Un centru de plasament din Botoșani va fi închis! Ce se întâmplă cu copiii și personalul

Unul dintre centrele de plasament din municipiul Botoșani, care funcționează în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, va fi închis până în toamna acestui an.

Este vorba de Centrul de Plasament Elena Doamna, unde în prezent sunt cazați 32 de copii. Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, a precizat că toți acești copii vor fi mutați în apartamentele pe care DGASPC le are în municipiul Dorohoi și care până acum au fost date spre folosință Primăriei, care a cazat acolo persoane afectate de inundațiile din anii trecuți.

După ce acest centru va fi închis, urmează să se decidă ce destinație va avea imobilul. Sorescu a spus că va purta discuții legate de această clădire și cu primarul Ovidiu Portariuc, pentru un eventual schimb.

“Centrul Elena Doamna din Botoșani într-un fel sau altul va dispărea ca și structură. Luăm în calcul să vedem dacă putem să îl modernizăm să facem apartamente pentru medici, dacă nu, chiar am să îmi propun să am o discuție și cu domnul primar în ce măsură putem face un schimb pentru că dacă domniile lor mai au niște apartamente mi se pare un târg corect. Poate Primăria gândește să găsească altă utilitate unui spațiu deja într-o formă existentă", a spus Gheorghe Sorescu.

Cât privește personalul de la acest centru, șeful CJ a spus: “Personalul rămâne. Nu vor fi dați afară. La Protecția Copilului ei au vreo 200 de posturi vacante la ora actuală".

Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Dan Șlincu, a precizat că cei 26 de salariați care lucrează în prezent la Centrul Elena Doamna vor fi redistribuiți în celelalte centre din municipiul Botoșani.

“Copiii vor avea un trai mai bun într-un apartament decât într-un centru. Pe fiecare apartament vor fi cinci instructori de educație. Noi deja organizăm concurs pentru personal pentru cele șapte apartamente din Dorohoi unde vor fi duși copiii, și până în toamnă vom mai scoate posturi, în total fiind vorba de 25 de posturi", a declarat Dan Șlincu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ajutoare de încălzire acordate de stat pentru locuitorii din Botoșani: Ce documente sunt necesare!

Monday, 7 October 2024

Începând cu 14 octombrie 2024, cererile și declarațiile pe propria răspundere vizând acordarea ajutorului de încălzire cu gaze naturale, energie electrică, combustibili so...

O unitate sanitară din Botoșani angajează medici: Lista locurilor de muncă vacante a AJOFM!

Monday, 7 October 2024

Se caută spre angajare un medic rezident și un medic specialist, absolvenți de studii universitare. Contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă. Oferta este ...

AJPIS Botoșani: Zeci de mii de lei pentru alocații și indemnizații vor intra în conturi începând de mâine!

Monday, 7 October 2024

54.137 beneficiari ai alocațiilor de stat pentru copii și ai indemnizațiilor pentru creșterea copiilor vor încasa, în total, 35.104.396 de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei ca...