Un primar din Botoşani, în pericol de a-şi pierde mandatul

Un primar al unei comune din judeţul Botoşani este la un pas de a rămâne fără mandat după ce a pierdut un proces intentat Agenţiei Naţionale de Integritate, care l-a declarat incompatibil.

Primarul comunei Suliţa, Costinel Ciubotariu, a contestat în instanţă decizia ANI, magistraţii Curţii de Apel Suceava respingând însă acţiunea acestuia.

Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu recurs, dar în cazul în care se va menţine decizia magistraţilor suceveni, primarul din Suliţa îşi va pierde mandatul.

Costinel Ciubotariu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 iulie 2009 - 16 noiembrie 2009, întrucât "a deținut, simultan, funcția de primar al comunei Suliţa, judetul Botoşani, şi calitatea de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale Suliţa în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor la S.C. Nova APASERV S.A. Botoşani", potrivit ANI.

"Respinge ca nefondate excepţiile. Respinge ca nefondată contestaţia. Cu drept de recurs în termen de 15 zile la Înalta Curte de Casaţia şi Justiţie",  se arată pe site-ul Curţii de Apel Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...