Un parlamentar al României cere sancțiuni pentru Nadia Comăneci

Un parlamentar al României cere sancțiuni pentru Nadia Comăneci
Deputatul Mircea Irimie (Partidul Conservator) a propus ca sportivii care beneficiaza de rente viagere sa aiba si anumite obligatii. Irimie considera ca Nadia Comaneci a adus un prejudiciu de imagine, legat de scandalul reclamei la margarina, motiv pentru care ar trebui sanctionata.
 
"Propun Ministerului Tineretului si Sportului ca renta viagera sa fie conditionata de clauze contractuale prin care sportivul sa nu se implice in campanii de promovare sau actiuni ce pot intra in contradictie cu spiritul sportiv, cu cauze de sanatate publica sau cu imaginea statului roman", se arata in scrisoarea trimisa ministrului Nicolae Banicioiu de Mircea Irimia.
 
In cazul in care ar incalca obligatiile stabilite printr-un posibil contract, sportivii care vor proceda precum Nadia Comaneci risca sa ramana fara renta viagera.

 Nadia Comaneci este sportiva care primeste cea mai mare renta viagera din partea statului roman, alaturi de o alta fosta gimnasta, Daniela Silivas. Suma se ridica la 10.207 lei lunar.

 Urmatorul in acest clasament este Ivan Patzaichin, care are o renta in valoare de 9.036 de lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
426

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
584

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
690

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...