Un economist la conducerea Memorialului Ipotesti!

Un economist la conducerea Memorialului Ipotesti!
In sedinta Consiliului Judetean din 26 august, economistul Miluta Jajaie va fi propus pentru functia de director interimar al Centrului National de Studii Mihai Eminescu, dupa demisia lui Valentin Cosereanu, demisie determinata de rezultatele nefavorabile ale controlului efectuat la Memorialul Ipotesti de o comisie desemnata de presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac.

"Am propus in locul lui Valentin Cosereanu pe Jajaie Miluta, un economist din aparatul de specialitate al Consiliului Judetean, care indeplineste toate conditiile pentru a ocupa interimar aceasta functie", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani.


Valentin Cosereanu a ocupat timp de 16 ani functia de director al Memorialului Ipotesti.

Neregulile prezentate in raportul comisiei in urma controlului efectuat la Ipotesti in luna iulie se refera la activitatea manageriala, unde s-au constatat incalcari ale dispozitiilor privind atribuirea de contracte de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si de concesiune de servicii.

De asemenea, la Memorialul Ipotesti s-au incalcat dispozitiile legii contabilitatii, ale legii privind protejarea patrimoniului cultural national mobil, ale dispozitiilor legii referitoare la Codul Muncii, dar si ale dispozitiilor interne privind achizitiile si evaluarea bunurilor muzeale.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
46

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
155

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
112

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...