Un jurist incinge spiritele intre primar si un lider de sindicat!

La sfarsitul saptamanii trecute, la Sindicatul Impact Botosani a ajuns o sesizare conform careia asupra asistentilor personali din comuna Stiubieni s-au facut anumite presiuni din partea juristului Primariei Stiubieni.

Conform liderului Sindicatului Impact, Marius Orosanu, functionarul primariei respective a conditionat inmanarea salariilor angajatilor, in contextul creat de faptul ca intre parti, in speta asistenti si primarie, exista un litigiu de munca legat de acordarea sporurilor salariale.

“Cand oamenii au venit sa-si ia salariile, li s-a spus sa mearga mai intai sa vorbeasca cu juristul, si apoi vor vedea banii. Astfel i-a intimidat, pentru ca s-au adresat instantei ca sa-si ceara niste sporuri salariale care li se cuveneau", a declarat Marius Orosanu, liderul Sindicatului Impact, care a tinut sa precizeze ca, in cel mai scurt timp, urmeaza sa informeze in mod oficial si Primaria comunei Stiubieni cu privire la cele petrecute.

Contactat telefonic, primarul comunei Stiubieni a negat cu vehementa cele afirmate de liderul Impact, aratandu-se chiar foarte deranjat de faptul ca Primaria Stiubieni a fost data in judecata de sindicat, fara sa i se comunice asupra acestei intentii.

“Am primit niste citatii de la domnul Orosanu si atat. Mi se parea normal ca, atunci cand am fost dati in judecata, sa ma fi intrebat si pe mine daca aprob sau nu cererea de acordare a respectivelor sporuri salariale. Lucrul acesta m-a deranjat, ca ne-a dat in judecata fara sa ma intrebe", a declarat Ionel Sebastian Merticaru, primarul comunei Stiubini.

La randul sau, primarul a adus acuzatii grave la adresa liderului de sindicat.

 Nu stiu ce vrea sa obtina domnul Orosanu, dar pentru cele afirmate pot sa-l dau in judecata. Mai ales ca el e cel care le-a luat bani oamenilor cu handicap pentru a da in judecata primariile. E trist ceea ce face el. Cu certitudine, nu este adevarat ce spune domnul Orosanu, a conchis primarul comunei Stiubieni.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
193

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
717

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...