Echipa USV, formată din trei botoșănence, a luat Premiul Special la faza națională a unui concurs dedicat creării de produse alimentare! (Foto)

Ecotrophelia este o competiție dedicată creării de produse alimentare inovatoare. Produsul realizat trebuie să fie destinat consumului uman și să se adreseze tuturor categoriilor de consumatori.

În perioada 19–21 iunie a.c., o echipă de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea de-a XII-a ediție a competiției naționale Ecotrophelia, desfășurată la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, sub egida Asociației Specialiștilor din Industria Alimentară din România.

Juriul competiției Ecotrophelia a premiat echipa USV cu un Premiu Special, oferit de compania MULTIVAC România.

 

Echipa a fost formată din studenții: Petrariu Andrei, Hanciuc Sabina, Pricob Beatrice, Burlacu Claudia, Lazăr Beniamin, Drăgoi Eusebiu și Ciubotariu Dumitrița, sub coordonarea următorilor cadre didactice: șef lucr. univ. dr. ing. Amelia Buculei, conf. univ. dr. ing. Cristina Gabriela Constantinescu, prof. univ. dr. ing. Mircea Oroian și asist. univ. dr. ing. Ovidiu Procopeț.

Dintre cei șapte studenți care au făcut parte din echipă, trei sunt din județul Botoșani. Este vorba despre Pricop Beatrice, Burlacu Claudia și Ciubotariu Dumitrița.

Studenții suceveni au dezvoltat un nou produs alimentar, intitulat „Sa-boar-y”, un produs inovator din categoria preparatelor din carne, conceput pentru a răspunde tendinței globale de „snackificare” – un obicei de consum ce presupune mese mai mici și mai frecvente, adaptate unui stil de viață dinamic și alert. Scopul acestui produs este de a oferi un aport nutrițional eficient, potrivit pentru consumul „on the go”, în deplină armonie cu nevoile actuale ale consumatorului modern.

Formula produsului se bazează pe o combinație unică de carne de mistreț și carne de iepure, care oferă un profil senzorial aparte și o valoare nutritivă deosebită. Inovația constă în: utilizarea subproduselor alimentare valoroase, contribuind la reducerea risipei alimentare; aplicarea tehnicii sous-vide, pentru o textură optimă și un nivel ridicat de siguranță alimentară, înlocuirea conservanților chimici cu șrot de cătină și îmbunătățită nutrițional cu făină de hribi; folosirea tehnicii pacojet, pentru o omogenitate și finețe excepțională a ingredientelor.

Produsul este prezentat sub formă de sticks în membrană vegetală pe bază de alge, ceea ce asigură o portabilitate ridicată, un consum facil și adaptabilitate pentru gustări rapide și funcționale, scrie NewsBucovina.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școala „ca afară”: La Darabani există un centru la standarde europene de educație și performanță școlară! (Foto)

astăzi, 11:41

La Darabani. în județul Botoșani autoritățile locale au reușit să ridice cu fonduri europene o unitate de învățământ la standarde occidentale. Este vorba despre un nou co...

Ștefan Florescu, botoșăneanul care în trei minute a câștigat 10.000 de lei și vrea să îi bucure pe copiii din Africa! (Foto, Video)

astăzi, 10:10

Show perfect cu mingea și aplauze în picioare! O pasiune care pentru Ștefan Florescu a devenit mai mult decât o ”profesie”: un dar pentru semenii săi, pentru copiii din &ici...

Captură inedită: Țigări ascunse în piese de lego și produse susceptibile a fi contrafăcute de zeci de mii de lei! (Foto)

astăzi, 09:27

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoșani au descoperit și ridicat în vederea confiscării, în urma unei acțiuni desfășurate &ic...