Un botoşănean, apropiat al primarului Radu Mazăre, ridicat de procurorii DNA!

Un botoşănean, apropiat al primarului Radu Mazăre, ridicat de procurorii DNA!

   ziare.com

Un apropiat al primarului din Constanța, Radu Mazăre, a fost ridicat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, fiind acuzat de trafic de influență și dare de mită. Omul de afaceri este originar din Botoşani.

Sorin Gabriel Strutinsky este originar din Botoşani, însă a fost coleg de studii cu Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu la Institutul de Marină Civilă. La începutul lunii decembrie, Agenţia Naţională de Integritate cerea procurorilor DNA să-l cerceteze pentru conflict de interese pe primarul Constanței, Radu Mazăre, acuzat că ar fi acordat contracte în valoare de aproape 4,6 milioane de euro unor firme în care unul din acționari este Sorin Strutinsky, scrie Just-news, conform B1.ro.

Între 2008 și 2012, primarul Radu Mazăre a semnat cinci contracte şi un acord cadru între Primăria Constanţa şi două companii – Conpress Holding (servicii de pază și protecție) și Soti Cable Neptun (organizare de evenimente) – unde acționar este și Sorin Strutinsky. Cele două societăți comerciale au fost declarate câștigătoare în cadrul procedurilor de achiziții desfășurate de Primăria Municipiului Constanța, iar valoarea totală a contractelor acordate a fost de 20.621.572, 49 lei fără TVA (aproximativ 4,6 milioane de euro), cea mai mare parte intrând în buzunarul celor de la Conpress (aproximativ 4,2 mil. euro).

Totodată, potrivit informațiilor analizate de ANI în baza datelor existente la Oficiului Național al Registrului Comerțului, “Radu Ștefan Mazăre și Strutinsky Sorin Gabriel au fost identificați ca fiind asociați persoane fizice sau prin intermediul persoanelor juridice din care fac parte în următoarele societăți comerciale: SC Alliance Qwest Company SA, SC Comtex SA, SC Conpress Group SRL, SC Eurosantis Com Invest SA, SC Ideea Contrast SRL, SC Sigma Trading SRL, SC Silk Estate SA şi SC Xenoti SRL.

Avocatul lui Sorin Strutinsky a declarat că în dosarul în care omul de afaceri este inculpat, social-democratul Radu Mazăre nu are nicio calitate. Totodată, acesta a mai declarat, la ieșirea din sediul DNA, că este vorba despre infracțiunea de trafic de influență, menționând că măsura reținerii preventive expiră joi la ora 18:30.

"Mandatul de reținere expiră mâine (n.r. joi) la ora 18:30. Ancheta este într-o fază incipientă și nu pot să dau mai multe detalii vizavi de aspectele cauzei. Este vorba despre săvârșirea mai multor infracțiuni. Mâine discutăm în cadrul propunerii de arestare atât argumentele DNA cât și cele în apărarea domnului Strutinsky. Mai sunt, într-adevăr, și alte mijloace de probe existente la dosar. Domnul Mazăre nu are niciun fel de calitate în acest dosar, este un număr de dosar diferit și n-are legătură cu dosarul în care este cercetat Mazăre. Doar domnul Strutinsky are calitatea de inculpat în acest dosar, nicio altă persoană nu este acuzată. Nu este vorba despre oferire nici unei sume de bani, sau luare de mită, este vorba despre un denunțător care are și calitatea de martor. Nu există în niciun caz vreo chestiune legată de mită, cu atât mai mult cu cât domnul Strutinsky nu are vreo calitate publică. Este vorba despre trafic de influență, atât vă pot spune deocamdată, a declarat avocatul omului de afaceri, conform sursei citate.

Citeste si Afacerile lui Radu Mazare, la mana botosaneanului Strutinsky!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
47

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
30

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
33

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...