Un elev de 17 ani a murit într-un cămin studențesc din Iași, mesajul îndurerat al mamei: „Nu mai lăsaţi copiii să bea energizant!”

Un băiat de 17 ani a murit într-un cămin unde era cazat în cadrul unei tabere de vară organizate la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Un elev de 17 ani a murit într-un cămin studențesc din Iași, mesajul îndurerat al mamei: „Nu mai lăsaţi copiii să bea energizant!”

Potrivit colegilor băiatului, acesta s-ar fi trezit în mijlocul nopții, le-ar fi spus că nu poate să respire, după care s-ar fi prăbușit la pământ.

Unul dintre studenții Facultății de Geografie și Geologie i-a acordat primul ajutor, începând imediat manevrele de resuscitare, care au fost continuate de echipajul medical timp de o oră. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor, medicii au fost nevoiți să declare decesul.

„Un apel prin 112 ne-a anunțat de un tânăr de 17 ani aflat într-o tabără de vară în Iași, într-un cămin studențesc, devenit inconștient. A fost acolo echipajul ATI SMURD, a găsit tânărul în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare începute de un student. S-a continuat resuscitarea avansată, dar din păcate, în ciuda eforturilor depuse timp de o oră de a resuscita acest tânăr nu s-a obținut reîntoarcerea circulației spontane. A-a declarat decesul, a fost anunțată poliția și cazul va fi evaluat post-mortem de către Institutul de Medicină Legală. Din anamneză s-a evidențiat faptul că tânărul de 17 ani consumase băuturi energizante, aproximativ 4 doze, și fumase în noaptea respectivă două pachete de țigări. Cauzele morții vor fi stabilite de către Medicina Legală”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

Din informațiile obținute de Ziarul de Iași, colegii le-au transmis autorităților că tânărul spunea adesea că nu mânca bine, dar fuma mai multe pachete de țigări pe zi şi bea constant câteva energizante pe zi, cele 3-4 din seara în care a murit fiind regulă, nu excepție.

Mama adolescentului a avut o primă reacţie. Vizibil îndurerată a tras un semnal de alarmă şi le-a recomandat părinţilor să nu-şi mai lase copiii să bea astfel de băuturi, scrie bzi.ro.

„Nu mai lăsaţi copiii să bea energizant. Nu mai pot de durere”, a transmis mama adolescentului găsit decedat în camera de cămin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
58

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
84

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
28

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...