Un roman a refuzat o slujba de 28.000 de lire sterline pe an, preferand somajul

Un roman a refuzat o slujba de 28.000 de lire sterline pe an, preferand somajul
Un roman a refuzat o slujba de 28.000 de lire sterline pe an, preferand sa traiasca din somaj, a povestit un afacerist care incearca sa gaseasca doi angajati care sa-i intretina masinile de cafea.

David Lawlor, de la Watermark Technology din Citywest, Dublin, care detine drepturile de distributie a masinilor de cafea Gaggia in Irlanda si Marea Britanie, a incercat sa angajeze doua persoane care erau somere de doi ani, insa acestea au refuzat, pe motiv ca primesc mai multi bani de la stat, scrie Independent, citat de ziare.com.

Lawlor s-a declarat "socat" ca cei doi au refuzat salariul de 28.000 de lire sterline pe an, avand in vedere ca salariul minim este de 15.912 lire sterline.

Afaceristul a povestit ca i-a oferit mai intai slujba unui roman, care a demisionat dupa o zi, "pentru ca simtea ca are dreptul la mai multi bani". "Este casatorit, cu copii, sta in chirie" si se califica pentru mai multe tipuri de ajutor de la stat.

"A lucrat pentru un rival si a fost dat afara acum doi ani. A inceput marti si miercuri a spus ca simte ca are dreptul la mai multi bani. Mi-a spus ca va face mai multi bani din ajutoarele de la stat", a declarat omul de afaceri.

Omul de afaceri i-a explicat romanului ca isi poate suplimenta castigul lucrand ore suplimentare, platite mai bine, si ca are acces la dubita companiei, pentru uzul personal.

Dupa roman, omul de afaceri a incercat sa angajeze un filipinez care s-a prezentat excelent la interviu insa a doua zi a fost sunat de sotia barbatului, care i-a spus ca ar castiga mai mult din ajutorul de la stat.

Lawlor are in continuare un loc de munca disponibil, sigur si platit mult deasupra salariului minim pe economie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
206

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
277

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
639

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...