Un produs de slăbit vândut şi în România conţine toxine: au fost înregistrate cazuri de deces

Un produs de slăbit vândut şi în România conţine toxine: au fost înregistrate cazuri de deces
Produsul de slăbit Pure Caffeine 200 mg comprimate (D-Hacks Laboratoires) conţine o substanţă foarte toxică, avertizează Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, citând date anunţate de autoritatea competentă din Germania, după ce a făcut mai multe verificări.
 
În urma unor verificări efectuate de autoritatea competentă din Germania, s-a constatat prezenţa pe piaţă a produsului de slăbit Pure Caffeine 200 mg comprimate (D-Hacks Laboratoires) care conţine 2,4-dinitrofenol, o substanţă foarte toxică. Substanţa se acumulează în organism, în 2008 fiind raportate cazuri de deces după consumarea timp de patru zile a unei doze de 600mg/zi, arată ANMDM, pe site-ul instituţiei.
 
"Simptomele care pot apărea după consumul acestei substanţe sunt: dureri de cap, hipotensiune, tahicardie, aritmii cardiace, stop cardiac, edem pulmonar, hiperaritmie şi disfuncţii multiple de organe. Nu este disponibil un antidot", avertizează autorităţile germane, citate de ANMDM.
 
ANMDM a înregistrat, în perioada 2010-2013, alte opt alerte rapide privind probleme legate de produsele pentru slăbit din diverse ţări.
 
Una dintre alerte a vizat produsul "din plante" cu denumirea "RockHard Weekend", care conţinea o substanţă sintetică, o alta - produsul cu denumirea "Po Chai Pills", care conţinea sibutramina şi fenolftaleina, iar o a treia - produsul cu denumirea "Herbal Diet Natural", care conţinea sibutramină şi alte ingrediente.
 
Au fost vizate de alerte, de asemenea, medicamentul "Metabolite Adelgazante", vaccin contrafăcut destinat pierderii în greutate, şi produsul Alli contrafăcut, folosit pentru pierderea în greutate. Testele de laborator pentru produsul contrafăcut Alli capsule 60mg (ambalaj cu 120 capsule) au arătat că acesta conţineau sibutramina în loc de orlistat, potrivit sursei citate.
 
În acest context, ANMDM avertizează consumatorii cu privire la pericolul cumpărării de medicamente de pe website-uri neavizate.
 
Agenţia a demarat, de asemenea, o campanie împotiva medicamentelor contrafăcute, informeaza realitatea.net.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Moartea cutremurătoare a lui Ionuț în Italia, în noaptea de Paști, într-un container de haine uzate!

astăzi, 13:32
215

Costantin Romeo Ionuț Antonie, tânăr român de 23 de ani, a murit într-un mod tragic duminică noaptea spre luni, în timp ce încerca să sustragă haine dintr-un contain...

El este cel mai scump „fotograf” din Botoșani, o poză depășește 1300 de lei!

astăzi, 12:49
654

Cel mai scump „fotograf” vine din Botoșani. Mai exact, de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.O poză făcută de el îi face pe...

Apă întreruptă și restricții în Dorohoi și alte două localități din județ!

astăzi, 12:25
127

Urmare a avariei produse în zona localității Dolina pe conducta din oțel Ø 600 mm, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani va restricționa furnizarea apei, astăzi 08 mai 2024, încep&a...