Un articol util tuturor şoferilor: 11 daune auto neacoperite de polița CASCO

În ciuda tarifelor din ce în ce mai mari percepute de companiile de asigurare, încheierea unei polițe CASCO nu acoperă toate riscurile, respectiv toate daunele pe care le-ar putea suferi o mașină. Nu de puține ori, acest lucru duce la existența unor contracte în care numărul excluderilor de la plata daunelor îl depășește pe cel al riscurilor asigurate.

Astfel, una dintre prevederile contractuale mai puţin clare arată că asiguratul nu beneficiază de despăgubire în situaţia în care "nu a luat toate măsurile necesare pentru limitarea pagubei". Conținută în contractele încheiate de majoritatea societăților de asigurări, există companii care nu o aplică doar în cazul accidentelor, ci și în situația în care automobilul este expus unui furt sau unei tentative de furt, potrivit economica.net.

De asemenea, există polițe CASCO care nu acordă despăgubiri pentru "pagubele produse ca urmare a trepidaţiilor în timpul mersului".

Totodată, toate companiile de asigurări prevăd prin contract că nu răspund de eventualele daune provocate în timpul tractării ori a reparaţiei automobilului asigurat, în service. Și asta în ciuda faptului că asigurătorii lucrează doar service-uri "agreate". Situația face ca din momentul în care automobilul şi-a început drumul către service, valabilitatea asigurării să înceteze.

Polița CASCO nu acoperă nici situația în care, de exemplu, în urma unei greşeli de reparaţie, dauna constatată iniţial este majorată, ceea ce face ca suma suplimentară să trebuiască să fie achitată de client sau acesta să ceară despăgubiri service-ului auto.

De asemenea, este exclusă de la plată  chiar şi situaţia în care automobilul este furat în timpul în care se află în reparaţii, potrivit economica.net.

Companiile de asigurare nu plătesc nici în cazul exploziei anvelopelor sau în situaţia în care apar daune provocate de fenomene naturale, cum ar fi ploaia, grindina sau îngheţul.

Polița CASCO nu acoperă nici pagubele provocate motorului sau altor componente prin creşterea temperaturii, şi nici cele produse prin acţiunea curentului electric.

Asigurătorii nu plătesc nici în cazul în care se constată că dauna a fost majorată ca urmare a rulării în condiţiile apariţiei unei defecţiuni.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce (mai) cumpărăm de la chioșcurile din Botoșani? ”Nu vreau să-i iau pâinea de la gură lui Piedone, dar…” (Foto)

astăzi, 15:10

Pentru sănătatea dumneavoastră, consumați cât mai multe fructe! Este îndemnul pe care îl auzim în fiecare zi, mai ales în aceste zile caniculare. Ce facem, î...

Fără apă timp de 24 de ore în două orașe și 21 de comune din județul Botoșani!

astăzi, 14:46

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani informează consumatorii că, din cauza unei avarii survenite pe conducta din material OL, cu diametrul de 500 mm, situată în zona Stației de pompare apă brut...

Două suflețele, aflate în pericol de înec, salvate de polițiștii de frontieră din apele râului Prut!

astăzi, 14:45

Marți, în jurul orei 15:00, în timpul unei misiuni de patrulare desfășurate în zona localității de frontieră Mitoc, județul Botoșani, polițiștii de frontieră de la Sectoru...