Un deputat, un inspector general din Ministerul Educatiei, inspectori si actuali directori pe lista pentru Corpul national de experti in management educational!

Un deputat, un inspector general din Ministerul Educatiei, inspectori si actuali directori pe lista pentru Corpul national de experti in management educational!
Pe lista cadrelor didactice care s-au inscris pentru a accede in Corpul national de experti in management educational se numara si inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, Ada Macovei, cei doi inspectori generali adjuncti, Daniel Botezatu si Horia Negrescu, precum si inspectori scolari din cadrul ISJ.

De asemenea, pe lista se regasesc numerosi directori de scoli, dar si simpli profesori, educatoare si invatatori, care atunci cand vor accede in acest Corp al expertilor vor putea candida pentru ocuparea unei functii de conducere sau de indrumare si control.

Printre cei care s-au inscris online si care au fost admisi se numara si deputatul Catalin Obuf Buhaianu. Inainte de a fi parlamentar, Buhaianu a fost profesor, el fiind si doctor in educatie fizica si sport.

Pe lista cadrelor didactice botosanene admise dupa etapa de inscriere online se regaseste si Rusu Maria Mina, inspector general in cadrul Ministerului Educatiei.

Cadrele didactice care vor aspira la un post de conducere, de director, inspector scolar, inspector general sau in cadrul Ministerului Educatiei, vor trebuie sa faca parte din Corpul national al expertilor.

Aceasta noua prevedere este stipulata in Legea Educatiei, iar cei care nu vor face parte din acest corp nu vor putea sa participe la concursurile organizate pentru ocuparea functiilor de conducere din invatamant.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: La teiul lui Eminescu. De Emilia-Paula Zagavei

astăzi, 21:00
18

O zi călduroasă și astăzi, dar se apropie răcoarea serii, așa că vă invităm să parcurgeți o nouă poezie ajunsă pe adresa de mail a redacției. Vă dorim lectură plăcută.***LA T...

(A) Comunicat presă: „Botoșani Shopping Center extinde parcarea centrului comercial la 620 de locuri de parcare”

astăzi, 18:52
352

Noi ne știm de 10 ani.Noi suntem Botoșani Shopping Center.Am livrat cel mai mare proiect comercial din municipiul Botoșani împreună cu partenerii noștri.Credem în dezvolta...

Botoșănean cu permisul suspendat prins circulând prin Suceava

astăzi, 12:40
205

Un echipaj de poliție din cadrul Secției de poliție Burdujeni, în timp ce acționa la data de  20.06.2021, în jurul orelor 01.26, pe raza cartierului Burdujeni din Suceava, a oprit...