Un magistrat din Botoşani vrea să facă parte din CSM

Un magistrat din Botoşani vrea să facă parte din CSM
Un magistrat din Botoşani şi-a anunţat candidatura pentru un post de membru în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Este vorba de judecătorul Lăcrămioara Axinte, preşedintele Secţiei a II-a Civilă de Contencios-administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Botoşani.

Axinte şi-a anunţat candidatura pe blogul personal, unde a postat şi proiectul cu care va intra în cursa pentru un post în CMS, intitulat Pentru o justiţie de calitate, discretă, care respectă drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor şi principiul constituţional al separaţiei şi echilibrului puterilor în stat.

CSM este format din 19 membri. Trei dintre aceştia, respectiv procurorul general, ministrul Justiţiei şi preşedintele Înaltei Curţi, fac parte de drept din componenţă. Alţi doi sunt desemnaţi de Senat, ca reprezentanţi ai societăţii civile, iar ceilalţi 14 sunt votaţi de judecători şi procurori, pentru a reprezenta instanţele şi parchetele.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medaliați la olimpiade naționale: Elevi care fac cinste școlii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:17
78

Elevii din Botoșani urcă pe podiumurile competițiilor naționale. Sunt apreciați pentru capacitatea lor de a descifra tainele cifrelor, și nu numai, de a sintetiza mii de ore de stiu în doa...

(A) ROLAND PARTNERS S.R.L. - Comunicat de presă

astăzi, 10:52
44

Beneficiarul ROLAND PARTNERS S.R.L., cu sediul în Municipiul Botoșani, Str. George Enescu, Nr. 2, Bloc P2, Scara A, Etaj 3, Ap. 9, județul Botoșani, urmează să implementeze proiectul "...

Acuzații de BLAT după meciul Petrolul - FC Botoșani. ”Arătau ca niște maidanezi jigăriți, gudurându-se pe lângă botoșănenii veniți la sigur…” (Video)

astăzi, 10:03
543

Partida a avut o dinamică extrem de imprevizibilă, asta după ce în minutul 67 prahovenii au solicitat un penalty pentru un fault asupra lui Musi, fotbalist împrumutat de FCSB la Petrolu...