Un fost director de teatru şi un fost şef în Poliţie, din Botoșani, candidaţi pentru un post public

Radiourile, televiziunile şi cabliştii din judeţ, sub lupa unui inspector local! Un post de inspector audiovizual a atras atenţia mai multor botoşăneni care s-au înscris la concursul organizat în acest sens de Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Opt dintre ei au trecut de prima probă, cea a dosarului, însă în urma probei scrise, în finală au ajuns doar trei. Este vorba de Emil- Iulian Şutic- Cimpoeşu, cu 51,5 puncte, Viorel Lupu şi Georgel Şîncoviţă cu câte 50 de puncte.
Printre candidaţi se numără şi persoane cunoscute botoşănenilor.

Floricel Aioniţoaie, actor şi fost director al Teatrului pentru Copii şi Tineret "Vasilache", a încercat de trei ori să devină director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi de fiecare dată a eşuat. Acum şi-a încercat norocul la CNA, dar a fost eliminat din concurs în urma probei scrise.

Georgel Şîncoviţă a fost şef al Poliţiei Săveni, însă în aprilie 2009 s-a retras din sistem în urma unui control al şefilor IJP care au evidenţiat mai multe nereguli în managementul activităţii. În urma probei scrise din concursul pentru postul de inspector audiovizual, pe care a promovat-o, urmează să se prezinte la proba interviului.

Emil-Iulian Şutic- Cimpoeşu l-a contracandidat pe Bogdan Beţenchi la primul concurs pentru ocuparea postului de director executiv adjunct al Direcţiei Edilitare din Primăria Botoşani, fiind de altfel cel care a contestat modalitatea de organizare a concursului, fapt care a dus la suspendarea acestuia şi reluarea procedurilor. La concursul pentru postul de inspector audiovizual a luat cel mai mare punctaj, fapt ce îi asigură participarea la următoarea probă.

Concurenţii pot contesta până joi inclusiv rezultatele de la proba scrisă.

Postul de inspector audiovizual pentru judeţul Botoşani a fost suspendat în 2009, după ce inspectorul de la momentul respectiv a fost nevoit să renunţe la salariu pentru a nu fi pus în situaţia de a renunţa la pensia de fost militar, din cauza Legii nr. 329/2009 care interziceau cumulul pensiei cu salariul. Ca atare, inspectorul CNA Iaşi a fost desemnat să se ocupe şi de instituţiile media din judeţul Botoşani, televiziuni, posturi de radio şi cablişti.

Recent, însă, conducerea CNA a considerat că se impune prezenţa constantă a unui inspector audiovizual pe Botoşani, dată fiind apropierea campaniilor electorale şi rigorile legii audiovizuale în acest domeniu.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...