Un lider de sindicat propune să fie puşi la plată cei care nu declară indexul la apă!

Un lider de sindicat propune să fie puşi la plată cei care nu declară indexul la apă!
Nemulţumirea botoşănenilor legată de facturile la apă a fost adusă în atenţia ministrului delegat pentru dialog social, Liviu Pop, prin vocea liderului Cartel Alfa Botoşani, Marius Oroşanu.

Acesta susţine că este nedrept ca bunii platnici să achite consumuri în plus, doar pentru că unii consumatori nu declară indexurile.

“Sistemul actual prevedere citirea la contorul de scară şi dacă este în plus se împarte la toată lumea, indiferent că eu am fost corect şi am declarat indexul lună de lună, tot mai primesc 2-3 metri cubi în plus în funcţie de cei care nu au declarat şi diferenţa faţă de indexul de scară. Propunerea membrilor noştri, rămâne să analizaţi în ce măsură este fezabilă sau nu, că dacă tot se merge de la ideea aceasta de la contorul de scară să plătească cei care nu declară. Nu trebuie să îl pedepsim pe cel care permanent este corect. Dacă sunt 10 familii care nu au declarat diferenţa de metri cubi să fie repartizată pentru cei care nu declară şi poate peste 2-3 luni se va ajunge la o disciplinare din acest punct de vedere şi nu vor mai fi problemele respective. Este incorect să fie încărcaţi atunci când declaraă exact indexul de la contorul din apartament", i-a transmis Oroşanu ministrului delegat pentru dialog social.

 

Spune-ne opinia ta