Un dulce de weekend: Mere coapte cu inghetata de nuci
Stiri Botosani Friday, 16 September 2011 Actualitate
Mere coapte cu inghetata de nuci, un desert absolut delicios, cu care vei incanta toata familia!
Timp de preparare: 50 - min
Ingrediente necesare pentru mere coapte cu inghetata de nuci:
■2 mere
■200 g nuci macinate
■300 ml frisca lichida
■3 galbenusuri
■3 pliculete zahar vanilat cu aroma de rom
■3 linguri miere de albine
■1 lingura cacao
■50 g ciocolata neagra
■scortisoara
■esenta de rom
■coaja de lamaie
Mod de preparare:
Galbenusurile se amesteca cu mierea de albine si se pune pe baie de aburi. Se lasa pe foc cateva minute amestecand incontinuu, apoi se lasa sa se raceasca. Frisca se bate cu zaharul vanilat, nuca macinata, cacao, scortisoara si se adauga in compozita de galbenus, omogenizand bine compozitia.
Se toarna amestecul obtinut intr-un vas si se pune la rece pentru cel putin 2 ore. Intre timp se spala merele, se indeparteaza cotorul si se taie rondele. Pe fiecare felie de mar se presoara zahar vanilat si scortisoara si se pun pe gratar. Se lasa pana se rumenesc usor pe ambele parti. Pe un platou se aseaza rondelele de mar in forma de evantai, iar alaturi se pune inghetata de nuca, se decoreaza cu miez de nuca si se glazureaza cu ciocolata neagra topita.
Se serveste imediat.
garbo.ro
Timp de preparare: 50 - min
Ingrediente necesare pentru mere coapte cu inghetata de nuci:
■2 mere
■200 g nuci macinate
■300 ml frisca lichida
■3 galbenusuri
■3 pliculete zahar vanilat cu aroma de rom
■3 linguri miere de albine
■1 lingura cacao
■50 g ciocolata neagra
■scortisoara
■esenta de rom
■coaja de lamaie
Mod de preparare:
Galbenusurile se amesteca cu mierea de albine si se pune pe baie de aburi. Se lasa pe foc cateva minute amestecand incontinuu, apoi se lasa sa se raceasca. Frisca se bate cu zaharul vanilat, nuca macinata, cacao, scortisoara si se adauga in compozita de galbenus, omogenizand bine compozitia.
Se toarna amestecul obtinut intr-un vas si se pune la rece pentru cel putin 2 ore. Intre timp se spala merele, se indeparteaza cotorul si se taie rondele. Pe fiecare felie de mar se presoara zahar vanilat si scortisoara si se pun pe gratar. Se lasa pana se rumenesc usor pe ambele parti. Pe un platou se aseaza rondelele de mar in forma de evantai, iar alaturi se pune inghetata de nuca, se decoreaza cu miez de nuca si se glazureaza cu ciocolata neagra topita.
Se serveste imediat.
garbo.ro
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Aplauze pentru Simona Nae și Lora & Band la Zilele Orașului Botoșani! (Foto)
Saturday, 10 May 2025
Încurajați de soarele care a strălucit sâmbătă, botoșănenii au ieșit în număr ceva mai mare în Parcul Cornișa, pentru a se bucura de încă o seară de muzică. ...
Primul loc pentru România într-un sport care crește în popularitate: „Drumul nostru merge mai departe”!
Saturday, 10 May 2025
România s-a clasat pe locul 1 pe naţiuni la Campionatele Europene de Culturism, la competiție fiind 28 de ţări participante. Imnul național al României a răsunat de 25 ori, î...
Evenimente care vor avea loc în perioada 11 – 15 mai 2025, în parohiile din Botoșani!
Saturday, 10 May 2025
În perioada 11- 15 mai, în parohiile din județul Botoșani vor avea loc următoarele evenimente: Duminică, 11 mai Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-v...