Echipa USV, formată din trei botoșănence, a luat Premiul Special la faza națională a unui concurs dedicat creării de produse alimentare! (Foto)

Ecotrophelia este o competiție dedicată creării de produse alimentare inovatoare. Produsul realizat trebuie să fie destinat consumului uman și să se adreseze tuturor categoriilor de consumatori.

În perioada 19–21 iunie a.c., o echipă de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea de-a XII-a ediție a competiției naționale Ecotrophelia, desfășurată la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, sub egida Asociației Specialiștilor din Industria Alimentară din România.

Juriul competiției Ecotrophelia a premiat echipa USV cu un Premiu Special, oferit de compania MULTIVAC România.

 

Echipa a fost formată din studenții: Petrariu Andrei, Hanciuc Sabina, Pricob Beatrice, Burlacu Claudia, Lazăr Beniamin, Drăgoi Eusebiu și Ciubotariu Dumitrița, sub coordonarea următorilor cadre didactice: șef lucr. univ. dr. ing. Amelia Buculei, conf. univ. dr. ing. Cristina Gabriela Constantinescu, prof. univ. dr. ing. Mircea Oroian și asist. univ. dr. ing. Ovidiu Procopeț.

Dintre cei șapte studenți care au făcut parte din echipă, trei sunt din județul Botoșani. Este vorba despre Pricop Beatrice, Burlacu Claudia și Ciubotariu Dumitrița.

Studenții suceveni au dezvoltat un nou produs alimentar, intitulat „Sa-boar-y”, un produs inovator din categoria preparatelor din carne, conceput pentru a răspunde tendinței globale de „snackificare” – un obicei de consum ce presupune mese mai mici și mai frecvente, adaptate unui stil de viață dinamic și alert. Scopul acestui produs este de a oferi un aport nutrițional eficient, potrivit pentru consumul „on the go”, în deplină armonie cu nevoile actuale ale consumatorului modern.

Formula produsului se bazează pe o combinație unică de carne de mistreț și carne de iepure, care oferă un profil senzorial aparte și o valoare nutritivă deosebită. Inovația constă în: utilizarea subproduselor alimentare valoroase, contribuind la reducerea risipei alimentare; aplicarea tehnicii sous-vide, pentru o textură optimă și un nivel ridicat de siguranță alimentară, înlocuirea conservanților chimici cu șrot de cătină și îmbunătățită nutrițional cu făină de hribi; folosirea tehnicii pacojet, pentru o omogenitate și finețe excepțională a ingredientelor.

Produsul este prezentat sub formă de sticks în membrană vegetală pe bază de alge, ceea ce asigură o portabilitate ridicată, un consum facil și adaptabilitate pentru gustări rapide și funcționale, scrie NewsBucovina.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: O tânără de 17 ani și fiica ei de 4 luni au dispărut de acasă. Poliția cere ajutorul populației!

astăzi, 13:12

La data de 27.07.2025, ora 09.00, numita Pupaza Maria-Larisa, din oraș Darabani, județul Botosani, de 17 ani, a plecat voluntar de la locuința de domiciliu, împreună cu fata sa, Padurariu So...

Ajutoare de urgență de sute de mii de lei pentru angajații unei agenții de stat și rude ale lor. Ministrul Muncii trimite Corpul de control!

astăzi, 12:20

Ministrul Muncii, Petre Florin Manole, a dispus Corpului de control să demareze, luni, o anchetă referitoare la ajutoarele de urgență care au fost acordate unor angajați din Agenția Națională ...

Prima reacție a lui Ilie Bolojan în scandalul Dragoș Anastasiu!

astăzi, 11:19

Premierul Ilie Bolojan a avut o primă reacție duminică, la câteva zile după ce informații apărute în presă arătau ca Dragoș Anastasiu a mituit o funcționară ANAF timp ...