Un oras mic din nordul Romaniei, in topul celor mai frumoase destinatii mai putin cunoscute din Europa!

Un oras mic din nordul Romaniei, in topul celor mai frumoase destinatii mai putin cunoscute din Europa!
Agentii de turism japonezi au facut un top al celor mai frumoase orase mici din Europa, mai putin cunoscute publicului larg si, deci, mai putin turistice. Printre ele, si un oras din Romania.

Gura-Humorului apare in topul celor mai frumoase 30 orase mici din Europa, pentru cladirile sale colorate si peisajul unic, aflat la intersectia raurilor Moldova si Humor, relateaza StirileProTv.

Topul realizat de japonezi recomanda si alte orase de aceleasi dimensiuni restranse, dar de o mare valoare arhitecturala si istorica.

Berat din Albania si Kotor din Muntenegruo, doua orasele ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, sunt si ele pe lista.
De asemenea, turistilor japonezi le sunt recomandate orasele Procida si Civita di Bagnoregio din Italia, Saint-Cirq-Lapopie si Riquewihr din Franta, dar si Porvoo, al doilea cel mai vechi orasel din Finlanda.

Pe lista mai apar si alte orase deosebite din tari vecine cu Romania: Sopron din Ungaria, Koprivstita, Bulgaria, Golyazi din Turcia si Piran, din Slovenia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
347

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
491

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
610

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...