Un nou caz de rabie in judetul Botosani!

Un nou caz de rabie in judetul Botosani!
Noul caz de rabie s-a inregistrat in localitatea Ionaseni, comuna Trusesti, fiind vorba despre o vulpe. Animalul a fost prins la vanatoare, fiind muscat de mai multi caini care insoteau vanatorii.

Autoritatile au declansat o ancheta epidemiologica si vor fi vaccinati atat cainii, cat si alte specii de animale care provin din exploatatiile de unde sunt cainii.

"S-au luat toate masurile, s-a informat Prefectura, cabinetele medicale, avand in vedere ca aceasta vulpe a fost prinsa la vanatoare. S-a facut examenul si s-a dovedit a fi pozitiv, pentru rabie. De acea vulpe au tras mai multi caini ai vanatorilor si atunci se va face o ancheta pentru fiecare exploatatie, de unde provine fiecare caine. De asemenea, in exploatatiile respective, de unde provin cainii care au luat contact cu vulpea, exista si alte specii de animale care vor fi vaccinate preventiv cu vaccin antirabic", a spus Minodora Vasiliu, directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Botosani.

Este cel de-al doilea caz de rabie confirmat in doar cateva zile la Botosani, primul caz fiind la un caine din localitatea Vorona.

De asemenea, exista o alta suspiciune de rabie la o vulpe, in Corlateni, in acest caz asteptandu-se rezultatul analizelor. La Corlateni, vulpea a muscat o bovina din gospodaria unui satean, animalul fiind sacrificat, iar capul trimis la analize.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
67

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
172

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
127

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...