Un deputat, un inspector general din Ministerul Educatiei, inspectori si actuali directori pe lista pentru Corpul national de experti in management educational!

Un deputat, un inspector general din Ministerul Educatiei, inspectori si actuali directori pe lista pentru Corpul national de experti in management educational!
Pe lista cadrelor didactice care s-au inscris pentru a accede in Corpul national de experti in management educational se numara si inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, Ada Macovei, cei doi inspectori generali adjuncti, Daniel Botezatu si Horia Negrescu, precum si inspectori scolari din cadrul ISJ.

De asemenea, pe lista se regasesc numerosi directori de scoli, dar si simpli profesori, educatoare si invatatori, care atunci cand vor accede in acest Corp al expertilor vor putea candida pentru ocuparea unei functii de conducere sau de indrumare si control.

Printre cei care s-au inscris online si care au fost admisi se numara si deputatul Catalin Obuf Buhaianu. Inainte de a fi parlamentar, Buhaianu a fost profesor, el fiind si doctor in educatie fizica si sport.

Pe lista cadrelor didactice botosanene admise dupa etapa de inscriere online se regaseste si Rusu Maria Mina, inspector general in cadrul Ministerului Educatiei.

Cadrele didactice care vor aspira la un post de conducere, de director, inspector scolar, inspector general sau in cadrul Ministerului Educatiei, vor trebuie sa faca parte din Corpul national al expertilor.

Aceasta noua prevedere este stipulata in Legea Educatiei, iar cei care nu vor face parte din acest corp nu vor putea sa participe la concursurile organizate pentru ocuparea functiilor de conducere din invatamant.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
323

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
556

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
165

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...