Un șut în fund pentru ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Interimatul va fi asigurat de Dan Barna

Un șut în fund pentru ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Interimatul va fi asigurat de Dan Barna

   Sursa foto ilustrativ: Digi24.ro

Premierul Florin Cîţu i-a revocat din funcţie, miercuri, pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu și pe secretarul de stat, Andreea Moldovan.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri că a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății.

La Palatul Victoria a avut loc o întâlnire între prim-ministrul Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna, șeful DSU Raed Arafat. Vicepremierul Dan Barna s-a opus demiterii lui Vlad Voiculescu. Decizia premierului ar putea pune în pericol coaliția de guvernare.

Liderii USR PLUS vorbesc despre ieșirea de la guvernare.

Ministrul Voiculescu va rămâne cu adevărat celebru în istorie după ce a susținut că nu el a semnat ordinul prin care cei peste 20.000 de decedați Covid-19 din România trebuiau înmormântați goi, în saci de plastic, deși ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial cât timp se afla la conducerea Ministerului Sănătății.

"Mai întâi, nu eu am scris ordinul și în ordinul pe care îl voi modifica nu scrie nicăieri că trebuiau să fie înmormântați fără haine. E o întrebare capcană față de un neadevăr. Citiți în ordin, nu scrie nicăieri că oamenii trebuiau să fie îngropați fără haine. Ce să știu? Cei care nu au respectat legea, cei care nu i-au îmbrăcat sunt de vină", a spus săptămâna trecută ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care a declarat că de vină sunt cei care s-au ocupat de decedați, adică cei de la pompe funebre.

Ce scria în ordinul ministrului Sănătății?

"Cadavrele contaminate ca urmare a infecției COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se îmbălsămează cu caracter obligatoriu la sfârșitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infecției.

Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.

După identificarea cadavrului de către aparținătorii decedatului sau de către cei desemnați în condițiile prezentului protocol și semnarea actelor care atestă identificarea, personalul echipei medico-legale implicat în manipularea cadavrului pulverizează produse biocide de tip TP22 sau soluție de formaldehidă peste cadavru, apoi acesta este introdus în doi saci rezistenți de vinil, astfel: după fiecare introducere a cadavrului în sac se pulverizează produs biocid de tip TP22 sau formol, folosind un echipament de pulverizare fină.

Ulterior, corpul învelit în cei doi saci de vinil se introduce în sicriu, se pulverizează cu produs biocid de tip TP22 sau formol, urmând a se închide și sigila sicriul înainte de ieșirea din instituția medico-legală și predarea către aparținători, aceștia din urmă având obligația de a nu-l mai deschide ulterior", se arată în ordinul Ministrului Sănătății aplicat până acum, și care a fost modificat abia săptămâna trecută.

 

Spune-ne opinia ta