Atenţie la orezul din plastic!

Atenţie la orezul din plastic!
După ce presa din China a relatat despre faptul că autoritățile i-au prevenit pe chinezi să fie prudenți la pericolele produselor artificiale, s-a constatat că orezul artificial a ajuns deja să se vândă și în India, Indonezia, dar și în Vietnam. Autoritățile învecinate din Singapore și Malaezia s-au arătat nelămurite de informatiile aparute in mass-media.

Potrivit unor specialisti, scrie atlas-geografic.net, orezul din plastic îl recunoștem de cel natural, în primul rând, prin faptul că rămâne tare chiar și după fierbere, iar mâncarea preparată folosind acest orez are un miros specific neplăcut, de cauciuc ars. Pentru a-i păcăli mai eficient pe oameni, presa din Asia scrie ca orezul natural este amestecat cu cel artificial in pungi. Astfel, daca observam că boabele de orez nu au forme si culori identice este posibil sa fie amestec de natural cu artificial.

Orezul din plastic este foarte periculos pentru sistemului digestiv, cauzând gastrită si afecțiuni ale intestinelor. Unele ziare au scris că acest orez este fabricat din cartofi și rășină sintetică. Altele spun că ar conţine anumite substanțe chimice din categoria plasticului.

Un oficial de la o asociație chineză pentru restaurante a spus ca mâncănd trei castroane de orez artificial  este echivalent cu mâncatul unei pungi de plastic. În China se va declanșa o anchetă în acest sens, însa, între timp, fabricanții profită de prețul mic al obținerii acestui tip de orez și îl distribuie ca fiind orez natural in numele profitului.

Orezul este unul dintre cele mai consumate alimente de către români si fiind foarte uzual în alimentație, există riscul ca varianta artificiala a acestui produs să fie deja prezentă si pe piața din România.

Orezul natural este destul de dificil de obținut, boabele de orez având nevoie de conditii speciale pentru a se dezvolta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de dotare cu laboratoare inteligente la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani

astăzi, 17:23
32

Proiectul care se va derula în perioada 25.01.2024-19.12.2024 are o valoare totală de 702.418,70 lei și va fi finanțat integral printr-un ajutor financiar nerambursabil acordat în cadru...

(P) Cum alegi tricoul perfect

astăzi, 16:15
39

Chiar dacă vremea de afară momentan nu este extrem de călduroasă, primăvara s-a instalat deja și este timpul să vorbim despre ținutele de primăvară. Fie că alegi să porți un tricou Guess,...

30 de ani de la moartea actorului din Dorohoi care a făcut istorie în teatru și film!

astăzi, 15:43
188

Ştefan Tapalagă s-a născut pe 4 aprilie 1933, la Dorohoi, oraș unde a urmat școala primară și liceul. În 1961 a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică &qu...