Un fost şef PNL către actualul "şefuţ" liberal: "Credeţi ca stie sa numere pana la 1.000?"

Un fost şef PNL către actualul "şefuţ" liberal: "Credeţi ca stie sa numere pana la 1.000?"

 LIVIU CAMPANU  

Liviu Campanu continua seria atacurilor la adresa liderului local al PNL, Florin Turcanu. Campanu sustine ca fostul sau coleg de partid ar spala bani prin afacerile pe care le are in domeniul zootehnic. Mai mult, senatorul este de parere ca veniturile trecute de deputatul de Dracsani in declaratia de avere nu sunt reale, in conditiile in care acesta nu detine pamanturi.
 
"Am vazut ca sefutul de la PNL Botosani era unul dintre parlamentarii care obtineau cele mai multe venituri din agricultura. Pentru mine, si cred ca si pentru multi botosaneni, este un paradox. Toata lumea stie ca sefutul de la PNL nu avea pamanturi. A avut inchiriata o pasune de la Primaria Sulita, pentru care Primaria i-a facut adresa la Camera Deputatilor sa-i roage pe cei de acolo sa ii popreasca din indemnizatie pentru ca nu si-a platit valoarea concesiunii de trei ani. A avut 50 de hectare concesionate ilegal de la ADS, pe care lua subventii, si a mai avut si niste animalute, iar la chestia cu numarul de animalute vreau sa fiu foarte sceptic. Am vazut ca declara sefutul de la PNL ca avea 1.000 şi ceva de oi, 100 şi ceva de capete de bovina. Credeţi ca stie sa numere pana la 1.000? Eu nu cred, nu e sustenabila chestia aceasta", a declarat senatorul Liviu Campanu.

Acesta mai spune ca Turcanu ar fi spalat bani prin intemrediul afacerilor din agricultura inca de pe vremea cand era vicepresedinte al Consiliului Judetean, folosindu-se de cotele de lapte.

"Pe vremea cand era vicepresedinte la Consiliul Judetean, se discuta despre cotele de lapte, la APIA se cereau pentru crescatorii de bovine cotele de lapte. Sefutul de la PNL, invatat de niste baieti care stiau cum stau lucrurile, a declarat cota de lapte pentru cateva sute de capete de bovine, dupa care a incercat sa isi ajute o parte din sateni, dandu-le cote de lapte, iar oamenii veneau si predau la stat laptele, in contul cotelor lui Florin Turcanu. Subventiile pentru oamenii respectivi veneau in contul lui Turcanu, iar el le dadea oamenilor banii, dar isi putea permite sa spele niste bani negri. El avea posibilitatea sa spele bani negri pentru care nu avea dovada de venit. De aici vine acel venit de sapte miliarde din agricultura pe care l-a declarat acum", a precizat Liviu Campanu.
 
In replica, liberalul Turcanu respinge acuzatiile fostului sau sef de partid, sustinand in continuare ca veniturile sale provin din vanzarea animalelor.  

"Eu nu am luat nicio subventie la lapte, eu am obtinut venituri din vanzarea animalelor. Vreau sa clarific o data pentru totdeauna lucrul acesta si sa va spun ca eu am trecut in declaratia de avere veniturile obtinute din vanzarea animalelor, nu profitul. Era mai bine daca nu treceam deloc? Eu nu vreau sa intru in polemica cu domnul Campanu, tot ce am declarat eu este real si corect. Nu stiu de unde a scos dumnealui toate astea, cu spalari de bani", a declarat Florin Turcanu, ca raspuns la acuzatiile lui Liviu Campanu.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferii prinşi băuţi sau drogaţi la volan vor rămâne 10 ani fără permis! Legea a fost votată și va merge la promulgare!

astăzi, 20:30
132

Proiectul de lege adoptat în unanimitate are ca obiect reglementarea unor acte normative din domeniul prevenirii şi combaterii traficului si consumului ilicit de droguri şi alte substanţe sus...

Spectacol de magie, iluzii și umor la Teatrul „Vasilache” Botoșani! (Foto)

astăzi, 19:45
60

Teatrul „Vasilache” îi invită pe cei mici, sâmbătă, 18 mai 2024, de la ora 11:00, să vizioneze un spectacol de divertisment prezentat de trupa Stoneli – Circul Magic ...

A fost prelungit termenul de înscriere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă!

astăzi, 19:02
75

Odată cu prelungirea termenului de înaintare a cererii de înscriere, s-a prelungit și perioada de depunere a dosarelor de recrutare, noua dată - limită fiind 24 mai 2024.În s...