Un contraceptiv care se vinde si in Romania poate duce la infarct - mii de procese pe rol

Un contraceptiv care se vinde si in Romania poate duce la infarct - mii de procese pe rol
Un inel vaginal contraceptiv, comercializat de Merck & Co., care poate fi cumparat inclusiv din Romania, poate duce la formarea cheagurilor de sange, la infarct sau atac cerebral.

De altfel, compania a fost de acord recent sa plateasca 100 de milioane de dolari, dupa ce s-a aratat ca produsul sau, NuvaRing, a dus la formarea de cheaguri de sange, in urma carora a aparut infarctul, ce s-a dovedit chiar fatal, relateaza Time, care citeaza Reuters.

NuvaRing actioneaza ca un contraceptiv hormonal, continand estrogen si progestogen, care se gasesc si in anticonpcetionale.

Merck & Co. este al doilea producator de medicamente din SUA. Acesta scapa usor comparativ cu alti giganti farmaceutici, cum ar fi Bayer, care a platit aproape 1,6 miliarde de dolari.

Compania Merck are pe rol mii de procese in SUA. Aceasta a acceptat sa plateasca 100 de milioane de dolari, insa a negat ca ar avea vreo vina in cazul victimelor efectelor adverse ale inelului vaginal.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
249

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
404

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
547

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...