Un patron botoşănean a ţepuit statul cu zeci de miliarde de lei!

Un patron botoşănean a ţepuit statul cu zeci de miliarde de lei!
  Patronul unei firme din Botoşani, care are ca domeniu de activitate construcţia drumurilor, s-a ales cu sesizare penală în urma unui control al inspectorilor din cadrul Admiistraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani.

  Administratorul firmei este acuzat că a prejudiciat bugetul general consolidat al statului cu o sumă uriaşă, de 157 de miliarde de lei vechi, prin înregistrarea pe costuri a unui volum important de cheltuieli care nu erau deductibile fiscal, cât şi TVA fiscal.

Un alt agent economic cu activitate de comerţ cu autovehicule second-hand s-a ales cu sesizare penală după ce a prejudiciat bugetul statului cu 33 de miliarde de lei, prin înregistrarea TVA şi impozit pe profit aferente unor tranzacţii nereale.

O altă societate cu activitate de transport mărfuri a creat un prejuidiciu de 30 de miliarde de lei prin înregistrarea TVA care nu era deductivilă fiscal.

Şi în acest caz, inspectorii Fiscului au formulat plângere penală.

În anul 2013, inspectorii fiscali au înaintat, în total, un număr de 26 de plângeri penale, prejudiciul total constatat în urma controalelor fiind de 309 miliarde lei vechi.

Prejudiciile cele mai mari au fost descoperite în domenii de activitate precum construcţii drumuri, transport mărfuri şi cultivare cereale.

Din totalul sesizărilor penale, opt au fost formulate pe numele unor persoane fizice pentru nedeclararea veniturilor realizate în scopul diminuării sumelor datorate bugetului. În aceste cazuri, prejudiciul a fost de peste 2 miliarde de lei vechi. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
65

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
116

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...

Medic din Botoșani, despre cum putem preveni o problemă pentru a evita complicațiile grave! (Foto)

astăzi, 07:17
248

Este vorba despre amigdalita cronică cu cazeum.În primul rând, dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL din Botoșani, explică diagnosticul de amigdalită cronică: ”Este o...