Un fost angajat al DSP Botoșani vrea să fie șef la o instituție din Iași

Postul a fost scos la concurs de Agentia Nationala a Functionarilor Publici si examenul se va sustine la sfarsitul lunii ianuarie.

In luna mai 2015 se jura ca nu-i trebuie o functie de director si ca abia asteapta ca ministerul sa numeasca o alta persoana pe acest post. In urma cu doua zile, aceeasi persoana si-a depus dosarul pentru a participa la concursul organizat pentru postul de director executiv adjunct la Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi.

Medicul Valeriu Chirica, in varsta de 38 ani, a fost numit in luna mai 2015, cu sprijin politic local, director executiv adjunct la DSP Iasi. Numirea acestuia a fost o surpriza pentru majoritatea medicilor, deoarece nu se asteptau la aceasta numire. Cand si-a preluat atributiile, dr. Valeriu Chirica declara: "... nu îmi doresc deloc aceasta functie, însa voi încerca sa îmi îndeplinesc atributiile pâna când Ministerul Sanatatii va face o noua nominalizare". 

Imediat dupa publicarea anuntului de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici care organizeaza concursul, dr. Chirica a plecat cu dosarul la Bucuresti, unde s-a incris la examen. Una dintre conditiile obligatorii de participare la concurs este vechimea in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice de minimum 3 ani. Medicul epidemiolog Valeriu Chirica are doar doi ani vechime ca medic specialist. Pe data de 6 ianuarie 2016 a implinit doi ani de cand a primit certificatul de medic specialist epidemiolog. 

"Da, m-am inscris la concurs. Am 6 ani vechime in specialitate, epidemiologie. Am si un master in epidemiologie. Doctoratul inca nu l-am terminat. Mai am si 4 ani si 7 luni vechime la DSP Botosani. Deci, indeplinesc conditia de a avea minimum 3 ani vechime", a declarat dr. Valeriu Chirica, director executiv adjunct la DSP Iasi.

Pe 25 ianuarie 2016 are loc prima proba din concurs, cea scrisa, urmand ca pentru a doua proba, interviul, data sa fie comunicata ulterior de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici. Se pare ca, pentru postul de la DSP Iasi nu s-a mai inscris nimeni.

Citește mai multe pe Bună Ziua Iași

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...