Un baiat de 19 ani si o fata de 16 ani au murit inecati

Un baiat de 19 ani si o fata de 16 ani au murit inecati
Tragedie în sânul a două familii din judeţul Botoşani! Un băiat de 19 ani şi o fata de numai 16 ani au murit înecaţi după ce au plecat cu prietenii să se răcorească, într-o zi caniculară. Din nefericire, cei aflaţi în preajma celor doi nu au putut face nimic pentru a-i salva.

În data de 18.07.2010, în jurul orei 14.00, M. Ghiorghiţă, de 19 ani, din comuna Mitoc, împreună cu mai mulţi tineri din localitate, au mers la scăldat în pârâul Ghireni ce străbate comuna Mitoc. Din cauza faptului că adâncimea apei era mai mare ca de obicei, ca urmare a inundaţiilor din ultima perioadă şi că nu ştia să înoate, tânărul s-a înecat. Cadavrul a fost scos din pârâu de pompierii de la detaşamentul din Săveni şi a fost depus la morga Spitalului Judeţean Botoşani, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei morţii.

În după-amiaza aceleiaşi zile, C. Ana Maria, de 16 ani, din oraşul Flămânzi, s-a deplasat în compania unui grup de prieteni la iazul "Ivăşcoaia" pentru a petrece timpul liber. În jurul orei 17.40, împreună cu alte patru persoane, s-au urcat într-o barcă pneumatică ancorată la mal, vâslind spre mijlocul iazului, împrejurare în care aceasta, din dorinţa de a se răcori a sărit în apă în ciuda faptului că nu ştia să înoate. Cei din preajma ei au sărit în sprijinul acesteia, însă trupul acesteia a fost recuperat la circa 10–15 minute, de pe fundul iazului şi adus la mal, ocazie cu care s-au încercat manevre de resuscitare.

Echipajul ambulanţei sosit la faţa locului a continuat resuscitarea, însă fără  rezultat, în cele din urmă constatând decesul. Cadavrul a fost preluat de S.M.L. Botoşani în vederea efectuării necropsiei, informeaza un comunicat al IPJ Botosani. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
19

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
31

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
153

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...