Un val de aer rece lovește întreaga țară. Cum va fi vremea în nordul Moldovei

Un val de aer rece lovește întreaga țară. Cum va fi vremea în nordul Moldovei

Vremea se schimbă radical de duminică, 19 aprilie. Un val de aer rece aduce temperaturi anormale pentru data din calendar,  fenomene extreme şi brumă. La munte se vor semna precipitaţii mixte. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), până marţi, în toată ţara temperaturile vor scădea accentuat.

Conform ANM, luni, 20 aprilie, valorile termice, în scădere accentuată faţă de ziua precedentă în jumătatea de sud a ţării, vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obişnuit la această dată în majoritatea zonelor. Conform meteorologilor, temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade în nordul Moldovei şi 18 grade în Banat.

Vor fi înnorări temporare în regiunile sudice, unde pe alocuri va ploua slab şi în Carpaţii Meridionali, unde la altitudini mari se vor semnala precipitaţii mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în est şi sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse -6 grade în estul Transilvaniei şi 8 grade în vestul Olteniei. Spre dimineaţă, izolat în nord, centru şi nord-est se va produce brumă.

Marţi, 21 aprilie, în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în jumătatea de nord-est, vremea va fi mai rece decât normal în ultima decadă a lunii aprilie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 18 grade, iar cele minime în general între -5 şi 5 grade. Cerul va fi variabil în vest-nord-vest, dar va avea înnorări temporare în restul teritoriului; în zonele montane local vor fi precipitaţii mixte, iar în regiunile sudice izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate.

Spre dimineaţă, pe alocuri în nord şi în centru se va produce brumă. Valorile termice se vor menţine mai scăzute şi în Bucureşti decât cele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade, iar cea minimă va fi de 4-6 grade.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
797

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
252

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
215

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...