Un nou duhovnic la Capela Penitenciarului Botoșani, vechiul preot a primit o importantă distincție din partea Mitropoliei! (Foto)

După 18 ani de slujire în Capela Penitenciarului Botoșani, părintele Florian Lucian Marcu a ieșit la pensie. Momentul a fost unul încărcat de emoție, dar și de cuvinte de mulțumire pentru întreaga activitate.

Un nou duhovnic la Capela Penitenciarului Botoșani, vechiul preot a primit o importantă distincție din partea Mitropoliei! (Foto)

În Penitenciarul Botoșani a răsunat rugăciunea de mulțumire. A răsunat bucuria a 18 ani de slujire pe care părintele Florin Lucian Marcu i-a dedicat deopotrivă colegilor săi, dar mai ales celor custodiați aici, într-un loc în care rugăciunea și iertarea sunt atât de râvnite de sufletele rătăcite.

Dorința sa de a face lucruri pline de frumos l-a ajutat să se dedice tuturor și chiar să schimbe destine. Mărturie stă prezența celor care, odată plecați din penitenciar, s-au reîntors doar pentru a aduce mulțumire dedicării părintelui pentru schimbare, pentru îndreptare.

Un preot nou începe misiunea la Penitenciar!

Și pentru că misiunea nobilă a păstoririi ostenitorilor acestei unități, precum și a celor aflați în custodie trebuie să continue, preotul Sergiu Brașoveanu se alătură echipei, pe un traseu dedicat slujirii, al modelării în spiritul credinței în Dumnezeu și al moralei creștine.

Într-un cadru cu totul deosebit și înălțător, vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, preot dr. Marian Timofte, protopopul Petru Fercal și inspectorul eparhial Răzvan-Petru Aonofriesei-Puiu au oficiat slujba Sfintei Liturghii, alături de un sobor de preoți.

Crucea Sfântului Iosif cel Milostiv pentru părintele Marcu!

Apreciind întreaga carieră și dedicarea sa pe calea credinței, ÎPS a rânduit acordarea Crucii Sfântului Iosif cel Milostiv părintelui Florin Lucian Marcu.

De asemenea, pentru a răsplăti munca și dăruirea pentru a înfăptui lucruri bune, această distincție a fost acordată și comisarului-șef Dumitru-Daniel Pînzariu, directorul Penitenciarului Botoșani. De asemenea, colonel în rezervă Dan-Gheorghe Brehuiescu a fost la rândul său apreciat cu această distincție, în calitatea sa de fost director al acestui Penitenciar.






 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă o șansă să fii polițist: Posturi de ofițer scoase la concurs prin sursă externă la Botoșani!

astăzi, 11:43
127

Poliția Română anunță desfășurarea unui concurs pentru ocuparea posturilor vacante de ofițeri de poliție existente la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, prin î...

Un bărbat din Botoșani nu a mai reușit să focalizeze drumul din cauza alcoolului și s-a izbit într-un indicator rutier!

astăzi, 10:53
315

În cursul zilei de marți, polițiștii din cadrul Poliției municipiuluo Botoșani – Biroul Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Sucevei, din municipiul Botoșani, ...

Lucrări avansate la noul sediu al Evidenței Populației din Botoșani!

astăzi, 10:21
505

Consiliul Județean implementează un proiect de peste 4 milioane de lei, prin care clădirea „Elena Doamna” este consolidată, reabilitată energetic și modernizată. Fondurile sunt atra...