Un director de la SC Electro Alfa International Botosani este vicepresedinte in cadrul ANRE!

Un director de la SC Electro Alfa International Botosani este vicepresedinte in cadrul ANRE!

   maraton.info.ro

Plenul reunit al Parlamentului a validat, marti, comitetul de reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) cu 274 de voturi pentru si un vot impotriva. Comitetul va avea 7 membri, acestia fiind alesi in baza unui algoritm politic stabilit de toate partidele parlamentare.

Trebuie precizat ca noua lege privind functionarea ANRE prevede explicit ca membrii comitetului de reglementare trebuie sa aiba experienta de minimum 5 ani in functii de conducere in institutii publice centrale ori companii din domeniul energiei electrice, termice si al gazelor naturale, scrie Hotnews.ro.

Cine face parte din comitetul de Reglementare al ANRE, ce functii vor avea, ce functii au avut si cine i-a recomandat

Nicolae Havrilet -presedinte, cu mandat de cinci ani, actual presedinte ANRE numit de guvernul Ponta, recomandat de PNL. Niculae Havrilet a fost membru al Consiliului Consultativ al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) in perioada guvernarii Tariceanu. Niculae Havrilet este si un om de afaceri in domeniul gazelor naturale. De altfel, a fost si beneficiarul unor contracte incheiate intre SC Gascop SRL si E. On Gaz Distributie, respectiv Transgaz Medias, in urma unei licitatii publice pentru prestari servicii, in valoare de 198.920 de lei, in 2011.Vezi aici mai multe informatii despre Niculae Havrilet.

•Emil Calota- vicepresedinte, mandat de cinci ani, actual vice-presedinte ANRE, numit de guvernul Ponta, fost primar PSD al Ploiestiului, recomadat de PSD. Emil Calota, de profesie inginer chimist, a detinut functii de conducere pana in 2000 in domeniul petrolier. Din 2000 pana in 2008 a fost primarul municipiului Ploiesti.

•Claudiu Dumbraveanu- vicepresedinte, mandat de doi ani si jumatate, actual vice-presedinte ANRE, numit de guvernul Ponta, recomandat de PSD. CV-ul sau nu se regaseste in raportul parlamentar. Cateva informatii despre activitatea sa apar pe un site pentru maratonisti in care spune ca este absolvent al Institutului Politehnic Iasi sectia Energetica, ca a lucrat pana in 2005 la Electrica, iar din 2005 la SC Electro Alfa International Botosani.

•Teodor Bobis- membru, mandat de doi ani si jumatate, consilier Ministerul Economiei in relatia cu Parlamentul, fost secretar de stat la Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul, recomandat de PSD. Bobis nu are studii in domeniu, a facut facultatea de Drept si Academia de Politie. Singura legatura cu domeniul este faptul ca  a detinut/detine functia de consilier parlamentar-colaborator la Comisia de Industrii si Servicii.

•Gheorghe Barbu- membru, mandat de cinci ani, secretarul general al Camerei Deputatilor, fost ministru al muncii, recomandat de PDL. Gheorghe Barbu este de profesie inginer, iar legatura sa cu domeniul energetic este tangentiala. A lucrat inainte de 1986 ca inginer la institutul de proiectari miniere Deva.

•Carmen Filipescu- membru, mandat de doi ani si jumatate, fost vicepresedinte ANRE, recomandat de PNL. Carmen Filipescu, de profesie inginer, detine functia de director executiv al firmei Domicon. In perioada 2005-2009 a detinut functia de vicepresedinte ANRE, avand ca responsabilitate coordonarea activitatilor de control, reclamatii, petitii.

•Zoltan Nagy-Bege- membru
, mandat de cinci ani, director in ANRE, recomandat de UDMR. Zoltan Nagy-Bege este director la ANRE din iunie 2007. Inainte de a ajunge la ANRE a fost consilierul presedintelui Agentiei Domeniilor Statului. Nu are studii in domeniu.

Pe site-ul amintit, Claudiu Dumbraveanu spune despre el insusi: "Sunt absolvent al Institutului Politehnic Iasi sectia Energetica, promotia 1985. Am lucrat pana in 2005 la Electrica, iar din 2005 la SC Electro Alfa International Botosani, unde in prezent sunt director de divizie.In aceasta caliatate calatoresc foarte mult in interes de serviciu, bat toata tara. Firma la care lucrez produce echipamente electrice de joasa si medie tensiune, iar divizia mea se ocupa de contracte de lucrari: statii electrice, etc.".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
364

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
496

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
620

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...