spitalului de Psihiatrie a spus ca in proiectul de buget, Consiliul Judetean a prins o suma de de aproximativ 110.000 care va fi folosita pentru amenajarea spatiului unde acestia vor fi transferati.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...