Un botoşănean de Aur: Andrei Avădănei!

Un botoşănean de Aur: Andrei Avădănei!

 ANDREI AVADANEI  

Medalie de aur câştigată de Andrei Avădănei, elev al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani, la o importantă competiţie dedicată specialiştilor IT!

Andrei Avădănei s-a întors acasă cu Medalia de aur si Premiul I, la sectiunea Programming, obţinute la etapa nationala a Campionatului Mondial Infomatrix, distincţii care îi asigură participarea la etapa internatională a competiţiei.

Infomatrix este o competiţie anuală dedicată specialiştilor în IT (studenţi şi elevi de liceu) organizată la nivel mondial, având etape naţionale în diverse state ale lumii şi încheindu-se cu etapa finală la Campionatul Mondial Infomatrix, Bucureşti. Anul acesta a fost organizată a IX-a ediţie a concursului, prima fiind în 2003. Anul acesta, etapa naţională a adunat 120 de proiecte şi aproape 300 de participanti.

In Romania, este cea mai importanta competitie pentru studenti si liceeni, dar si printre cele mai importante competitii internationale ale Europei de Est si Centrale, cu cateva zeci de tari implicate cu participanti in fiecare an.

Rep.: Avand in vedere rezultatele exceptionale din ultimii ani, crezi ca pasiunea ta va deveni profesie peste ani? Daca da, este posibil sa performezi in Romania, sau te tenteaza - ca pe multi din generatia ta - o cariera in afara?

Andrei Avădănei: Rezultatele din ultimii ani m-au ajutat foarte mult sa ma perfectionez in diverse nise ale domeniului IT si mi-au format o perspectiva noua, mult mai deschisa, a mediului virtual in care traim si cum acesta evolueaza. Sunt interesat de continuarea studiilor in strainatate si de o realizare profesionala in acest domeniu. Cariera este un subiect mult prea indepartat si nu pot spune cu certitudine daca va fi sau nu legata de Romania sau de o alta tara (poate chiar ambele situatii). Nu pot sti cu certitudine ce imi va rezerva viitorul, dar cred ca poate fi influentat intr-o oarecare masura - o parte din mine nu vrea aici.

Rep.:Este de ajuns succesul, perseverenta, sau simti ca ai nevoie si de sustinerea celor din jur - comunitate, liceu etc.?

A.A.: Succesul este o variabila relativa si este influentat de comunitatea in care traim. Doar liceul, specialistii din domeniu si presa pot stabili daca o realizare este sau nu un succes. Pasiunea a fost si se mentine peste celelalte satisfactii, dar tot timpul motivarea va creste atunci cand cei din jur te incurajeaza si te sustin.

Rep.: Care este urmatoarea competitie pentru care te pregatesti?

A.A.: Peste 3 saptamani merg in Bucuresti pentru etapa finala a Campionatului Mondial Infomatrix, unde vreau sa obtin o pozitie fruntasa. Sunt inscris in numeroase competitii, dar nominalizatii nu au fost publicati la majoritatea. De aceea prefer sa nu ma pripesc in amintirea unor competitii.

 

Andrei Avădănei, născut pe 22 august 1992, este elev al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" Botosani. Performanţele botoşăneanului sunt cunoscute atât la nivel judeţean, cât şi naţional şi internaţional. Andrei Avădănei a urmat cursurile Şcolii Generale "Leon Danaila" din Darabani, judetul Botosani, localitate de care se simte în continuare legat, implicându-se în proiectele legate de IT ale unităţii şcolare.

Este membru al Asociatiei GREPIT, Botosani şi co-fondator al Concursului Naţional de Informatică Aplicată, OpenIT, dar şi voluntar şi colaborator Bitdefender, Romania.

Andrei Avădănei se dovedeşte a fi pasionat de programare, algoritmică şi securitate, începându-şi activitatea în domeniul IT în urmă cu 5 ani, iar în online o dată cu lansarea primului proiect pe internet, WorldIT.info.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
291

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...

Botoșănean adus sub escortă din Austria, băgat direct în penitenciar!

astăzi, 14:01
109

Printre cele 9 persoane se află și un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Botoșani.Botoșăneanul era dat în urmărire internațională pentru săvârşirea de infracţi...

Moarte cruntă pentru un șofer român în Belgia, chiar sub ochii soției. Cineva a aruncat un capac de canalizare în cabina TIR-ului!

astăzi, 12:35
750

Șoferul român de TIR a fost victima unui act șocant de violență petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, 11 mai 2024, când cabina sa a fost lovită de un capac de cana...