Un puscarias a dat in judecata un post TV pentru ca a difuzat reclama in timpul filmului "Stefan cel Mare"

Un puscarias a dat in judecata un post TV pentru ca a difuzat reclama in timpul filmului "Stefan cel Mare"
"Sa amestecat filmul cu reclama în mintea mea, încît nam înţeles nimic din film pentru căci mau păcălit că dă film. Mi-a afectat subconştientul cu efecte negative asupra psihicului".

Pe 13 septembrie, un deținut de la Penitenciarul Rahova s-a prezentat în instanţă, întrucât a dat în judecată postul Național TV, urmând să se întâlnească din nou pe 6 decembrie, când a fost fixat următorul termen, scrie paginademedia.ro.

Pușcăriașul Iordache Stroe a fost nemulţumit, in 2008, că filmul "Ştefan cel Mare" a fost întrerupt de publicitate. "Sa amestecat filmul cu reclama în mintea mea, încît nam înţeles nimic din film pentru căci mau păcălit că dă film", spune el în plângere.

Ce a decis instanța?
Conform paginademedia.ro, plângerea lui a fost luată în serios de către judecători. La 13 septembrie, instanţa a stabilit că pe fir trebuie să intre şi Consiliul Naţional al Audiovizualului. Forul va primi din partea instanţei o adresă. CNA trebuie să spună, până la termenul de judecată din decembrie, dacă Naţional TV a încălcat legea şi dacă, aşa cum s-a plâns puşcăriaşul, în filmul "Ştefan cel Mare" s-a difuzat publicitate cu caracter subliminal.

În 2008, Naţional TV a difuzat filmul "Ştefan cel Mare". Pauza de publicitate l-a dat peste cap total pe Iordache Stroe, deţinut la Penitenciarul Rahova. S-a pus pe plângeri. Nu a uitat să precizeze că este "condamnat nevinovat la 25 de ani".


Iată plângerea puşcăriaşului (pentru autenticitate, paginademedia.ro a păstrat şi exprimarea originală):

"În ziua de 25 – 08 – 2008, la postul de televiziune Naţional TV Bucureşti în jurul orei 20.15 a fost difuzat filmul Românesc Ştefan Cel Mare, iar în timpul filmului au difuzat reclamă, încît sa amestecat filmul cu reclama în mintea mea, încît nam înţeles nimic din film pentru căci mau păcălit că dă film, iar iei au dat reclamă în timpul filmului, iar dacă doreau să dea reclamă în timpul filmului trebuia să spună căci dă reclamă în timpul filmului, iar eu alegeam alt post de televiziune care spune căci dă film şi aşa este până la sfârşitul filmului de la început şi până la sfârşit, şi ca exemplu TVR 1 şi TVR 2".

Puşcăriaşul a cerut "cel mai bun avocat din oficiu" şi daune de nici mai mult nici mai puţin decât 50 de milioane de euro. Ulterior, deţinutul pare s-a răzgândit: "solicit cuantumul în lei de 180.000.000 lei Noi".

Bulversat de amestecul film/publicitate, puşcăriaşuş a acuzat Naţional TV că a folosit "mesaje subliminale" care i-au afectat "subconştientul cu efecte negative asupra psihicului", mai relatează sursa citată.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
2

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
60

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
85

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...