Un barbat a murit, altul a fost ranit din cauza vantului de sambata! - VEZI bilantul celor 9 ore de Cod Galben la Botosani!

Un barbat a murit, altul a fost ranit din cauza vantului de sambata! - VEZI bilantul celor 9 ore de Cod Galben la Botosani!
Bărbatul care a căzut de pe bloc, la Dorohoi, luat de rafalele de vânt puternic, s-a stins din viaţă sâmbătă seara, în jurul orei 19.00, în ciuda eforturilor medicilor de la Spitalul Judeţean Botoşani de a-i salva viaţa!

Ciprian Vrăjitoru, de 31 de ani, tată a doi copii, a ajuns la Spitalul Județean în stare foarte gravă. Bărbatul se urcase pe un bloc cu patru etaje, pentru a prinde o tablă desprinsă din acoperiş. Rafalele puternice de vânt l-au făcut să se dezechilibreze şi să cadă în gol, suferind multiple fracturi.

Tot sâmbătă, un barbat de 30 de ani, Catalin T., circula pe relatia Botosani-Ungureni. In apropiere de Ungureni, pe sensul lui de mers, pe partea dreapta, un stalp din lemn s-a rupt. "Pentru a evita sa fie lovit in plin, barbatul a tras de volan si a intrat intr-un copac de pe marginea cealalta a drumului", a precizat Ionut Apostol, purtator de cuvant Politia Rutiera. A fost preluat de ambulanta si adus la Urgente, cu fractura de glezne si fractura de coloana lombara, el fiind internat pe sectia de Ortopedie a Spitalului Judetean Botosani.


Botoşaniul a fost, sâmbătă, sub Cod Galben de vânt!


Vântul puternic care s-a abătut asupra judeţului Botoşani în ziua de 12 februarie 2011 a generat mai multe situaţii de urgenţă. În cele 9 ore în care Botoşaniul a fost sub incidenţa Codului Galben de vânt, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani a înregistrat peste 60 de apeluri din partea cetăţenilor judeţului care sesizau că au rămas fără curent electric ori părţi din acoperişurile unor clădiri au fost luate de vânt sau copacii şi stâlpii de tensiune au fost doborîţi la pământ.

Pentru înlăturarea efectelor produse de vânt au fost angrenate, pe lângă forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani, efective ale EON Electrica, Secţiei de Drumuri Naţionale şi membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile afectate.

Forţele inspectoratului au intervenit în 13 situaţii de urgenţă generate de vântul puternic. În localităţile Hudum, Săveni şi Dorohoi s-a acţionat pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe carosabil sau în pericol de a se prăbuşi peste locuinţe. În municipiul Botoşani, pompierii au lucrat ore în şir pentru a înlătura pericolul prezentat de bucăţile desprinse din acoperişurile unor blocuri de pe străzile Octav Onicescu, Griviţa, Marchian, Aleea Nucului şi de cărămizile ornamentale de pe faţada unui bloc de pe strada Marchian.

Pe strada Octav Onicescu câteva plăci de azbociment au căzut peste un autoturism, avariindu-l uşor.

Angajaţii ISU Botoşani au acţionat şi în curtea Spitalului Judeţean Mavromati, unde acoperişul Policlinicii a căzut peste clădirea administrativă.

În municipiul Dorohoi s-a intervenit şi pentru îndepărtarea unor bucăţi din acoperişul unui bloc de pe strada Duzilor care puteau să cadă în orice moment şi să rănească trecătorii şi  pentru fixarea unei antene pe un bloc de pe strada Petru Rareş care era pe punctul de a se desprinde din cauza vântului puternic.

Astăzi dimineaţă, la ora 05.00, nu erau alimentate cu energie electrică 19 de localităţi din judeţ, iar 21 localităţi erau alimentate parţial, informeaza Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
775

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
364

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
102

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...