Un sigur medic pentru toate structurile de ordine publică din Botoșani. „Îmi vine a plânge” (video)

Un singur medic deservește toate structurile de ordine publică din județul Botoșani, fapt care determină anomalii în acordarea asistenței de specialitate, a atras atenția liderul Sindicatului „Pro Lex”, fostul polițist Virgil Bordei. El a relatat că a așteptat un an pentru decontarea unor medicamente.

În ședința de vineri a Comisiei pentru Dialog Social (CDS), sindicaliștii din Poliție au expus o serie de nemulțumiri ale personalului în funcție și pensionar, printre care și deficitul de medici de familie. Virgil Bordei a solicitat intervenția comisarului Viorel Șerbănoiu, șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

 

„Să știți că aceste demersuri pe care le-am inițiat la prefectul județului Botoșani, cu sensibilizare chiar și cu articole de presă, o fac datorită presiunilor colegilor mei pensionari, mai în vârstă ca mine, a celor care sunt bolnavi cronici, iar unul sunt eu, care depindem de acea rețetă, de acea trimitere care ne este necesară pentru efectuarea investigațiilor medicale. Eu am trecut printr-un caz, când trebuia să decontez, când eram în activitate, niște medicamente – era vorba de 1800 de lei, la Centrul de Diagnostic la Ploiești – și mi s-a decontat după un an de zile. Datorită acestui deficit de personal medical, ei au încărcătură prea mare. Sunt toate structurile Ministerului de Interne și o parte de la Ministerul de Apărare Națională.

Îmi vine a plânge. Sunt oameni care peste 30 de ani, cum sunt eu, au lucrat în condițiile cum bine știți dumneavoastră, frig, ploaie, au deservit societatea civilă, și ca să nu beneficieze de asistență medicală, de acea rețetă, este tragic. De asta am făcut aceste demersuri, să vă sensibilizez pe dumneavoastră, prin pârghiile pe care le aveți, să faceți presiuni la forurile superioare pentru a găsi o soluție”, a explicat Virgil Bordei.

Conducerea IPJ a solicitat în luna ianuarie scoaterea la concurs a unui post în cadrul Centrului Medical Județean, care funcționează sub coordonarea Centrului Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu din Ploiești.

„La noi, la acest moment, este o singură funcție ocupată cu medic. Motivat de faptul că avem o funcție liberă la Centrul Medical Județean Botoșani de medic care să deservească salariații polițiști, inclusiv pensionari, noi am solicitat în 25 ianuarie, printr-o adresă, prezentând situația de fapt, demararea procedurii de concurs în vederea ocupării funcției vacante. Asta am făcut, așteptăm un feedback. (...) E o încărcătură foarte mare pe medicul unității, deservește și celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne”, a spus comisarul Viorel Șerbănoiu.

Sindicatul Polițiștilor și Personalului Contractual (SPPC) din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), organizația „Diamantul”, Sindicatul Național al Polițiștilor de Frontieră și cel al Polițiștilor de Penitenciare au înaintat Instituției Prefectului un memoriu, prin care reclamă faptul că salariile angajaților din apărare, ordine publică și siguranță națională au fost înghețate prin ordonanțe de urgență, având ca efecte suspendarea repetată a aplicării cadrului legislativ de salarizare (Legea 153/2017), dezechilibre și discriminare.

Sindicatul Polițiștilor și Personalului Contractual (SPPC) din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), organizația „Diamantul”, Sindicatul Național al Polițiștilor de Frontieră și cel al Polițiștilor de Penitenciare au înaintat Instituției Prefectului și ministrului Muncii, Marius Budăi, un memoriu prin care reclamă înghețarea salariilor, inechitate și discriminare în rândul personalului.

 

 

 

Spune-ne opinia ta