Rusia incearca sa recreeze frontierele celui de al Doilea Razboi Mondial. Urmeaza Republica Moldova

Rusia incearca sa recreeze frontierele celui de al Doilea Razboi Mondial. Urmeaza Republica Moldova
Presedinta Lituaniei a afirmat, joi, ca Rusia incearca sa recreeze frontierele celui de al Doilea Razboi Mondial in Ucraina si urmeaza Republica Moldova si alte tari, relateaza Mediafax.

Rusia incearca sa "recreeze frontierele celui de-al Doilea Razboi Mondial in Ucraina. Dupa Ucraina va urma (Republica) Moldova, iar dupa (Republica) Moldova alte tari", a declarat Dalia Grybauskaite.

Europa nu este "in continuare capabila sa inteleaga ceea ce se intampla", a apreciat Grybauskaite.

"Este necesar sa actionam imediat", a indemnat presedinta Lituaniei la sosirea la summitul european cu privire la criza din Ucraina.

"Nu vad sa se decida vreo actiune rapida astazi (n.r. joi)", a continuat Grybauskaite.

Potrivit acesteia, Rusia a efectuat recent manevre in largul coastelor Poloniei si a tarii sale.

"Este necesar sa intelegEm ca este grav. Daca noi autorizam acest lucru, va veni randul altcuiva. Este vorba despre vecinii nostri, nu este vorba doar de Ucraina, este vorba, de asemenea, despre regiunea baltica", a subliniat sefa statului lituanian.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
23

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
130

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
163

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...